Mamma Mia!

Krulik Zoltán


Zenei stílusGyerek/Családi
Krulik Zoltán
Krulik Zoltán a MAKÁM zenekar oszlopos tagja, gitárosa, vezetője. A kortárs zene gyöngyszeme lett különös hangzású zenéjük, gondolataik átfésülik, balzsamozzák és fényesítik a lelkünket.
Krulik Zoltán gyerekdalait minden generáció élvezi, örömmel hallgatja. Ezek az üzenetek, lágy dallamok közelebb hozzák egymáshoz az embert és a természetet, a tüzet és a vizet, a távoli világokat lábunk elé hozzák, mi meg csak pergünk és mozdulunk a hangok, a ritmus, a képzelet hatására.
"Vidéken születtem, öt éves koromig kertes házban laktunk, aztán városba költöztünk, egy akkor épült háromemeletes szocreál házba.
A hegy közel volt. Nagyapámmal gyakorta jártuk az erdőt, somot, csipkebogyót gyűjtöttünk amiből nagymamám lekvárt főzött.
A somfa kiválóan alkalmas volt íj készítésére is, mert akkor minden fiú Robin Hood akart lenni.
A rét is, ahol iskola után játszottunk, öt percre volt. Békásnak hívtuk, mert éjjel-nappal kuruttyoltak a békák, akik fűzfák övezte tavacskákban, kis patakban éltek. Ott láttam először tarajos gőtét, csíbort, vizibolhát és a kedves ebihalakat, akik ugye nem is halak -:)-, hanem békagyerkőcök. (Róluk, majd idemásolok a készülő lemezünkről egy dalocskát).
A természet csodája, hogy ezek a valójában II. Világháborús bombatölcsérek és lövészárkok, ezek a tájsebek begyógyultak, és pár év alatt a "békás" a gyerekek paradicsoma lett. Télen, mikor befagytak a vizek, ide jártunk korcsolyázni, érdekes volt látni a titokzatos jég alatti vízivilágot.

Jártam óvodába is, amit én csocsodának hívtam. Cseresznye volt a jelem.

Iskolába járni is szerettem. Leginkább a rajz az ének, később a történelem érdekelt, a kedvenc tantárgyam pedig a magyar irodalom volt.

Olvasni is szerettem, de az igazi öröm a csatangolás, bogarászás volt az erdőn, a mezőn, s játék, bújócska, indiánosdi, na és a gombfoci.

TV akkor még nem volt, csak rádió, - de jó is volt -!

A zenével korán kapcsolatba kerültem, először is a közös éneklés ragadott meg az oviban, az iskolában és a templomban, ahol az orgona hangja is lenyűgözött. Zongárázni már hat éves koromban kezdtem és eleinte bosszantot, hogy míg a többiek fociznak, nekem gyakorolnom, kell, de hamar kárpótoltak az első sikerek.

Középiskolai éveim a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban teltek. Kollégista lettem, elkerültem otthonról, ami eleinte nehéz volt, kiszakadva a családból, de hamar megismertük egymást, új barátságok születtek.
Tanáraimra is szeretettel emlékszem, akik kellően szigorúak voltak, de jólelkűek és hihetetlen nagy tudásúak.

A gomfocit és az indiánosdit a pingpong, a kosárlabda váltotta fel, a zene maradt. Minden délután "vertük" a zongorát és az orgonát is megismerhettem közelebbről, mind a bazilikában, mind a Boldogasszony kápolna barokk orgonáján rendszeresen játszottam.

A legnagyobb zenei élményem azonban a gregorián ének megismerése volt. Négy évig voltam a kórus tagja.
És persze a Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix engem sem hagyott nyugodni, akkortájt kaptuk az első magnókat, alakítottuk az első zenekarokat.
Mielőtt Budapestre költöztem főiskolai tanumányaim végett, 11 hónapra előfelvételisként besoroztak katonának.
A kollégium után nem volt olyan nehéz elviselni a drillt. A katonaélet nagyrészét a mezőgazdaságban töltöttem az Alföldön. Örülök, hogy megismerhettem a paraszti munkát, hiszen itt is közel kerülhettem a természethez.

Budapesten folytattam zenei tanulmányaimat, klasszikus gitár szakon, majd szitározni tanultam.
Első együtesemet 1976-ban alakítottam C.S.Ö. néven,
1980-tól lettem hivatásos zenész, amikor meghívtak a Kolinda együttesbe.
1984-ben alapítottam a Makám zenekart, idén 25 éve.

A zenélés, a komponálás, a költészet az életem, egyben a hivatásom és a "hobbim" is.
De ha tehetem már menekülök is a városból a zöldbe, víz közelébe.
Főleg a Balaton-felvidéket, a Káli medencét ismerem, de már két éve a Duna-kanyar és a Pilis az új barangolási terület.
Sokat járok koncertekre, kiállításokra, színházba. Minden műfaj érdekel.
Új lemezünk anyagán dolgozom és készül az új gyereklemez is."

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík...

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Norah Jones, Joss Stone és Alvaro Soler a jubileumi VeszprémFesten

Alvaro Soler, Mariza, Joss Stone, valamint Norah Jones lép fel július 12. és 16. között, a 20. VeszprémFest nagyszínpadán – jelentette be a fesztivál.

Krúbi is Music Hungary-díjas lett

Kiosztották az első Music Hungary-díjakat Veszprémben. A díjazottak között van az Anima Sound System-alapító Prieger Zsolt, a Magyar Zene Háza és Krúbi is.
Új koncertek