Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

2021/07/31  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az önkormányzat úgy döntött, hogy 2021. augusztus 2-20. között lezárja a fesztiválra vezető Evezős utat. Ezt egy, a Facebook oldalukon közzétett bejegyzésben adták a közvélemény és a szervezők tudtára, azzal a kijelentéssel súlyosbítva, hogy az EFOTT csapata nem volt kompromisszumkész.

Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

Így szól a poszt:

"Tisztelt Velenceiek!
Az EFOTT fesztivál korábbi helyszínétől néhányszáz méterre, Sukoró területére költözött. Az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Város Önkormányzatát. A megbeszélések Velence Város Önkormányzatának kezdeményezésére indultak el idén nyáron. Az önkormányzat szándéka ugyanis a méltányos feltételek melletti megegyezés volt.
A tárgyalások során az Önkormányzat egyértelművé tette azt, hogy a helyszínre vezető Evezős út, amiképp az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 000 főnyi forgalmat, ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át. Mindannyian emlékezhetünk azokra a képekre, hogy milyen arcát mutatta Velence az EFOTT idején.
A tárgyalások célja az volt, hogy ez az állapot megszűnjön és szabályozva legyen az EFOTT területére való bejutás. Ez a lehetőség Sukoró felől minden korlátozás nélkül adott.
Velence Város felel a közutak és a forgalom biztonságáért, ezért valós megállapodási szándék hiányában az egyetlen fennmaradó megoldást kellett választani, az Evezős út forgalmi rendjének ideiglenes megváltoztatását. Erre vonatkozóan részletes tájékoztatást adunk a velenceieknek és városba érkezőknek a helyszínen kiplakátolva, KRESZ táblákkal kijelölve, illetve a városi kommunikáció elektronikus felületein.
Az Önkormányzat mindezek ellenére továbbra is nyitott egy ésszerű és méltányos kompromisszum mentén létrejövő megegyezésre. Reméljük, ez meg is fog születni."
A fesztivál egy videóban reagált a közlésre, amelyben Maszlavér Gábor főszervező többek között azt is elmondja, hogy 2019 óta keresik a lehetőséget az egyeztetésre.
EFOTT, Velencei-tó, Sukoró, Velence Város Önkormányzata, útlezárás

 

 

Szólj hozzá!


Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja...

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek