Budapest 2022. Jun. 17. (16:00)

Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK


Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából.

Wagner: A walkür

A nibelung gyűrűje tetralógia második estéje a Ring legnépszerűbb darabját tárja a közönség elé: A walkür olyan méltán közkedvelt operaslágerekkel kelt elragadtatást a nézőben-hallgatóban, mint az első felvonásban Siegmund Tavaszi dala, a harmadikban A walkürök lovaglása, valamint Wotan búcsúja és a Tűzvarázs. Rendkívüli erejű a történet sodra, ellenállhatatlanul hatalmába kerít mindannyiunkat a szereplők szenvedélye - és vajon akad-e bárki, akiben ne ébredne részvét a halálra szánt szerelmesek iránt?

A Müpa Wagner-előadásainak egyik legizgalmasabb vonása az állandóság és változás viszonya. A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából. És persze állandóság és változás izgalmas elegyét kínálják azok a hangsúlyáthelyezések is, amelyeket annak nyomán tapasztalhatunk meg, hogy egy új évben mely szerepekben történik őrségváltás. A mostani produkció Siegmundja az amerikai hőstenor, Daniel Brenna. Wotant, akárcsak A Rajna kincsében, ismét a sokoldalú lengyel basszbariton, Tomasz Konieczny énekli. Izgalmas élmény lehetőségét rejti magában, hogy a Ring során először A walkürben színre lépő lázadó amazon, Brünnhilde alakítója az egyik estén a svéd Iréne Theorin, a másikon a brit Catherine Foster - lehetőségünk nyílik összehasonlítani éneklési stílusukat, szerepfelfogásukat. A második felvonás nagy házastársi szópárbajában Wotan méltó partnere lesz Frickaként Schöck Atala.

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:
Siegmund............... Daniel Brenna
Wotan..................... Tomasz Konieczny
Brünnhilde.............. Iréne Theorin / Catherine Foster
Fricka..................... Schöck Atala

Közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Rendező: Müpa

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek