Menopauza 1170x180

Placebo


Zenei stílusPop/Rock
Placebo
A Placebo 1994-ben alakult brit alternatív rock-ot játszó együttes. Jelenlegi tagjai Brian Molko, Stefan Olsdal és Steve Forrest.
Molko és Olsdal már Luxembourgban töltött iskolás éveikben megismerték egymást. Brian 17 évesen ment Londonba drámát tanulni a Goldsmith'sban. Ugyanekkor Olsdal egy svéd iskolába ment át. Később ismerték meg egymást, amikor Stefan követte szüleit Angliába és gitárt kezdett tanulni. Molko már ekkor az első dalain dolgozott Steve Hewittal.

Molko és Olsdal elhatározták, hogy bandát alapítanak. Steve (akit Molko a Goldsmith's-ben ismert meg) ekkor egy Breed nevű banda tagja volt, de a Placebo demóiban is segédkezett. Nem sokáig tartott, amíg az együttes megtalálta saját stílusát. Hewittot - a Breeddel való konfliktusai miatt - a Placeboban helyettesíteni kellett. A helyettesítő pedig egy svéd dobos, Robert Schultzberg volt. 1996-ban Hewitt visszament a Placebóba. Ekkor a Placebo már egészen szép hírnevet tudhatott magáénak, megcsinálták az első albumukat, turnéztak, klubokban játszottak, és a Come Home című maxijuk 3. lett a listákon.
Brian Molko

1996 januárjában az együttes szerződést kötött a Hut Recordingsszal. Körülbelül ekkor jutottak el a demók David Bowiehoz, akit teljesen lenyűgözött az együttes. Ígyhát felkérte a Placebót, hogy kísérje el őt az európai koncertturnéján.

A Placebo első albumát Dublinban vették fel, 1996 tavaszán. Az albumon lévő 10 szám nagy része a szexről szólt, a Bruise Pristine, a Come Home, és a Hang On To Your IQ felújított változataival. Az album aranylemez lett.

1998 elején felvették második albumukat a Real World Studiosban, Steve Osborne segítségével (aki mellesleg producerként közreműködött a U2 karrierjében is). A második lemezük már teli volt szerelmes dalokkal, amik szívszorítóak és melankólikusak. Ezt az egész témát új hangzással, új elemek vegyítésével dobták fel.

1998 augusztusában kiadták a Pure Morningot, az első maxit a második albumról, ami negyedik helyezést ért el a brit listákon.

2000 októberében megjelent harmadik albumok a Black Market Music, melynek témái hasonló jellegűek, mint a Without you I'm nothing című lemezüké.

2003-ban következő albumok a Sleeping with ghosts került a boltokba,ami már egy sokkal elektronikusabb lemez lett.A The bitter end című számuk nagy siker lett az Mtv zenei csatornán.A következő évben jelent meg a Soulmates never die:Live in Paris című DVD-jük ami egy koncertfelvételt és egy 30 perces dokumentumfilmet tartalmaz a 2003-as évi túrnéjukról,valamint egy válogatás lemez a Once more with feeling Singles 1996-2004,amiből egy DVD formátum is megjelent.A DVD tartalmazza az összes klipet,ami 2004-ig megjelent és egy körübelül 1 órás riportfilmet,amiben az együttes tagjai mesélik el a kezdetektől egészen máig életüket,az együttes történetét.

2005 szeptemberében a banda befejezte az utolsó simításokat az új albumukon, a Meds-en, amit március 13-án forgalomba bocsátottak (Az USA-ban ezt április 4-éig halogatták). Az új kislemez UK-ban a "Because I Want You" volt. Az első nemzetközi kislemez a "Song To Say Goodbye" volt, egyidejűleg a "Because I Want You"-val. Az album megfékezhetetlen volt októbertől januárig. Az albumon két duett is készült amerikai énekesekkel, "Meds" Alison Mosshart-al a The Kills-ből és a "Broken Promise" Michael Stipe-al az R.E.M.-ből. Frenchman Dimitri Tikovoi (Goldfrapp, the Cranes) volt aki összeválogatta a számokat a Placebo ötödik erőfeszítéséhez, a "Once More with Feeling"-hez.

A Meds 2006 január 17-én kiszivárgott az interneten. A hivatalos kibocsátás dátuma 2006 március 13-a volt, de a kiszivárgás késztette majdnem 2 hónappal korábbanra. Az album több országban debütált, mint például Ausztráliában 4. és az UK-ban 7. helyen végzett a toplistákon. A második kislemez a "Meds" volt az "Infra-red" c. számmal. 2006 Június 19-én került a lemezboltokba UK-ban.

A Placebo 2006 Októberében kiadta a "10th Anniversary Collectors Edition"című (amin számos korábbi dalukat tüntették fel) szettet, beleértve a DVD szettet, amin többekközött videók, koncertek és TV-s szereplések voltak. Azonfelül három számot, a "UNEEDMEMORETHANINEEDU", "Lazarus", és a "Running Up That Hill"-t tették hozzá a Meds US verziójú albumához (és az "In The Cold Light of Morning" c. számot ami szintén a Meds albumról volt). Az együttes a Linkin park-ot és még számos más együttest választott a 2007-es Projekt: Revolution túrnéjukhoz. A túrné egy egyéves rendezvény volt. A Linkin park úgy döntött, hogy mindegy jegy árából 1$-t az American Forests-en keresztűl a Music for Relief alapítványnak adományozza. 2007-ben összeállítottak egy gyűjteményt, a következő nyolc számmal : "Nancy Boy", "Every You Every Me", "Taste In Men", "The Bitter End", "Meds", "Pure Morning", "Infra-Red" és a védett "Running Up That Hill". 2007 októberében Steven Hewitt elhagyta a zenekart. Brian azt nyilatkozta, hogy "Egy bandában lenni, nagyon olyan, mint egy házasságban, és páronként- a mi esetünkben hármas - az emberek szétmehetnek az évek alatt. Azt mondani, hogy te nem szereted a partneredet eléggé, az így pontatlan, figyelembe véve mindent amit gondoltatok és teljesítettetek együtt. egyszerűen jön egy pont, mikor rájössz, hogy különböző dolgokat akarsz a kapcsolatodtól és, hogy nem vagy képes tovább egy fedél alatt élni vele, így beszélsz" 2008 közepén a Placebo szerzett egy új dobost, Steve Forrest-et. 2009. június 8-án új albumuk jelent meg, "Battle For The Sun" címmel, erről az első kislemez a "For what it's worth".

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30...

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ahol még a szabadság is szabira megy – Bánkitófeszt

Kezdem a végén: a Bánkitóra csak teljes erőbedobással érdemes menni, úgy, ahogy mi, fél napra (péntek), igazából nem, illetve arra jó volt ez is, hogy felületesen megismerkedjünk a fesztivállal, amelyen még sosem jártunk. Spoiler: a naptárunkba már bevéstük a 2025-ös fesztivál dátumát, az összes napot, pedig még nincs is meg :)

A bonchidai Bánffy-kastély mától feltöltődik elektronikával

Immáron 10. alkalommal tárja ki a kapuit az elektronikus zene rajongói előtt a 15. század végén épült kastély, amely anno Erdély egyik legszebb palotája volt. A jubileumi Electric Castle Fesztiválon olyan előadókat hallgathatunk meg július 17 és 21. között, mint a Massive Attack, a Bring Me The Horizont vagy Nina Kraviz.
Új koncertek