Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

2021/07/31  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az önkormányzat úgy döntött, hogy 2021. augusztus 2-20. között lezárja a fesztiválra vezető Evezős utat. Ezt egy, a Facebook oldalukon közzétett bejegyzésben adták a közvélemény és a szervezők tudtára, azzal a kijelentéssel súlyosbítva, hogy az EFOTT csapata nem volt kompromisszumkész.

Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

Így szól a poszt:

"Tisztelt Velenceiek!
Az EFOTT fesztivál korábbi helyszínétől néhányszáz méterre, Sukoró területére költözött. Az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Város Önkormányzatát. A megbeszélések Velence Város Önkormányzatának kezdeményezésére indultak el idén nyáron. Az önkormányzat szándéka ugyanis a méltányos feltételek melletti megegyezés volt.
A tárgyalások során az Önkormányzat egyértelművé tette azt, hogy a helyszínre vezető Evezős út, amiképp az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 000 főnyi forgalmat, ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át. Mindannyian emlékezhetünk azokra a képekre, hogy milyen arcát mutatta Velence az EFOTT idején.
A tárgyalások célja az volt, hogy ez az állapot megszűnjön és szabályozva legyen az EFOTT területére való bejutás. Ez a lehetőség Sukoró felől minden korlátozás nélkül adott.
Velence Város felel a közutak és a forgalom biztonságáért, ezért valós megállapodási szándék hiányában az egyetlen fennmaradó megoldást kellett választani, az Evezős út forgalmi rendjének ideiglenes megváltoztatását. Erre vonatkozóan részletes tájékoztatást adunk a velenceieknek és városba érkezőknek a helyszínen kiplakátolva, KRESZ táblákkal kijelölve, illetve a városi kommunikáció elektronikus felületein.
Az Önkormányzat mindezek ellenére továbbra is nyitott egy ésszerű és méltányos kompromisszum mentén létrejövő megegyezésre. Reméljük, ez meg is fog születni."
A fesztivál egy videóban reagált a közlésre, amelyben Maszlavér Gábor főszervező többek között azt is elmondja, hogy 2019 óta keresik a lehetőséget az egyeztetésre.
EFOTT, Velencei-tó, Sukoró, Velence Város Önkormányzata, útlezárás

 

 

Szólj hozzá!


Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így...

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi énekeket és táncdallamokat a könnyűzene világával, mindezt szabad improvizációkkal tarkítva.

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.
Új koncertek