EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

2024/04/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A háromnapos rendezvénysorozaton közel több tucat fellépőt hallgathat meg a nagyérdemű: többféle (amerikai eredetű) zenei és táncos programmal várják az érdeklődőket. A rendezvényre kilátogatók ezek mellett megcsodálhatnak jó pár eredeti amerikai autócsodát, lesz pinup girl divatbemutató – és még szavazni is lehet rájuk. A helyszínen képzőművészeti kiállítást is rendeznek, valamint néhány festőművész meg is örökíti a három nap számára legérdekesebb momentumait.

Vasárnap adják át a 2019-ben életre hívott "Kultúránk Őrzője" díjakat, ami egy életmű- és egy zenei díj. Ezzel szeretnénk honorálni azon magán, illetve jogi személyeket, akik sokat tettek és/vagy tesznek még ma is azért, hogy a rock & roll életben maradjon.

A fesztivál részletes programja itt.

Az amerikai kultúra népszerűsítésére létrehozott egyesület vezetői 2019-ben szervezték meg első alkalommal a fesztivált, de törekvéseik között szerepel más is: a rock&roll születésnapját 1954. április 12-re datálják, kereken 70 évvel ezelőtt ugyanis ekkor vették fel a "Rock Around the Clock" című korszakalkotó dal, Bill Haley és a Comets előadásában. A Rocky Monday e jeles nap tiszteletére életre hívta a "Rock & Roll szülésnapját", melyet 2019. évtől kezdődően, minden év április 12-én meg is ünnepelnek. Most aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy elérjék, ez a nap a közeljövőben hivatalosan is a Rock & Roll napjává váljon.

Hajrá!

 

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért, Rocky Monday Közhasznú Egyesület

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek