Presser Gábor az Amadindával búcsúztatja az óévet

2016/11/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2016 szilveszterének éjszakáján az Amadinda és Presser Gábor immár tizenhatodik alkalommal ünnepel együtt a közönséggel a Zeneakadémia Nagytermében.

Presser Gábor az Amadindával búcsúztatja az óévet

A hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntőhangversenyek egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ez alkalommal hallhatóak. A közönség másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel, hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Az est vendége ezúttal a Hot Jazz Band lesz, mely a legautentikusabb megközelítésben játsza a korai jazz különböző vállfajait, újjáélesztette a XX. század első felének magyar tánczenéjét és műfajában nemzetközi összehasonlításban is rendkívül sokoldalú együttesnek számít.

Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. A számtalan ütőhangszerrel, fúvósokkal, gitárral, nagybőgővel és zongorával felpakolt zenevonat végül az erre az alkalomra áthangolt LGT számokkal ér a végállomásra…


 

Az idei szilveszter alkalmából jelenik meg (az) AMADINDA-PRESSER SZILVESZTERI EMLÉKKÖNYV, amely fotókkal, koncertműsorokkal, kottarészletekkel, jegyzetekkel vezeti végig az olvasót a 2001 utolsó napja óta tartó sorozaton és CD-mellékletet is tartalmaz. A könyvben az elmúlt tizenöt év szilveszteri vendégeinek rövid írásai is olvashatóak. A kiadvány érdekessége, hogy a benne elhelyezett QR-kódokkal a témához kapcsolódó videók közvetlenül elérhetőek az Interneten.

 


Képtár

  • Presser Gábor az Amadindával búcsúztatja az óévet kép 54352
  • Presser Gábor az Amadindával búcsúztatja az óévet kép 54354
 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek