Fotó:  Star Online

We are the champions – a Bohém Rapszódia vitte az Aranyglóbuszt

Helyi idő szerint vasárnap este – hetvenhatodik alkalommal – adták át Los Angelesben a Golden Globe-díjakat, amelynek győztesei jó eséllyel reménykedhetnek az Oscar-díjban is.
 
Ezek voltak 2018 legnagyobb példányszámban eladott hanglemezei

Ezek voltak 2018 legnagyobb példányszámban eladott bakelitjei

Bár manapság legtöbben már csak online felületeken hallgatnak zenét, úgy tűnik egyre inkább reneszánszát éli a kézzel fogható hanglemezek felvásárlási mániája is. A 2018 végéig összesített vinyl eladási listákon a nagy öregek mellett korunk kedvencei is jelentős részt...
 
 
Valóban a világ legboldogabb dala a Don't Stop Me Now?

Valóban a világ legboldogabb dala a Don't Stop Me Now?

Mert a brit tudósok ezt állítják... Igaz, mindezt egy kétezres mintavételből szűrték le, s a kutatás kritizálói azt is hozzátették, hogy szerintük minden országnak megvan a saját boldogság-száma.(Hozzátennénk: minden embernek...)
 
Fotó: FEZEN (FB)

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.
 
Freddie Mercury-emlékest lesz a Pólus Moziban

Freddie Mercury-emlékest lesz a Pólus Moziban

November 23-án péntek este a XV. kerületi Pólus Moziban emlékestet tartanak Freddie Mercury tiszteletére – egy nappal halálának évfordulója előtt.
 
Fotó: Etsy.com

Berobbant a Queen-film az amerikai mozikba

Noha a kritikusok lehúzták, a várakozásokat messze felülmúlva, 50 millió dolláros bevétellel indított a Bohém rapszódia a hétvégén az észak-amerikai mozikban.
 
 
Ne légy sznob, amikor beülsz a Queen-filmre...

Ne légy sznob, amikor beülsz a Queen-filmre...

A kiváltságosok már a múlt héten megnézhették a Bohém rapszódia című filmet és voltak is olyan „kedvesek”, hogy lépten-nyomon tájékoztattak arról, hogy mi tetszett/nem tetszett nekik. Általában ez utóbbiak voltak többségben.
 
Sírva vígadtunk a Queen-film láttán

Sírva vígadtunk a Queen-film láttán

Csütörtök óta már a nagyközönség számára is elérhető a legendás zenekar frontemberének nem túl boldog életéről szóló mozifilm, amit a kritikusok előzetesen jócskán lehúztak. Ennek ellenére vettük a bátorságot, beültünk a moziba, és a látottak alapján úgy döntöttünk, mi...
 
A.E. Bizottság, Sexepil, Hobo, Queen – koncertplakát-különlegességek a novemberi aukción

A.E. Bizottság, Sexepil, Hobo, Queen – koncertplakát-különlegességek a novemberi aukción

2018. november 9-én rendezik meg a "Plakátaukció – 150 év magyar-és külföldi plakátművészete" című árverést a Kortárs Építészeti Központban. A rendezvény igazi zenei csemegékkel szolgál mind hozzáértők, mind a laikusok számra.
 
Ez Rami Malek, nem Freddie...

Queen-film: húzták a szájukat a kritikusok

Mi is rendszeresen beszámoltunk arról, hol tart a forgatás, kit választottak főszereplőnek (Rami Malek), mi lett a rendezővel (lelépett) satöbbi. A Port.hu a Bohemian Rhapsody (Bohém rapszódia) brit bemutatójáról írt a napokban.
 
Így néz ki a Bohém Rapszódia 8 perc alatt 42-szer

Így néz ki a Bohém Rapszódia 8 perc alatt 42-szer

Hallottad már a Queen leghíresebb dalát, a Bohemian Rhapsody-t Johnny Cash, David Bowie, Frank Sinatra, Kenny G, Bruno Mars vagy Skrillex stílusában előadva? Nem? Akkor mindenképpen érdemes megnézned Ten Second Songs legújabb videóját! :)
 
Hol élt ez az ember, hogy még soha nem hallotta a Bohém Rapszódiát???

Hol élt ez az ember, hogy még soha nem hallotta a Bohém Rapszódiát???

Feltehetően egy lakatlan szigeten, ahol egy Wilson nevezetű labdára korlátozódott a társasága... vagy pedig kamu az egész, bár Amerika annyira nagy és annyi ember él ott, hogy talán TÉNYLEG akad közöttük olyan (max 1 db), aki még életében nem találkozott a Queen klasszikusával.
 
Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek