Kampányolnak a zenészek a koncertezésért. Ugyanitt lakodalmat vállalnak!

2020/05/14  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A kormányinfón elhangzott, hogy június 1-től minden megyében – kivéve Budapestet – 200 főig rendezhető esküvő és lagzi a megfelelő védőtávolság betartásával.

Esküvőt 200 főig lehet tartani júniustól – a zenészek meg már nagyon zenélnének... Mi következik ebből?

Azt, hogy a zenészek már nagyon zenélnének, nem is kellene mondanunk, de ha valakinek nem lenne egyértelmű, le is írják, sőt: egy komplett kampányt #zenélnénk építenének a szándékra:

Arra kérik a kormányt, hogy a május elején kihirdetett, veszélyhelyzeti korlátozásokat enyhítő intézkedések tekintetében vegye figyelembe alábbi javaslataikat:
 
    • Javasoljuk, hogy zenés rendezvények megtartását augusztus 15-e előtt is fokozatosan engedélyezzék. Tesszük ezt több okból:
      • A járványhelyzet miatt az alacsonyabb létszámú, ezért kisebb kockázattal járó rendezvények visszavezetésének hatását folyamatában tudjuk monitorozni, ellentétben egy hirtelen, nagy tömeget megmozgató nyitással
      • Kisebb rendezvények közben a közönség könnyebben alkalmazkodik a megváltozott szórakozási lehetőségekhez, könnyeben kommunikálhatóak és betartathatóak a szigorú higiénés és járványügyi előírások
      • Már a kisebb rendezvények is nagy gazdasági és lelki enyhülést képesek adni a zeneipar résztvevőinek, akik pillanatnyilag egyáltalán nem tudnak dolgozni
 
  • Javasolt enyhítési fokozatok:
    1. Kis létszámú produkció részvétellel zenei események engedélyezése a már engedélyezetten nyitvatartó vendéglátóhelyeken, strandokon
    2. Koncertek engedélyezése szabadtéri koncerthelyszíneken, a befogadóképesség egyharmadáig, de legfeljebb 500 főig.

Nem tudjuk, hogy a bevezetőben említett enyhítés mennyire lesz gyógyír a problémákra átmenetileg vagy a feloldásig, mindenesetre a zenekarok FB-oldalain elkezdtek feltünedezni a "lakodalmakat vállalunk" posztok... :) (Kínunkban nevetünk.)

Jönnek a posztok és  a kommentek is...

" A Dürer Kert-ben nem lesz valami jó lagzi mostanában nem tudjátok?"

 

kormányinfó, eküvő, lagzi, zenészek, összefogás

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek