HAIR szimfonik a Vajdahunyadvári Nyári zenei fesztiválon

2017/04/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Idén július 3. és augusztus 17. között hét komolyzenei koncerttel, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásaival vár mindenkit a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál.

HAIR szimfonik a Vajdahunyadvári Nyári zenei fesztiválon

A több mint negyed évszázados hagyományra visszatekintő koncertsorozat idén is kiváló kulturális élményt és egyben remek turisztikai programot is kínál a FINA Vizes Világbajnokság kísérőprogramjaként. A szimfonikus zenekarok mellett idén a Sabbathsong Klezmer Band, a Semmelweis Kórus és hagyományosan a Budapest Bár valamint a Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar teszi még izgalmasabbá a nyári éjszakákat a Városligetben.

Az eseményt a Szent István Király Szimfonikus Zenekar nyitja meg július 3-án a Vajdahunyadvár romantikus stílusú udvarában. A továbbiakban még a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Semmelweis Kórus, a Budapesti Vonósok és a Mendelssohn Kamarazenekar adnak koncerteket, a záróest pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar hangversenye lesz augusztus 17-én. A történelmi helyszínen a történelem legnagyobb zenei alkotásai csendülnek fel: többek között Csajkovkij, Bach, Beethoven, Orff, Vivaldi, Puccini, Liszt, Brahms, Händel, Mendelssohn, Strauss szerzeményei.

Július 24-én egy különleges koncert keretében, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Semmelweis Kórus előadásában a világszerte közkedvelt Hair musicalt élvezhetjük klasszikus zenei átiratban. A fesztivált július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án Sabbathsong Klezmer Band, augusztus 14-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar előadásai színesítik. A Sabbathsong Klezmer Band produkciójában hegedűn Beke Farkas Nándor, valamint a cimbalom Paganinije, a Kossuth-díjas Ökrös Oszkár is közreműködik.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek