jksz

Solymosi Péter


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Solymosi Péter

Az 1978-ban született fiatal trombitaművész 2002-től Pécsi Szimfonikus Zenekar, majd a Pannon Filharmonikusok I. trombitása, 2007-től szólamvezetője.

Zenei tanulmányait 7 évesen Szigetváron kezdte, majd Pécsett folytatta az állami zeneiskola, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetében, ahol tanárai, Tamás János és Neumayer Károly, későbbi zenekari munkatársai voltak.

Egyetemi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Konzervatóriumában szerzett 2002-ben.

2000-ben a bukaresti Jeunesses Musicales Nemzetközi Trombitaversenyen I. helyezést ért el, majd 2001-ben a Szegedi és Debreceni Konzervatóriumok Trombitaversenyén második helyezett lett.

A Pannon Filharmonikusok muzsikusa 1999-től a Pécsi Művészeti Szakközépiskola trombita és kamarazene tanára, 2000-től Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán trombita tanár.

2006-ban a Drezdai Modern Zene Fesztivál ösztöndíjasa volt.
Solymosi Péter a Mozart Zenekar Pécs alapító tagja, kamarazenészként 1997-2003 között a Pannon Brass tagjaként, 2003-tól a Symphonic Brass muzsikusaként évezheti játékát a közönség.

A Pannon Filharmonikusok 2006/2007. évadának zenekari művésze az évadban kiemelkedő muzsikusi teljesítményt nyújtott szólistakén Stravinsky A katona története című művében.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Cirkuszi revü és eksztatikus házibuli: Foxygen (US) a Hajón

Cirkuszi revü és eksztatikus házibuli: Foxygen (US) a...

Jonathan Rado és Sam France elképesztő prog-barokkpop zenekarától még David Lettermannek is elállt a szava. Az élőben a nyolctagú Star Power...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

SZINte mindjárt kezdődik a fesztivál

23-án indul a Szegedi Ifjúsági Napok, az ország egyik legrégebbi fesztiválja – jövőre ünnepli 50. születésnapját.

Dalt írtak a charlotteville-i tragédia emlékére, kedden a Dürerben lépnek fel!

A legendás punk banda, az Anti-Flag augusztus 22-én tér vissza Budapestre, hogy No Gods, No Masters turnéjukon felforgassák a Dürer Kertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
Új koncert helyszínek