Budapest 2023. Sep. 05. (19:00)

Zsidó Kulturális Fesztivál: OMRI MOR TRIÓ


Zsidó Kulturális Fesztivál: OMRI MOR TRIÓ

25. Zsidó Kulturális Fesztivál

2023. szeptember 3-12.

OMRI MOR TRIÓ

KLASSZIKUS-DZSESSZES VILÁGZENE IZRAELBŐL

2023. szeptember 5. (kedd), 19.00 - Rumbach utcai Zsinagóga

 

Az 1983-ban született virtuóz izraeli zongoraművész és zeneszerző, Omri Mor szerzeményeinek zenei gyökerei az európai klasszikusoktól kezdve a dzsesszen át az arab-andalúziai világba nyúlnak vissza. A nevét jól ismerik, akik a világhírű nagybőgős, Avishai Cohen rajongói, hiszen Omri Mor is tagja Cohen zenekarának. Első saját szerzeményeit tartalmazó albuma 2018-ban jelent meg It’s About Time! címmel.

Omri Mor gyermek- és kamaszkorában klasszikus zenét és dzsesszt tanult, de hamarosan találkozott a marokkói születésű Nino Bitton énekessel és hangszervirtuózzal, akinek a hatására megismerkedett az arab-andalúziai zenei motívumokkal. Avishai Cohen zenekarán kívül több más együttesben is játszik, zongoraművészként rendszeresen föllép klasszikus zenei hangversenyeken is.

Mostani koncertjükön Omri Mor triója egyedi zenei nyelven szólaltatja meg több eltérő, különböző kultúra zenei dallamkincsét igazi lélekmelengető, szívhez szóló szerzemények révén. 

A zenekar tagjai: Omri Mor – zongora, Oren Hardy – nagybőgő, Amir Breser – dobok

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos...

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ingyenes szabadtéri elektronikus zenei parti a Városligetben

A 2021-ben életre hívott PULP Open Air party idén is a városligeti Pavilon Kertben indítja el a tavaszi-nyári szezonját. Az ingyenes esemény 2024. május 11-én, szombaton 19 órakor kezdődik.

Hollán Jazz Street, sanzonok, Beatles-dalok: angyalföldi koncertfolyam május-júniusban

Ha nem is pálmafák, de rengeteg zene költözik Angyalföldre az elkövetkező hetekben. Az igényességgel összeválogatott koncertek többségén ráadásul ingyenes a részvétel!
Új koncertek