Budapest 2024. Jun. 21. (16:00)
Jegyvásárlás

Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK


Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
A nibelung gyűrűje tetralógia második estéje a Ring legnépszerűbb darabját tárja a hallgatók elé: A walkür olyan méltán közkedvelt operaslágerekkel kelt elragadtatást a nézőben-hallgatóban, mint az első felvonásban Siegmund Tavaszi dala, a harmadikban A walkürök lovaglása, valamint Wotan búcsúja és a Tűzvarázs.

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:

Stuart Skelton: Siegmund

Albert Dohmen: Hunding

Günther Groissböck: Wotan

Iréne Theorin: Brünnhilde

Schöck Atala: Fricka

Közreműködők:

a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

Alkotók:

 Dramaturg: Christian Martin Fuchs †, Dr. Christian Baier

Jelmez- és bábterv: Corinna Chrome

Fény: Vajda Máté

Koreográfus: Vida Gábor

Koreográfus-asszisztens: Asztalos Dóra

Játékmester: Polgár Etelka

Rendező: Hartmut Schörghofer

A nibelung gyűrűje tetralógia második estéje a Ring legnépszerűbb darabját tárja a hallgatók elé: A walkür olyan méltán közkedvelt operaslágerekkel kelt elragadtatást a nézőben-hallgatóban, mint az első felvonásban Siegmund Tavaszi dala, a harmadikban A walkürök lovaglása, valamint Wotan búcsúja és a Tűzvarázs. Rendkívüli erejű a történet sodra, ellenállhatatlanul hatalmába kerít mindannyiunkat a szereplők szenvedélye - és vajon akad-e bárki, akiben ne ébredne részvét a halálra szánt szerelmesek iránt?

A Müpa Wagner-előadásainak egyik legizgalmasabb vonása az állandóság és változás viszonya. A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából. És persze állandóság és változás izgalmas elegyét kínálják azok a hangsúlyáthelyezések is, amelyeket annak nyomán tapasztalhatunk meg, hogy egy új évben mely szerepekben történik őrségváltás. A mostani produkció Siegmundja az ausztrál hőstenor, Stuart Skelton, akivel 2019-ben találkozhattunk legutóbb ebben a szerepben, Brünnhilde bravúros állóképességű alakítója, Iréne Theorin is a jól ismert gárda tagja, de új Hundingja van az előadásnak a bayreuthi Alberich, Albert Dohmen személyében, és új Wotanként köszönthetjük Günther Groissböcköt is.

Rendező: Müpa

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 8 500 Ft
II. Árkategória : 17 800 Ft
III. Árkategória : 25 700 Ft
IV. Árkategória : 29 800 Ft
V. Árkategória : 35 800 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15....

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:
Új koncertek