Neoton 1000

Faithless


Zenei stílusEgyéb zene
Faithless
A FAITHLESS nevű zenei formációt 1995-ben alapította Rollo Armstrong, Maxi Jazz és Sister Bliss Nagy-Britanniában. Rollo és Blissy ekkor már egy éve együtt dolgoztak, a zenei előélettel szintén rendelkező Maxival egy stúdióban találkoztak. Habár a Faithless stílusa és felfogása mindig is sok zenei közreműködőt vonzott magához, ők hárman állandó alaptagok.
Első albumuk Reverence címmel a rákövetkező évben jelent meg, a második, a Sunday 8PM pedig 1998-ban. Ezzel a két lemezzel a csapat az egész világot bejárta, az északi sarkvidéktől kezdve Puerto Rico aranyhomokos partjain át Törökországig mindenütt koncerteztek. A turné során szerzett rengeteg tapasztalattal már-már az élő koncertek veteránjaiként térhettek haza Angliába, amit kevés hasonló zenekar mondhatott el magáról. 2000 nyarán két addigi tag nélkül (Jamie Catto vokalista a One Giant Leap-et vitte tovább másodmagával, Dave Randall gitáros pedig Slovo nevű szóló projektjével foglalkozott ezután) láttak neki a harmadik, Outrospective című albumnak, melyet 2001 őszén adtak ki. Ezzel ismét 2 éves turnéra indultak, többek közt Budapesten is megfordultak a rákövetkező nyáron, majd 2003-ban vonultak újra stúdióba, hogy az azt követő évben kiadják a negyedik lemezüket No Roots címmel. Azóta ezzel járják a világot, mi magyarok 2004 augusztus 10-én láthattuk őket a Sziget fesztiválon.
Zenéjük jellegére önmaguk szerint is nagyon nehéz rásütni egy bizonyos stílust. Főként elektronikus alapú tánczenéjük a hangok, dallamok és stílusok egy olyan palettáját szolgáltatja, amely egyenesen ellenszegül mindennemű kategorizálásnak. A többek közt a The Prodigy-vel is turnézó csapatot generációnk egyik legkiemelkedőbb élő fellépőjeként tartják számon.
Maxi Jazz így számolt be a koncertjeikről: "A színpadról 65 év körüli párokat, sikoltozó tiniket és a harmincas éveikben járó rajongókat is látok egyaránt. Tehát nincs olyan, hogy tipikus Faithless rajongó, és ennek nagyon örülök." Sister Bliss így folytatta: "Azt próbáljuk elérni, hogy a koncertjeinkre ellátogató emberek felemelkedjenek, megújuljanak, megteljenek erővel. Hogy elrugaszkodjanak a földtől."
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Unod a sorozatokat? Mutatunk 7 zenei témájú dokut!

Unod a sorozatokat? Mutatunk 7 zenei témájú dokut!

Feldmár András pszichoterapeuta azért ajánlja, "hogy minél több dokumentumfilmet nézzünk meg, mert mindegyik egy ajándék. Olyan értékes...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Alicia Keys egy szál zongorával aratott sikert

A mindennapok hősei előtt tiszteleg Alicia Keys "Underdog" című dalának akusztikus verziójával.

Don't worry, be happy – és gyere Bobby McFerrin-koncertre!

Bobby McFerrin sokak számára „a fickó, aki a Don't Worry, Be Happyt énekelte”. Ő a szerzője és előadója ennek a majd' harminc évvel ezelőtt megjelent világslágernek, művészetének azonban ez csupán egy apró momentuma – erről koncertjén is bizonyságot adott tavaly a Müpában. Aki lemarad erről az estéről, most bepótolhatja!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek