Faithless


Zenei stílusEgyéb zene
Faithless
A FAITHLESS nevű zenei formációt 1995-ben alapította Rollo Armstrong, Maxi Jazz és Sister Bliss Nagy-Britanniában. Rollo és Blissy ekkor már egy éve együtt dolgoztak, a zenei előélettel szintén rendelkező Maxival egy stúdióban találkoztak. Habár a Faithless stílusa és felfogása mindig is sok zenei közreműködőt vonzott magához, ők hárman állandó alaptagok.
Első albumuk Reverence címmel a rákövetkező évben jelent meg, a második, a Sunday 8PM pedig 1998-ban. Ezzel a két lemezzel a csapat az egész világot bejárta, az északi sarkvidéktől kezdve Puerto Rico aranyhomokos partjain át Törökországig mindenütt koncerteztek. A turné során szerzett rengeteg tapasztalattal már-már az élő koncertek veteránjaiként térhettek haza Angliába, amit kevés hasonló zenekar mondhatott el magáról. 2000 nyarán két addigi tag nélkül (Jamie Catto vokalista a One Giant Leap-et vitte tovább másodmagával, Dave Randall gitáros pedig Slovo nevű szóló projektjével foglalkozott ezután) láttak neki a harmadik, Outrospective című albumnak, melyet 2001 őszén adtak ki. Ezzel ismét 2 éves turnéra indultak, többek közt Budapesten is megfordultak a rákövetkező nyáron, majd 2003-ban vonultak újra stúdióba, hogy az azt követő évben kiadják a negyedik lemezüket No Roots címmel. Azóta ezzel járják a világot, mi magyarok 2004 augusztus 10-én láthattuk őket a Sziget fesztiválon.
Zenéjük jellegére önmaguk szerint is nagyon nehéz rásütni egy bizonyos stílust. Főként elektronikus alapú tánczenéjük a hangok, dallamok és stílusok egy olyan palettáját szolgáltatja, amely egyenesen ellenszegül mindennemű kategorizálásnak. A többek közt a The Prodigy-vel is turnézó csapatot generációnk egyik legkiemelkedőbb élő fellépőjeként tartják számon.
Maxi Jazz így számolt be a koncertjeikről: "A színpadról 65 év körüli párokat, sikoltozó tiniket és a harmincas éveikben járó rajongókat is látok egyaránt. Tehát nincs olyan, hogy tipikus Faithless rajongó, és ennek nagyon örülök." Sister Bliss így folytatta: "Azt próbáljuk elérni, hogy a koncertjeinkre ellátogató emberek felemelkedjenek, megújuljanak, megteljenek erővel. Hogy elrugaszkodjanak a földtől."
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac –...

A Petőfi Csarnok – Ifjúsági kultúra és szabadidőpolitika címmel kötet jelent meg, amely a Városligetben három évtizeden át működő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma pályázatot írt ki kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok támogatására. A támogatási keretösszeg 15 millió forint, amelyből pályázatonként maximum 1,5 millió igényelhető.

Talán mégsem issza halálra magát Johnny Depp karácsonyig, mert a nyár végén Európában kell turnéznia

Pár napja attól harsogott a bulvár, hogy a színész-zenész barátai a médiához fordultak kétségbeesésükben, mert Depp annyit iszik, hogy talán a karácsonyt sem éri meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek