Nagy Feró fia és a gitáros is búcsút intett a Beatricének

A zenekar a FB-oldalán tudatta a nagyközönséggel, hogy Nagy Hunor Attila és Kékkői Zalán elhagyják a formációt.

Nagy Feró fia és a gitáros is búcsút intett a Beatricének
Ha május 1., akkor Tabán Fesztivál

Ha május 1., akkor Tabán Fesztivál

Bár a májusi eső aranyat ér, reméljük, vasárnap az időjárás kegyes lesz a közönséghez és fellépőkhöz, mert nem igazi a május elseje Tabán nélkül!
 
Egyéb nyalánkságok: Beatrice, P. Box, Szikora Róbert archív anyagok jelentek meg vinylen

Egyéb nyalánkságok: Beatrice, P. Box, Szikora Róbert archív anyagok jelentek meg vinylen

A Beatrice, a P. Box és Szikora Róbert eddig ki nem adott, illetve feledésbe merült anyagait adta ki a Moiras Records.
 
 
Fotó: Műcsarnok/FB

Ilyen volt a magyar Woodstock: 200 fotó a magyar könnyűzene történetéből a Műcsarnokban

A hetvenes-nyolcvanas évek magyarországi könnyűzenei szcénáját követi nyomon a beatnemzedék továbbélésétől a Beatrice-korszakon át a korai punk és alternatív klubkoncertek kiábrándultabb világáig Kőbányai János Beat ünnep című fotókiállítása, amely mától látható a...
 
A fotó illusztráció (1978.)

Rocktörténeti jelentőségű Beatrice-koncertanyag jelent meg vinylen

A negyvenéves felvétel most először látott napvilágot teljes egészében. A felvételt a nyolcvanas évek második felében gyenge minőségű kalózkazettákon terjesztették, de az sem volt pontos leképezése annak, ami a Kisstadionban elhangzott.
 
Ezek a koncertek biztoan elmaradnak!

Ezek a koncertek biztosan elmaradnak!

A teljesség igénye nélkül – ezt is elég nekünk megemészteni – pár koncert, amelyeket már biztos nem tartanak meg.
 
Máig nem tudni, miért halt meg a P.Mobil gitárosa, Bencsik Samu

Örök kérdés marad, hogy miért halt meg a P.Mobil angyalarcú gitárosa, Bencsik Samu

Ma lenne 67 éves Bencsik Sándor Samu (1952-1987), a tragikus sorsú gitáros, aki játszott a Beatrice, a Gesarol – később P. Mobil és a P.Box zenekarokban. Egy ausztriai lágerben halt meg 1987-ben, azóta is tisztázatlan körülmények között.
 
 
Ricsések! Gidó újra a fedélzeten!

Ricsések! Gidó újra a fedélzeten!

Az "ős-Ricse" egyik tagjával, Gidófalvy Attilával (Karthago, Fáraó, ex-Lord) lép színpadra július 5-én a Barba Negra Trackben a 40 éves BEATRICE. Ezt követően Gidó és Nagy Feró a Várkert Bazáros Ős-Bikini koncerten látható egy színpadon legközelebb. Jegyek csatolva!
 
A Nagy Csapat

Ezért dobták ki annak idején Nagy Ferót az Ifiparkból

Léccilécci, találgassatok... Na? Az első háromban biztos benne van a pia, valami csaj, esetleg egy kis bunyó, nagyobb léptékben: rendszerellenesnek minősített dal eléneklése, politikai megbízhatatlanság...
 
Szabadságkoncert

Ingyenes Szabadságkoncert a Hősök terén

2019. június 16-án lesz 30 éve annak, hogy az 56-os forradalom mártírjai megkaphatták a nekik kijáró végtisztességet. Ezért ezen a napon ingyenes Szabadságkoncertet tartanak a Hősök terén, ahol fellép többek közt a Beatrice, Vikidál Gyula, a KFT és Varga Miklós is.
 
Fotó: Médiaklikk

Nagy Feró: élvezi a szabadságát A DAL zsűrijében

"Nagyon élvezem azt a fajta szabadságot, ami a zsűri munkájában kialakult. A munkamegosztásban mindenkinek megvan a maga szerepe" - mondta Nagy Feró, A Dal 2019 zsűritagja az MTI-nek.
 
Majka szerint a Magna Cum Laude Pálinka dala

A Magna Cum Laude Pálinka dala – Majka szerint

Különleges kiadvánnyal jelentkezik az idén két évtizedes jubileumot ünneplő Magna Cum Laude zenekar. A február 1-jén érkező Gyulai HÚSZfeldolgozó című korongon Mező Misiék legnagyobb slágerei többek közt olyan hazai nagyágyúk előadásában hallhatók, mint a Kowalsky meg a Vega, a...
 
Nagy Feró és a Beatrice ingyenes koncertet ad Siófokon

Nagy Feró és a Beatrice ingyenes koncertet ad Siófokon

Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A háromnapos ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek