Nincs változatosabb program, mint az Orfeum novembere

2015/11/03  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az egyetlen pesti mulató a műsor-összeállításával gondosan ügyel arra, hogy a műfaj minden oldalát megmutassa a közönségnek, felvonultatva a legszínesebb előadókat: lesz itt novemberben swing, soul, Gabi & Vera, Takács Nikolas élete dalban, revüshow, megidézik Frank Sinatrát, Barry White-ot és a kaszinók hangulatát is.

Nincs változatosabb program, mint az Orfeum novembere

2015.11.06. 21.00

SwingHeart – Group’n’Swing

Visszatérés a kezdetekhez rengeteg saját magyar dallal, hű maradva az örök swingzenéhez és a közönséghez.

Öt évvel ezelőtt, az Orfeum megnyitásával egy időben nyert teret és vált egyre népszerűbbé a swing- és boogie-stílust kiválóan képviselő Group’n’Swing együttes. Túl egy sikeres Eurovíziós szereplésen, jó néhány, nagy koncerten, két lemezen és rengeteg új dalon (Botrány, Retikül stb.), visszatérnek a kezdetekhez, hogy hűséges közönségüknek és a swing kedvelőinek bemutassák SwingHeart című műsorukat.

A talp alá való hajnalig garantált, hiszen a koncert után Party DJ pörgeti a jobbnál jobb partyzenéket.

A zenekar

Ének: Magyar Bálint, Mihályi Réka

Trombita, vokál: Csík Tibor, Nyikes Krisztián

Tenor szaxofon, vokál: Bakó István

Harsona, bariton szaxofon, vokál: Almási Attila

Zongora, vokál: Lőrincz Ádám

Gitár: Gyalog Zoltán

Nagybőgő: Molnár Péter

Dobok: Péntek Tibor

 

 

 

 


2015.11.07.21.00                                                                                                                                                 

Soul Legends (Schwartz Dávid) + Funyk Feeling Party (DJ Suri Imre)

A sok hangszínű Schwartz Dávid a soul- és funkyzene legendás alakjainak legnagyobb slágereit szólaltatja meg egy érzelmes és egyben mozgalmas koncert keretein belül. A koncertet DJ Suri Imre Funky Feeling Party-ja követi.

Schwartz Dávid Soul Legends című műsorával visszarepít a soulzene gyökereihez.

A szintén fekete hangú Lelkes Reny-vel és zenekarával együtt időutazás-szerűen kalauzolnak el a műfaj nagy legendái között. A műfaj olyan jelentős ikonjait idézik meg, mint James Brown, Ray Charles, Aretha Franklin, Whitney Houston, Michael Jackson, Etta James, Chaka Khan, Tina Turner és Stevie Wonder. Ezen felül a Dreamgirls nagy balladái és pörgős nótái is terítékre kerülnek.

A zenei paletta igen színes, az 1950-es évektől egészen napjaink szólnak az ismerős dallamok; ezért minden korosztálynak ajánljuk ezt az estet.

A zenekar

Ének: Lelkes Reny

Gitár: Derzsi Zsolt

Dob: Oláh Gábor

Basszusgitár: Szilva János

Billentyűk: Tempfli Erik

A koncert után DJ Suri Imre pörgeti a fekete lemezeket: elsősorban az 1970/80-as évek soul-funk csemegéi közül válogat a szokásosan fergeteges Funky Feeling Partyn.

 

 


2015.11.10.21.00                                                                                                                                                       

Sister Act – Tóth Gabi & Tóth Vera

Gabi & Vera közös koncertje! A fekete muzsika legnagyobb világslágerei a 70-es, 80-as, 90-es évekből, valamint napjaink legismertebb soul-, r&b-, funky- és rapdalai.

Tóth Gabi és Tóth Vera a fekete muzsika legnagyobb világslágereit szólaltatják meg az 1970-es, 1980-as, 1990-es évek és napjaink soul, r&b, funky, rap világából. Igazi örömzenélés folyik a színpadon, hiszen kedvenceiket hozzák el erre a különleges és ritka estére.

A Tóth lányok tökéletes párost alkotnak: tűz és víz, akik nem kioltják, hanem erősítik egymást. Két különálló egyéniség, erőteljes orgánummal, széles repertoárral, fiatal koruk ellenére hatalmas szakmai tapasztalattal a hátuk mögött, akik profizmussal és egyben lazasággal összpontosítják a bennük lévő erőt.

Váltakozva adnak elő nem kis szakmai felkészültséget és tudást igénylő dalokat; mindeközben pedig eszméletlenül ütős egymásra hangoltsággal és duettekkel fűszerezik a műsort.

 

 


2015.11.12.21.00                                                                                                                                                       

Sinatra 100 – Farkas Gábriel

A 100 éve született Frank Sinatra legismertebb dalai eredeti hangszerelésben, bigbandes hangzásban, Gábriel és fúvósokkal kiegészített jazztriója előadásában. Gábriel több mint 15 éve énekli Sinatra legismertebb dalait hazánkon innen és túl, klubokban, fesztiválokon és revüszínházakban. A legnagyobb magyar származású, nemzetközi sikerű mestertől, Garay Attilától tanulta a klasszikus swingdalokat, csakúgy, mint Cserháti Zsuzsa, Charlie és Hofi Géza.

Frank Sinatra centenáriumának apropóján Gábriel a legismertebb dalokat eredeti hangszerelésekben, fúvósokkal kiegészített zenekarával hozza el az Orfeumba, igazi bigband-hangzásvilágot teremtve.

Az egyetlen pesti mulató erre az estére a legnagyobb Las Vegas-i kaszinók hangulatával várja a vendégeket, mintha csak a Sandsben vagy a Caesar's Palace-ben mulatnának.

Közreműködik

Ének: Gábriel

Zongora: Csák Péter

Basszusgitár: Farkas Bubu (zenekarvezető)

Dob: Földesi Attila

Harsona: Abbas Murád

Trombita: Hámori János (hangszerelés)

Alt és szoprán szaxofon, klarinét: Kedl László

Tenor szaxofon, klarinét: Nagy Balázs

 


2015.11.13.21.00                                                                                                                                                       

Kezdd a desszerttel! – Takács Nikolas

A népszerű, sármos énekes élete dalban: saját slágerek és számos, még soha nem hallott meglepetés, a gyökerektől, a sikerhez vezető úton át, a jelenbe.

A népszerű, sármos énekes, Takács Nikolas élete dalban.

Saját slágerein (A boldogság Te vagy, A zene kísér majd az úton, Boldoggá tenni, Never Ever, Összefúj a szél, Rád hangoltam, Telihold) felül számos meglepetéssel is készül, olyan dalokkal, történetekkel, amelyek bár meghatározó szerepet töltöttek be Nikolas életében, ám még soha nem hallhatta tőle élőben a közönség.

A zenekar

Vokál: Kiss Enikő

Dobok: Balogh Lacika

Zongora: Kardos Norbert

Szaxofon: Herold Peti

Basszusgitár: Takács Donát

 


2015.11.14.21.00                                                                                                                                                       

Birthday Jam Session – Orfeum All Stars

Születésnapi „házibuli” az Orfeum sztárvendégeivel

Születésnapi „házibuli” az Orfeum sztárvendégeivel.

 


2015.11.18.21.00                                                                                                                                                       

Voodoopest – Lombos El Marci & a Juhász Attila Jazz Septet

Zenés közéleti est, felnőtt mese, szókimondó, bohém, kávéházi jazz Lombos el Marcival és a Juhász Attila Jazz Septettel.

Szókimondó, bohém, kávéházi jazz vár azokra, akik a budapesti zenés éjszakai élet egyik patinás helyszínét, az Orfeumot választják.

A Voodopest album Lombos El Marci felnőtt „meselemeze”, életszagú dalszövegeihez a magyar jazzszíntér favorit csapata, a Juhász Attila Jazz Quartet teremtette meg a minőségi, s egyben közérthető smoothjazz-hangulattal átitatott muzsikát.

Lombos Márton dalszövegíró-énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a sikerei csúcsán lévő Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, a Back II Blacknek, Nagy Adrinak, Náray Erikának, Völgyi Zsuzsinak és a Hooligans-nek is jegyzett szövegeket, ám nagy sikert aratott a a Group'n Swing együttesnek írt Retikül című slágere is.

A Lombos El Marci művésznéven praktizáló zenész a 2010-ben megrendezésre került Jazzy Jazz Dalversenyen Jazz utca 10. című dalával nyerte el az első helyezést és a legjobb szövegírónak járó díjat. Marci dalszerzőként a 2015-ös A Dal-on is jelen van, Oláh Gergő A tükör előtt című dalával.

 

 


2015.11.19.21.00                                                                                                                                                       

Revük éjszakája

Berkes Olivér, Farkas Gábor Gábriel, Gondi Helén, Kállai-Kiss Zsófi, Veres Mónika NIKA, valamint 6 kiváló táncos vérbeli revüválogatással kápráztatnak el.

Berkes Olivér, Farkas Gábriel, Veres Mónika NIKA, valamint 6 kiváló táncos A Nagy Gatsby Show, a Josephine Baker Night és korábbi Orfeum-revük egyvelegét hozzák el.

Vérbeli revüshow, régi és mai dalok, jól megkomponált táncok és látványos jelmezek hívnak káprázatos időutazásra.

A híres banánszoknya mellett a tollas fejdíszek, a revü aranykorát idéző, fekete és piros fűzők, az aranyszínben pompázó, csillogó ruhák a dekadencia és a cigarettafüstös, egészséges erotikát varázsolják a színpadra

 


2015.11.20.21.00                                                                                                                                                       

Bublé & More – Gájer Bálint

Gájer Bálint önálló műsora Michael Bublé-dalokkal, saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal a swing és jazz világából.

A sármos énekest sokszor nevezik a magyar Michael Bublénak, hiszen habitusa, hangja néha kísértetiesen emlékeztet a kanadai szupersztárra.

Gájer Bálint a fülbemászó Bublé-dalok mellett saját szerzeményekkel, valamint nemzetközi slágerek feldolgozásaival, swing- és jazz-örökzöldekkel zárja személyisége által összefogott, egységes keretbe zenei mondanivalóját.

Bálint személyisége, laza előadásmódja nem csak a hölgyeket ragadja magával. Koncertjein szinte kivétel nélkül mindenki a táncparketten köt ki. Orgánumának és kiváló stílusérzékének köszönhetően hitelesen tolmácsolja az 1930/40-es évek örökifjú standardjeit csakúgy, mint a jelenkor dinamikus, swingköntösbe öltöztetett slágereit.


2015.11.25.21.00                                                                                                                                                       

Gyémánt – Tóth Vera

A bennünk rejlő gyémánt csziszolása, intim hangulatú utazás a lélek dallamai szárnyán, a Color Quartet és Kalmus Felicián csellóművész közreműködésével.

Egy koncert, ahol a hegedű és a cselló varázslatos szimfóniája által csiszolhatjuk a bennünk rejlő gyémántot.

Tóth Vera intim hangulatú utazásra hívja közönségét, amelyen a lélek dallamai szólalnak meg.

A félreismerhetetlen tisztaságú hanggal megáldott előadóművész zenekarának segítségével mesél és énekel, a vonós Color Quartet és Kalmus Felicián csellóművész közreműködésével.

 


2015.11.26.21.00                                                                                                                                                       

Egy darabot a szívemből – Gábriel koncertje

A magyar könnyűzene klasszikusai a két világháborútól kezdve a 80-as évek elejéig tartó időszakból: kedvelt kabaré dalok, az 50-es évek táncdalai, Mikes Éva, Hollós Ilona, Szécsi Pál és Máté Péter zenéi.

Az Orfeum állandó művésze, Farkas Gábor Gábriel és triója ebben a műsorban a magyar könnyűzene klasszikusait hozzák el, a két világháborútól kezdve a 80-as évek elejéig tartó időszakból válogatva. Kedvelt kabaré daloktól az 50-es évek táncdalain át játsszák újra Mikes Éva, Hollós Ilona, Szécsi Pál, Máté Péter zenéit.

A magyar könnyűzene dalait jazzre nem standardizálták korábban, így igazán klasszikussá teszi ezeket a zenetörténeti remekeket, hogy egy jazztrió kíséri az énekest. Gábriel hangjából árad az érzelem, nem pusztán hallgatjuk dalait, hanem meg is érintenek bennünket.

Nagyszülő és unoka is egyaránt megtalálja örömét ebben a zenében. Amíg a szülők nosztalgiáznak, addig fiatal felnőtt gyermekeik megismerik a számukra „új” dalokat.


2015.11.27.21.00                                                                                                                                                       

Uptown Funk – Bebe, Pély Barna & DJ Gem-B

A hazai funky nagyágyúi egy színpadon: egy hamisítatlan funkybuli a legnagyobbaktól a legnagyobbakról(James Brown, Jamiroquai, Bruno Mars, Stevie Wonder).

Napjaink egyik legnépszerűbb, s egyben a party címadó dala, Mark Ronson & Bruno Mars Uptown Funk című slágere mellett olyan nagyszerű előadóktól is válogat Bebe, Pély Barna és a négytagú zenekar, mint James Brown, a Jamiroquai vagy Stevie Wonder.

Kit ne pörgetne fel az I Got You (I Feel Good), a Superstition, a Disco Inferno vagy a Play That Funky Music? S mindezt élőzenével!

Egy hamisítatlan funkybuli a legnagyobbaktól a legnagyobbakról.

A 2x45 perces koncert után DJ Gem-B, az országosan ismert és sikeres R’n’B All Stars-partysorozat producere, vezető dj-je pörgeti a legnagyobb funky slágereket rejtő lemezeket.


2015.11.28.21.00                                                                                                                                                       

Barry White Est + Funky Feeling Party

Egyedülálló koncertélmény a soullegenda, Barry White legismertebb dalaival, Éliás Gyula Jr. előadásában, amit DJ Suri Imre Funky Feeling Party-ja követ.

A soullegenda egyszerre hihetetlenül mély és puha hangja a mai napig a könnyűzene egyik legjellegzetesebb áruvédjegye.

Amint megszólal a tulajdonosának a "szerelem rozmárja" becenevet biztosító, búgó basszus, a hallgató egyből tudja, hogy csakis egy Barry White-lemezzel lehet dolga.

Legismertebb dalai (Never, Never Gonna Give You Up, Can't Get Enough Of Your Love Babe, You're The First, The Last, My Everything) sokunkban idéznek fel romantikus pillanatokat.

Aki pedig egy estére megidézi, nem más, mint Éliás Gyula, alias Éliás Jr. – zeneszerző, énekművész, tanár. A magyar klubélet egyik meghatározó és egyben legsokoldalúbb egyénisége olyan ismert énekesek tanára volt, mint Harcsa Veronika, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi, Rúzsa Magdi, Péterfy Bori, Weisz Viktor, Berkes Olivér, ill. Gájer Bálint.

A koncert után DJ Suri Imre pörgeti a fekete lemezeket: elsősorban az 1970/80-as évek soul-funk csemegéi közül válogat, de a lemezes kosarakban természetesen sok-sok Barry White-korong is lapul.

Ha párjával érkezik, Barry White léleksimogató, szexis dalai és Éliás Gyula saját slágerei garantálják az este romantikus folytatását, ha pedig egyedül, talán pont ezen az estén esik szerelembe valakivel…


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek