Neoton 1000

Gwendolyn Masin


Zenei stílusKlasszikus
Gwendolyn Masin

Gwendolyn Masin (Amszterdam, 1977. november 17.) magyar származású holland hegedűművész, a GAIA Zenei Fesztivál művészeti igazgatója, a Michaela's Music House hegedűoktató tankönyv szerzője.

Gwendolyn Masin Amszterdamban született, egy negyedik generációs zenész családba. Édesanyja a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Kelemen Mária, a többszörösen díjnyertes dublini Young European Strings Zeneiskola igazgatója.

Háromévesen kezdte meg zenei tanulmányait, első magyarországi koncertjét ötévesen adta a Zeneakadémián. Hatévesen Fokvárosba, négy évvel később Dublinba költözött családjával, ahol csodagyerekként tekintettek rá. Tizenegy évesen már a dublini National Concert Hall-ban adott koncertet, ugyanabban az évben fellépett Írország egyik legnépszerűbb show műsorában, a The Late Late Show-ban.

Hatévesen külön kitüntetéssel nyerte el az Associated Board of the Royal Schools of Music Grade 6 diplomáját. 1990 és 1996 között Hermann Krebbers professzor tanítványa volt Amszterdamban. Egyetemi tanulmányait Igor Ozim, Ana Chumachenco, Zakhar Bron és Shmuel Ashkenasi professzoroknál végezte. 2012-ben szerzett doktori címet a dublini Trinity College-ban. Disszertációjának címe Hegedűoktatás az új évezredben, iskolák közötti különbségek és hasonlóságok – a hegedűművészet jövőjének emlékezete, témája a 20. századi hegedű nagymesterek tanítási módszereinek összehasonlítása.

Masin szólistaként és kamarazenészként is aktív. Fellépett a Magyar Nemzeti Filharmonikusokkal, a Szentpétervári és Fehérorosz Szimfonikus Zenekarral, a Berni Szimfonikus Zenekarral, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Musica Viva Chamber Orchestraval, a Orquesta de Cámara de Bellas Artes-szel és a Savaria Szimfonikus Zenekarral. Rendszeresen lép fel és és készít felvételeket Írország fő zenekaraival a RTÉ National Symphony Orchestraval és RTÉ Concert Orchestraval, valamint számos ifjúsági zenekarral mint például a National Youth Orchestra of Ireland és a portugál Concerto Moderno zenekarokkal.

Kamarazenei együttműködések keretében fellépett többek között olyan neves művészekkel mint Philippe Graffin, Jan Talich, Maxim Vengerov, Yuzuko Horigome (hegedű), Guy Ben-Ziony, Gérard Caussé, Lilli Maijala, Isabel Charisius és Roger Chase (brácsa), Alexander Baillie, Pavel Gomziakov, Gavriel Lipkind, Martti Rousi, Alexander Rudin, Julian Steckel és Várdai István (cselló), Kit Armstrong, Julia Bartha, Finghin Collins, Robert Kulek, Frankl Peter, Aleksandar Madzar és Sebők György (zongoraművész) (zongora), Reto Bieri and Kaspar Zehnder (fúvósok), Rachel Harnisch (szoprán), valamint dolgozott együtt Fürst János és Gerhard Markson karmesterekkel és Hanns Zischler színművésszel is.

Gwendolyn Masin mutatta be a közönség számára először Raymond Deane, Urs Peter Schneider, Eric Sweeney, Martijn Voorvelt és John Buckley - aki első hegedűversenyét Masinnek ajánlotta - egyes műveit. Masin Buckley hegedűversenyét 2013. szeptember 21-én mutatta be először a Savannah Philharmonic zenekar közreműködésével az egyesült államokbeli Lucas Theaterben. A karmester Peter Shannon volt. A mű európai premierjére 2015. február 3-án került sor a dublini National Concert Hallban, ahol az ír Nemzeti Szimfonikus Zenekar közreműködése mellett Gavin Maloney volt a karmester. Don Li közvetlenül Masin számára szerzett szóló darabjait és filmzenéit a Tonus-Music Records jelentette meg.

2013 szeptemberétől a genfi egyetemen hegedűt oktat.

Gwendolyn rendszeresen hegedű és kamarazene mesterkurzusokat tart szerte a világban, többek között Írországban, Németországban, Izraelben, Dél-Koreában, Svájcban és Törökországban. 2009-ben jelent meg díjnyertes könyve, 'Michaela Zeneháza - a hegedű varázsa' címmel angol nyelven, amelyet 2018-ban német nyelvre is lefordítottak. A könyv megjelenésének időszakában Gwendolyn Masin volt a legfiatalabb női szerző, aki publikálta saját zenetanítási módszerét. Az angol és német nyelvű kiadás a Müller & Schade Kiadó gondozásában jelent meg.

Gwendolyn Masin számos nemzetközi díjban részesült Írországban, Dél-Afrikában, Svájcban és az Egyesült Királyságban. A Global Stipends Awards keretében elnyerte az International Music Award díjat, teljesítményéért The Outstanding Young Persons of Switzerland díjra jelölték és elnyerte számos művészeti intézmény többek között a Schweizer Gesellschaft zur Förderung der darstellenden Künste támogatását is.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/GwendolynMasin/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncertre még mindig nem

Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncertre...

Először azt gondoltuk, a lényeg az, hogy az embereket szét lehessen ültetni, mint a renitenseket a suliban, de kilógott az uszoda meg a strand, nem...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Chris Cornell özvegye ezzel a fotóval köszöntötte fel keresztfiát

A Soundgarden és az Audioslave énekesének özvegye, Vicky Cornell hivatalos Instagram-fiókjában felettébb megható képeket osztott meg Cornellről.

A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

Az, hogy saját whiskey-t készít a Metallica, nem újdonság, 2017-ben írtuk meg. A Blackened márkanevű italt az együttes1988-ban megjelent And Justice For All című albumának nyitó daláról nevezték el.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek