Eltáncolják a Liliomot

Liliom címmel tart bemutatót a Feledi Projekt: a Molnár Ferenc műve alapján készült táncprodukció premierje április 5-én lesz a Nemzeti Táncszínházban. Molnár Ferenc Liliom - egy csirkefogó élete és halála című művét táncban itthon még nem láthatta a közönség, külföldön is csak a Hamburg Ballet társulata vitte színre.

Eltáncolják a Liliomot
Fotó:  Melanie C/FB

Melanie C Szegedre érkezik – Deja Vu-je lesz

A mára már Európában is az élvonalban jegyzett retrobuli sztárvendégeként érkezik a Spice Girls oszlopos tagja, Melanie C. A '90-es, 2000-es évek legnagyobb bulizenéit megelevenítő fesztivál idén június 6-7-8-án lesz a Szegedi Partfürdőn.
 
Fotó: Edda Művek

Megbélyegezték az Eddát

Bélyegblokk és alkalmi boríték kibocsátásával köszönti az idén 50 éves Edda Műveket a Magyar Posta Zrt. A zenekar immáron telt házas jubileumi koncertet ad hétvégén az Arénában.
 
 
Forrás: YouTube

Nem jön be a Queen-tagoknak a Freddie Mercury-hologram ötlete

Az ATV értesülése szerint az énekes zenei hagyatékát és személyiségi jogait kezelő cég, a Mercury Songs Limited azzal rukkolt elő, hogy Freddie Mercuryt hologramként állítják színpadra egy turné keretében..
 
Fotó: Magyary Lenke

BÖBE baba vörös zászlót lenget

Kontrollmániás? 30 évesen a szüleivel lakik? Folyamatosan az exeit emlegeti? "Red flag" az, amit minden nőnek észre kell vennie, amikor randizik...
 
Tudtam, hogy ebből baj lesz: Edda kontrapoposan újratöltve

Tudtam, hogy ebből baj lesz: Edda kontrapoposan újratöltve

Az elmúlt időszakban óriási népszerűségnek örvend régebbi dalokat feldolgozni vagy bizonyos részüket beemelni egy friss szerzeménybe. Előbbire jó példa a KONTRA.POP Minden sarkon álltam már coverje. A páros tisztában volt azzal, hogy ez akár egy támadási felületet is jelenthet...
 
Újabb sámáni techno beatek a Palo Canto új videójában

Újabb sámáni techno beatek a Palo Canto új videójában

A Palo Canto eredendően budapesti, de multikulturális elemekből építkező fúziós techno formáció és producer duó: Tóth Bertalan (Cloud 9+)  és Kedves Péter (Belau) új projektje – mintha csak a szent palo santo fa füstjét lélegeznék be lüktető beatek formájában.
 
 
Fotó: Zara Larsson/FB

Zara Larsson az új lemezét hozza el a SZIN-re

Armin Van Buuren és Kamrad után újabb külföldi sztárfellépő nevét hozta nyilvánosságra a nyarat idén is nagy bulival záró szegedi fesztivál.
 
Fotó: ipr.edu

40 pert indítanak jogdíjaik értékének megőrzéséért a művészek

Öt művészeket és kiadókat tömörítő közös jogkezelő egyesület közel negyven perben támadja meg bíróságon az igazságügyi miniszter határozatait, amelyekkel az összes jogdíjra nézve elutasította a 2024-es inflációs értékkövetést.
 
Mandarinzselészínű áramvonal – ma jelenik meg a Paramore régi-új albuma

Régi-új Paramore-album mandarinban – a zenekar közben törölte a közösségi oldalai tartalmát

2024. január 5-én jelenik meg a Paramore azonos címre keresztelt albumának 10. jubileumi kiadása mandarinszínü, 2 LP formátumban, melynek színét maga az énekesnő, Hayley Williams választotta.
 
Mesés helyszínen indul a FAB Winterfest

Mesés helyszínen indul a FAB Winterfest

A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin vezette programsorozat kilencéves történetében idén először kerül sor téli fesztiválra: február 2-4. között Lillafüreden mesés környezetben vár mindenkit a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) Winterfest.
 
Redbreast Wilson elhozza a télbe Santa Fe napsütését

Redbreast Wilson elhozza a télbe Santa Fe napsütését

Redbreast Wilson énekes-dalszerző a tavalyi Budapest-Nashville-koprodukcióban készült lemeze, a Tradin' Your Love után újra összetrombitálta magyar és amerikai csapatát egy vadonatúj single erejéig.
 
Fotó: SZIN

Megérkeztek SZIN 2024 első fecskéi

A Szegedi Ifjúsági Napokat, azaz a Coca-Cola SZIN-t jövőre augusztus 28-31. között rendezik a Szegedi Partfürdő területén, a Tisza-partján.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek