A Despacitón túl is van élet – Luis Fonsi a lelkét is kiénekelte a Parkban

2017/08/08  ·   Koncertbeszámoló   ·  Simonyi Éva

Tízezer ember volt kíváncsi tegnap este a Despacito című számra, de voltak néhányan, akik ennél a dalnál többet is ismertek az énekestől, ami egyébként nem annyira nagy kihívás, hiszen már majdnem 20 éve elismert zenész a latinzene műfajában (2009-ben Latin Grammy-t is kapott).

A Despacitón túl is van élet – Luis Fonsi a lelkét is kiénekelte a Parkban

A hétfői koncert előtt a jegybeváltó kapuk előtti óriási sor is jelezte, hogy egy sold-out buliba jövünk, de amikor beértünk és egy tűt sem lehetett leejteni már az előzenekarként fellépő Horváth Tamás koncertje alatt, akkor már bizosan tudtuk, hogy ez egy jó buli lesz. A ráhangoló koncertnek épp csak a végét kaptuk el, de annyi világos volt, hogy mit keres Luis Fonsi előtt: amit hallottunk belőle, tökéletesen illett ehhez a latinos-táncolós-mulatós műfajhoz (a mulatóst értsd legjobb értelemben).

A főfellépő koncertje előtti színpadi átszereléshez a lehető legtökéletesebb és legjobban passzoló dalokat válogatták össze (Enrique Iglesias, Ricky Martin, JLo, Don Omar Danza Kuduro-ja, stb), mindenki elkezdett magában táncikálni, de feltűnt, hogy túl sokan táncolják ugyanazokat a lépéseket: szerveztek ugyanis egy zumbás flashmobot. Szuperül nézett ki a rengeteg együtt táncoló ember, jó ötlet volt: felpörgette a hangulatot.

A hangosítás eleinte kicsit halkra sikerült, Fonsi hangját az első pár dalnál alig lehetett hallani, de ezt hibát hamar kiküszöbölték, s utána már  olyan jól szólt a hangja, hogy már-már azt hihettük volna, hogy playback, de nyilvánvalóan nem az volt: látszott rajta, ahogy a lelkét is kiénekli nekünk, őszinte odaadással és alázattal zenélte végig az egész estét.

A koncert kezdetére teljesen összetömörültek az emberek, mindenki közel akart lenni a színpadhoz. Fonsi kicsit késve érkezett meg a színpadra (kb 20 perccel a kiírt kezdés után), de mindent megtett, hogy ezért a kis csúszásért kárpótoljon minket. Több új dalt is játszott nekünk a készülő albumról, de azért a régi lemezekről szóltak nagy többségben a dalok. Nagyon ügyesen lett összerakva a setlist: váltogatta a táncolós, ritmusos latinos dallamokat, és a lassabb, érzelmes, szerelmes számokat. Tökéletes összhangban adott elő a zenészeivel, és a táncosaival, akiket külön ki kell emelni, ugyanis fantasztikusak voltak, rengeteget tettek hozzá a színpadi képhez és a hangulathoz is.

Az énekes és a táncosok is többször átöltöztek, a háttérben folyamatosan ment a különböző vizuálok vetítése, és a fényekkel is ügyesen játszottak, tehát a zene mellett igazán mindent megtettek, hogy lenyűgözzék a magyar közönséget. Fonsi elmondta, hogy nagyon sokan itt nem ismerik a korábbi munkásságát, a régebbi albumait, de ez egy remek alkalom, hogy kicsit jobban megismerjük egymást a zene által, így elhozott nekünk néhány igazán érzelmes, izgalmas, táncolós dalt, hogy garantáltan jól érezzük magunkat, és reméli, hogy ez a most kialakuló kapcsolat hosszantartó lesz.

A Despacito természetesen külön bekezdést érdemel, hiszen az emberek nagy része azért jött, hogy ezt a dalt hallja élőben, így amikor elhangzottak az első akkordok, minden telefon a magasba lendült, és egy emberként üvöltötte a tízezer ember a spanyol szöveget.

Ami viszont nálam kicsit kiverte a biztosítékot, hogy bár a dal a koncert kb. felénél hangzott el, volt, aki fogta magát, és utána egyszerűen hazament. Értem, hogy ezt ismerte és ezért jött, de ha már ott van egy előadó, aki igazán szuper dalokat hozott el nekünk, gyönyörű tisztán szól a hangja és tényleg odateszi magát, akkor legalább annyival megtisztelem, hogy adok egy esélyt az eddig általam nem ismert dalainak is. Konkrétan métereket tudtunk előresétálni gond nélkül a dal után, de erre nem is fecsérelnék több szót…

Több van ebben a pasiban, mint a Despacito: 10 érdekesség Luis Fonsiról

Talán még annyit, hogy aki emiatt jött, két okból is bánhatja, hogy hazament utána: a koncert további részében indult be igazán a buli és az önfeledt táncolás, másrészt mivel Fonsi tudta, hogy egy olyan országba jön koncertezni, ahol ARRA a dalra kíváncsiak az emberek, az este legvégén eljátszotta még egyszer (félig, búcsúzóul), ami nem szokás zenészeknél, de tudta, hogy mire vágyik a nép, és rajta aztán ne múljon, hogy az emberek elégedetten menjenek haza.

Az énekes családjával érkezett Budapestre, azt írta instagramjára magyarul egy szelfije alá (amiben BUDAPEST feliratú sapit vett fel): “Alig várom, hogy találkozzunk!” Számunkra felejthetetlen volt a találkozás, és az azóta posztolt képei alapján ő is imádta a magyar közönséget: két képet is feltett instagramra a tegnap estéről.

Luis Fonsi/Instagram

A Despacitón túl is van élet, remélem, hogy a tegnap este után ezt a tízezer emberből nagyon sokan magukkal vitték haza, és elkezdenek belehallgatni Fonsi többi dalába is. Várhatóan októberben érkezik az új album, mi várjuk – és őt is vissza!


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek