Budapest 2023. Jan. 01. (16:00)

Újévi koncert fiataloknak - Haydn: Az évszakok – részletek


Újévi koncert fiataloknak - Haydn: Az évszakok – részletek

A 2023-as Újévi koncert fiataloknak sok mindent megjelenít, ami a Müpa számára fontos. Haydn oratóriuma, Az évszakok a klasszikus repertoár egyik alapműve. A Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar egy világklasszis külföldi együttes csúcsminőségét, a Magyar Rádió Énekkara és a szólisták: Rácz Rita, Megyesi Zoltán és Sebestyén Miklós, valamint a nemzetközi hírű karmester a hazai előadóművészet értékeit képviselik.

A 2023-as Újévi koncert fiataloknak sok mindent megjelenít, ami a Müpa számára fontos. Haydn oratóriuma, Az évszakok a klasszikus repertoár egyik alapműve. A Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar egy világklasszis külföldi együttes csúcsminőségét, a Magyar Rádió Énekkara és a szólisták: Rácz Rita, Megyesi Zoltán és Sebestyén Miklós, valamint a nemzetközi hírű karmester a hazai előadóművészet értékeit képviselik. Szívügyünk a fiatalokat beavató beszélgetős koncert műfaja is. Lapozgassuk Haydn természetábrázoló képeskönyvét Fischer Ádámmal!

A Düsseldorfi Szimfonikus Zenekart a 19. században olyan muzsikusok vezették, mint Mendelssohn vagy Schumann, a 20.-ban pedig olyanok, mint Szenkár Jenő, Jean Martinon, Rafael Frühbeck de Burgos vagy Henryk Czyż. Hans Swarowsky egykori növendéke, az 1973-as milánói Cantelli Verseny nyertese, Fischer Ádám 2015 óta a nagy múltú és ma is világszerte ünnepelt együttes első koncertkarmestere. A Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán) Magyarország egyik legtöbbet foglalkoztatott oratóriumkórusa, amely a klasszikus és a kortárs repertoárban egyaránt járatos. A műsor három magyar szólistája, Rácz Rita (szoprán), Megyesi Zoltán (tenor) és Sebestyén Miklós (basszbariton) valamennyien a Magyar Állami Operaház magánénekesei. Mindhárman egyformán otthonosak az operairodalom és a hangversenyrepertoár remekműveinek tolmácsolásában, idehaza és külföldön egyaránt jelentős sikereket aratva. Haydn kései oratóriuma, az 1801-ben bemutatott Évszakok Ember és Természet harmóniáját mutatja fel az Örök Körforgás tükrében, játékosan és népiesen. Fischer Ádám az Újévi koncert fiataloknak szóló előadásában a mű tömörített változatát vezényli, közvetlen és érdekfeszítő magyarázatokkal.

Korosztály: 12-16 év

Rendező: Müpa

Vezényel: Fischer Ádám

Közreműködők:

Hanna.............................................. Rácz Rita (szoprán)

Lukács..............................................Megyesi Zoltán (tenor)

Simon...............................................Sebestyén Miklós (basszus)

Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar

a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek