Budapest 2023. Apr. 07. (19:30)
Jegyvásárlás

Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus / BARTÓK TAVASZ 2022


Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus / BARTÓK TAVASZ 2022

Stölzel: Brockes-passió (1725)

 

Közreműködik: Kovács Ágnes – szoprán, Balogh Eszter Sára – mezzoszoprán, Megyesi Zoltán – tenor, Najbauer Lóránt – basszus, Orfeo Zenekar, Purcell Kórus

Vezényel: Vashegyi György

 

A korai 18. század német vallásos lírájának egyik legnagyobb hatású alakja, Barthold Heinrich Brockes 1712-ben adta ki A világ bűneiért szenvedő és meghaló Jézus című költői munkáját, mely több barokk passiómegzenésítés szövegforrásává vált: Reinhard Keisertől Händelen, Telemannon át Johann Matthesonig és Johann Friedrich Faschig a korszak legkiválóbb komponistái dolgozták fel. A Brockes-passió néhány szövegrészlete, illetve megzenésítései mélyen hatottak Johann Sebastian Bach szemléletmódjára is. Gottfried Heinrich Stölzel, korának egyik legelismertebb muzsikusa 1725-ben zenésítette meg. Egyik elemzője szerint a darab érzelmi hatása semmiben sem marad el a legnagyobbakétól – talán maga Bach sem zenésítette meg Jézus szenvedéstörténetét ennyire lélegzetelállítóan és kísértetiesen –, Stölzel passiójának magyarországi előadása tehát a koncertévad egyik nagy revelációjának ígérkezik. Vashegyi György immár hosszabb ideje kutatja, elemzi a Brockes-szövegre írt műcsoportot, a közelmúltban pedig karmesteri repertoárjára vette Händel és Telemann változatait.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 5 500 Ft
II. Árkategória : 6 900 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek