Tudjuk, mit csinálsz június 10-én!

2017/02/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Több mint ezer táncos láb, közel száz zenész és egy karmester – június 10-én újra a Hősök terén ad ingyenes koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ)!

Tudjuk, mit csinálsz június 10-én!

Az esemény főhősei azok a hátrányos helyzetű térségekből érkező és szerencsésebb sorsú fiatalok, akik éppen ezekben a napokban kezdték el a felkészülést az ország legkülönbözőbb pontjain.

27 iskolából közel 600 gyerek kezdett el próbálni a héten a Budapesti Fesztiválzenekar június 10-i Hősök terei TérTáncKoncertjére az ország nyolc megyéjében. A fiatalok Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Csongrád és Pest megyében kezdték el megtanulni a Harangozó-díjas Vári Bertalan koreográfiáját. Hogy milyen zeneműre készült az a bizonyos koreográfia, egyelőre titok.

Több olyan hátrányos hátterű fiatal is van, akinek bár ismeretlen a meleg étel, nem tudja, mi az esti mese vagy a születésnapi torta, a táncpróbákról mégsem mond le, és már harmadszor vesz részt a TérTáncKoncertet megelőző komoly felkészülésben, a közös alkotásban. A 2015-ben elindított projekt ezek nélkül a kitartó és elhivatott gyerekek nélkül nem érhetett volna átfogó programmá.

A BFZ a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) bevonásával a hónapokon át tartó próbaidőszakon túl regionális találkozókat és készségfejlesztő tábort szervezett a résztvevő gyerekeknek dráma,- zenei, táncos és társasjáték foglalkozásokkal, így fejlesztve az egymás iránti bizalmat és együttműködést. A DIA nem csak a gyerekeket készíti fel, hanem a koreográfiát betanító tánctanároknak és a helyi pedagógusoknak, a gyerekeket segítő felnőtteknek is kurzusokat szervez.

A BFZ és a DIA azon dolgoznak, hogy a résztvevő helyi közösségek odafigyeljenek a hátrányos helyzetű gyerekekre, segítsék a fejlődésüket és olyan helyi programokat, lehetőségeket teremtsenek számukra, amelyeken keresztül sikerélményekhez juthatnak.

A projekt alapértékei – elfogadás, párbeszéd, közös alkotás, egymás iránt érzett felelősség és tisztelet, emberi méltóság és tolerancia – mellé idén hat nagykövet állt oda. Bódis Kriszta, a Van Helyed Alapítvány vezetője, Bogdán László, Cserdi polgármestere, Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő, L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. Igazgatóságának elnöke, a zenekar részéről pedig Bodó Antónia hegedűművész.

Ilyen volt tavaly:


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek