Budapest 2015. May. 05. (19:30)

Julia Fischer és a Szentpétervári Filharmonikus Zenekar


Julia Fischer és a Szentpétervári Filharmonikus Zenekar

Közreműködik:

Julia Fischer
hegedű

Vezényel:

Jurij Tyemirkanov
  • Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
  • Beethoven: III. (Esz-dúr, "Eroica") szimfónia, op. 55
Julia Fischer a nemzetközi zenei élet egyedülálló jelensége, akinek nem okoz nehézséget egy koncert egyik felében hegedűversenyt, a másikban pedig zongoraversenyt játszani - szólistaként. A fiatal német művész ezen a különlegesnek ígérkező hangversenyen hegedül, mégpedig éppen azt a Brahms-remeket, amelyből 2007-ben készített lemezt, s amelynek köszönhetően a legrangosabb komolyzenei hanglemez-szaklaptól megkapta a klasszikus zene Oscar-díjának is nevezett Gramophone-díjat mint "Az év művésze". Julia Fischer azon előadók közé tartozik, akik már kisugárzásukkal, színpadi jelenlétükkel megnyerik a hallgatót, mégsem magukat tolják előtérbe, hanem a zenét. Hihetetlen könnyedséggel szólaltatja meg a legnehezebb futamokat is, és olyan intenzitással, egyúttal olyan természetességgel, túlzások és szélsőséges gesztusok nélkül teszi ezt, hogy a hallgató észre sem veszi: nem tud nem figyelni a hangokra, a zene magával ragadja. A koncertügynökségek is tudják ezt, nem véletlen, hogy a müncheni születésű muzsikus a világ legnagyobb karmestereivel és zenekaraival dolgozik együtt rendszeresen. Játszott már a New York-i Filharmonikusokkal is, Lorin Maazel vezényletével, a Szentpétervári Zenekarral pedig legutóbb 2014 februárjában lépett fel a Carnegie Hallban.
Ez az együttes Oroszország legrégebbi szimfonikus zenekara, 1882 óta működik, a legendás Jevgenyij Mravinszkij fél évszázadon át állt az élén, és tette a világ egyik legjobbjává. Az ő asszisztenseként dolgozott évtizedekig, majd vette át tőle a stafétabotot 1988-ban a mostani zeneigazgató, a nyolcvan felé közeledő, de még mindig fiatalos Jurij Tyemirkanov, akiről egy 1975-ben felfedezett aszteroidát is elneveztek.


Rendező: Művészetek Palotája

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek