Az alkotóművészek és a teljes kreatív ipar összefog, hogy az egyszerűsített adónem fennmaradjon

A Music Hungary Szövetség közleménye – változtatás nélkül.

Az alkotóművészek és a teljes kreatív ipar összefog, hogy az egyszerűsített adónem fennmaradjon
Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én

Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én

Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat, egyben reflektál a pandémia okozta nehéz zeneipari helyzetre is. A megmozduláshoz számos lemezkiadó, rádió, zenetévé, együttes és egyéb zeneipari szereplő csatlakozott.
 
#SongsforUkraine: Segélyakciót indít az Artisjus

#SongsforUkraine: Segélyakciót indít az Artisjus

A kezdeményezés keretében arra kérik a rádiós-televíziós szerkesztőket és más zeneszolgáltatókat, hogy válogassanak be ukrán dalokat a csatornáik zenei kínálatába.
 
 
 Music Saves Ukraine: remény és segítség a magyar zenészektől

Music Saves Ukraine: a magyar támogató koncertek egy helyen!

A Music Hungary Szövetség – mint mindannyian – megrendülten követi az ukrán eseményeket, és úgy érzi, ebben a helyzetben segítenie kell a bajba jutottakon, legyen szó akár az ott maradtakról, akár azokról, akik arra kényszerülnek, hogy elhagyják otthonaikat.
 
Extra jófejség: zenei fesztivált rendeznek a gamerek

Extra jófejség: fesztivált rendeznek a zenészekért a gamerek

Március 25-28. között, az Absolut, a Simple Pay és a PlayStation Magyarország támogatásával rendezik meg azt az online zenei fesztivált, melynek keretében az OMC stúdiójából, a GameStar YouTube-csatornáján keresztül élőben játszanak majd a magyar könnyűzenei színtér ismert és...
 
Lesz új Dürer Kert!

Lesz új Dürer Kert!

Állami támogatás híján a törzsvendégekhez fordult a helyszín: a Dürer-merch teljes hasznát az új helyszín felépítésére fordítják majd – ennek a pontos helyét 2021. március 31-ig bejelentik.
 
 A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

Online megbeszélést tartottak az országos fesztivál- és rendezvény szakma szövetségeinek elnökei.
 
 
Fotó: Weszely Ernő/FB

400 ember 500 forintja: Ernő bácsi segítséget kér

Weszely Ernő 67 éves. Tizenegy éves korára teljesen megvakult, ez mégsem gátolta meg abban, hogy zenei pályára lépjen: 1971 óta hivatásos zenészként dolgozik. Tagja volt a Budapest Ragtime Band-nek, 2002-ben eMeRTon díjjal tüntették ki, békeidőben a Centrál Színház alkalmazta,...
 
Fotó: Rózsaszín Pittbull /FB

Rohadtul nem érdekel, hogy az emberek mit szólnak hozzá...

Tökéletes példával szolgál a Rózsaszín Pittbull legénysége a régi mondásra, miszerint ne ítélj elsőre: a hírhedt lókötők ugyanis bajba jutott zenésztársukon szeretnének segíteni. Odamondós, poénkodós, laza évösszegző beszélgetés következik az ötcsillagos jótett...
 
Megható, egy eltűnt cintányér-szettel kapcsolatban történik a Facebookon

Megható, ami egy eltűnt cintányér-szettel kapcsolatban történik a Facebookon

Jár körbe az üzenőfalakon egy felhívás: a zenész lánya keresi édesapja cinszettjét, amit egy koncert után valaki nemtelen egyszerűséggel lenyúlt a pakolásiban.
 
Ez a kakas egymilláért eladó!

Ez a kakas egymilláért eladó!

„Hogy tetszik lenni?" címmel indított kezdeményezést áprilisban a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Fesztivál Önkéntes Központ a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben
 
Esküvőt 200 főig lehet tartani júniustól – a zenészek meg már nagyon zenélnének... Mi következik ebből?

Kampányolnak a zenészek a koncertezésért. Ugyanitt lakodalmat vállalnak!

A kormányinfón elhangzott, hogy június 1-től minden megyében – kivéve Budapestet – 200 főig rendezhető esküvő és lagzi a megfelelő védőtávolság betartásával.
 
Lean on Me

Bryan Adams, Michael Bublé, Avril Lavigne, Justin Bieber: Lean on Me

Kanadában is összefogtak a művészek, hogy a helyi élelmiszerbank számára gyűjtsenek némi elkölteni valót. Ennek eredményeképp született egy dal, amiben Bryan Adams, Michael Bublé, Avril Lavigne, de még Justin Bieber is beleadta a saját tudományát.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek