Sándor Csaba


HonlapNem ismert
Zenei stílusOpera/operett

Közelgő Sándor Csaba koncertek

ROST ANDREA - 30 ÉVE AZ OPERASZÍNPADOKON

ROST ANDREA - 30 ÉVE AZ OPERASZÍNPADOKON

Budapest Kongresszusi Központ december 22. (19:00)
Sándor Csaba

Bass baritone Csaba Sándor was born in Csíkszentsimon (Sânsimion, Romania) in 1989 and began his studies at the István Nagy Music and Arts School in Miercurea Ciuc. In 2008 he was admitted into the Department of Opera at the University of Oradea, where his teacher was Marian Boboia. As part of a study away programme, he spent the second semester of 2010 in Budapest at the Ferenc Liszt Music Academy, studying under Éva Marton. He complete his master's degree in 2014 at the Gheorghe Dima Academy of Music in Cluj-Napoca in a course taught by Marius Vlad Budoiu and has been a member of the Cluj-Napoca Hungarian Opera since 2013.

Previous appearances:
- Bucuresti Romanian National Opera
- Cluj-Napoca Romanian Opera
- Cluj-Napoca Hungarian Opera
- Iași National Opera House
- Oradea and Satu Mare Philharmonics
Principle roles:
- Mozart: Le nozze di Figaro – Figaro
- Mozart: Don Giovanni – Don Giovanni, Leporello, Masetto
- Mozart: The Magic Flute – Papageno
- Kodály: Háry János – Háry János
- G. Puccini: La bohème – Schaunard

RO:
Bas-baritonul Csaba Sândor a urmat studii muzicale la Liceul de Artă „Nagy István", secţia canto clasic. A continuat studiile de canto clasic la Facultatea de Muzică a Universităţii de Stat din Oradea în clasa de operă al profesorilor Marian şi Simona Boboia. A urmat masteratul la Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, în clasa lect. univ. Marius Budoiu. A studiat la Academia de Muzică din Budapesta cu Éva Marton. A participat la concursul Festivalului Euroregional, unde a obţinut (premiul II - 2010 şi premiul I - 2011). Are o bogată experienţă solistică, a realizat spectacole atât la Opera Naţională Română şi Opera Maghiară din Cluj-Napoca, cât şi la filarmoniciile de stat din Oradea, Satu Mare, Orchestra de Cameră din Miercurea-Ciuc. A participat la mai multe gale de operă susţinute în Miercurea-Ciuc. Ca solist, în mod regulat participă la concertele susţinute de orchestra şi corul bisericii „Szept Mihály" şi colaborează cu corul „Visszhang" din Cluj-Napoca.
În prezent este solist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca şi colaborează cu Opera din Budapesta. Repertoriul său de operă cuprinde roluri precum Morales din Carmen de G. Bizet, Tom din Bal mascat de G. Verdi, Grenvil din La Traviata de G. Verdi, Figaro din Nunta lui Figaro, Don Giovanni, Leporello şi Masetto din Don Giovanni de W.A. Mozart, Schaunard din Boema de G. Puccini, Guvernatorul din Le Comte Ory de G. Rossini. Anul trecut, Sândor Csaba a debutat în rolul Masetto din Don Giovanni alături de bas-baritonul Erwin Schrott la Opera din Budapesta şi tot acolo a interpretat rolul Papageno din Flautul fermecat de W.A. Mozart.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/sandorcsabaoperasinger/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Klipesőt zúdítottak ránk a magyar zenészek

Klipesőt zúdítottak ránk a magyar zenészek

Pályakezdők és milliós rajongótáborral rendelkező profik, sok pasi, egyetlen hölgy, hazugság, vallomás, szerelem, szerelem, szerelem – és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Hókirálynő ismét birtokba veszi a Müpa külterét

Lassan már hagyománnyá válik, hogy a tél közeledtével a Müpa is ünnepi készülődésbe kezd. Idén november 30-án nyitja meg kapuit a Müpa Kultúr Kültér, ahol az épület mellett felhúzott sátorban a legkülönfélébb programok és előadások várják az egész családot, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A Müpa Jégpálya pedig...

Csipa énekelte fel a gyerekdalt, a huligánok pedig jót tettek

Egy gyerekeknek szóló bringás dalhoz készült videóklippel melengeti a novemberi hidegben didergő szíveket Major Eszter és a Hooligans Csipája – utóbbi azt is elárulta, hogy nem ez volt az első közös projektjük.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek