Velencei Karnevál a hétvégén – Magyarországon

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Velencei Karnevált – a mi Velencénken, a Hauszmann Alajos Művelődési Ház otthonául szolgáló kastélynál február 10-én, 14 órától.

Velencei Karnevál a hétvégén – Magyarországon
Fotó: venice-tourism.com

Ismét az Angyal repülése nélkül ért véget a velencei karnevál

A jelmezesek már péntek délutántól elárasztották az utcákat és tereket. A várost este belepő sűrű köd sem vette el a turisták kedvét, akik az éttermekben, múzeumokban és palotákban kerestek maguknak programot. A velencei karnevál február 21-én húshagyókedden ér véget, de a...
 
Velencei karnevál – magyar módra

Velencei karnevál – magyar módra

Velence Város Önkormányzata immáron hatodik alkalommal szervez jelmezes farsangi felvonulást és mulatságot február 18-án "Velencei Karnevál 2023" címmel a Hauszmann Alajos művelődési háznak otthont adó kastélynál.
 
 
A fotó illusztráció

Megegyezett Velence és az EFOTT: a város nem zárja le a fesztiválhoz vezető utat

A fesztivál szervezői az alábbi közleményt juttatták el a szerkesztőségnek.
 
Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

Az önkormányzat úgy döntött, hogy 2021. augusztus 2-20. között lezárja a fesztiválra vezető Evezős utat. Ezt egy, a Facebook oldalukon közzétett bejegyzésben adták a közvélemény és a szervezők tudtára, azzal a kijelentéssel súlyosbítva, hogy az EFOTT csapata nem volt...
 
Az EFOTT megnyitotta 0. napját a nagyközönség számára

Korda György is az EFOTT-on landol

A zenei szakma hazai krémje (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter, Flo Rida) mellett a retró nagyágyúi is fellépnek az idei EFOTT-on.
 
Fotó: Scooter

Töp, töp, töp: na ki ad koncertet az EFOTT-on?

A Scooter is fellép az EFOTT-on. Deja vu-nk van: 2019-ben ugyanezt a mondatot írtuk le. Az amerikai rapper, Flo Rida mellett ők képviselik a Velencei-tónál a külföldi fellépőket.
 
 
 Fluorral szülinapozhatnak az EFOTT beköltözői

0. nap: Fluorral szülinapozhatnak az EFOTT beköltözői

A Velencei-tó partját idén már augusztus 10-én, kedden bevehetik az EFOTT fesztivál hetijegyesei. Ezen az előnapon ötállomásos vetélkedő, tábortűz, vízi színpadon tartott akusztikus és szárazföldi koncertek mellett még szülinapot is lehet ünnepelni Fluor Tomival és barátaival.
 
Idén végre eljut az EFOTT-ra Flo Rida

Idén végre eljut az EFOTT-ra Flo Rida

Az emberben persze felmerülnek kétségek a delta variáns előretörése kapcsán, de egyszerűen nem hisszük, hogy bármi közbejöhetne: idén tényleg ott lesz az EFOTT-on, és várhatóan hatalmas bulit csap majd a Velencei-tó partján az amerikai rappersztár, Flo Rida.
 
Fotó: Charlie (FB)

Charlie 20 év után újra az EFOTT színpadán

Csaknem teljes a fesztivál zenei programja: 100 fellépő szórakoztatja majd a közönséget, a zenei paletta minden stílusát felvonultatva.
 
Összesen 100 fellépő várható a 45. EFOTT-ra – kész az egyik nagyszínpad műsora

100 fellépő a 45. EFOTT-on – összeállt a nagyszínpad műsora

A szervezők elárulták, idén ráadásul két nagyszínpaddal készülnek, mi több, külföldi fellépőkkel is tárgyalnak – a nevük egyelőre titok.
 
Több a maszk, mint az álarc a velencei karneválon

Több a maszk, mint az álarc a velencei karneválon

Ha Velence és február, akkor karnevál... Legalábbis így volt eddig: hömpölygött a tömeg a klasszikus és a fantázia szabta álarcokban, jelmezekben – most csendes a város.
 
Magyar koncertfilm kapta a velencei fesztivál Arany Oroszlánját

Ide nekünk az oroszlánt is! Magyar koncertfilm kapta a velencei fesztivál Arany Oroszlánját

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriájában.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek