14 zenész – más zenészek által ihletett – tetkóval

2017/11/15  ·     ·  Simonyi Éva

Mielőtt még világhírű sztárok lettek, a kedvenc zenészeink is között is akadt olyan, akik csak egyszerű rajongók voltak, akik magukra is tetováltatták kedvenceiket vagy általuk ihletett motívumokat, hogy ezt be is bizonyítsák. Összegyűjtöttünk nektek néhányat.

14 zenész  – más zenészek által ihletett – tetkóval

BRENDON URIE (PANIC! AT THE DISCO)

Fotó: Instagram

A Panic! At The Disco frontember felkarján az Every Time I Die’s 2009-es albumának, a New Junk Aesthetic -nak a borítója szerepel, amit a gitárosuk, Jordan Buckley tervezett. Brendon később szerepelt egy dalukban, az “It Remembers” -ben a legutóbbi Low Teens albumukról.

CHRIS MOTIONLESS (MOTIONLESS IN WHITE)

Fotó: gotharum.tumblr.com

Chris Motionlessnek rengeteg tetkója van, amit művészemberek ihlettek, ide tartozik a Misfits-es tetoválása is: a Crimson Ghost logo a bal karján, és a szöveg: “I was cryin’ on Saturday night” a nyakán. Morrissey-ról is van egy tetkója a bal karján, illetve a finn H.I.M. zenekar heartagramja a jobb karján.

JACK BARAKAT AND RIAN DAWSON (ALL TIME LOW)

Fotó: http://everythingalltimelow-blog.tumblr.com

Az All Time Low-s Jack Barakat és Rian Dawson külön-külün varratta magára a blink-182 régi szimbólumát, a nyuszit, ami az első tetkójuk volt. Barakat a gitáros Mark Hoppus előtt akart titsztelegni, ami végül odáig vezetett, hogy közösen turnéztak, és Hoppus szerepelt is a 2015-ös Future Hearts című lemet “Tidal Waves” dalán.

HAYLEY WILLIAMS (PARAMORE)

Fotó: Instagram

Hayley Williams Elvis Presley iránti szeretetét és rajongását használta fel ihletként tetoválásához. A Paramore énekesnője a TBC villámot varratta magára, ami a “Taking Care of Business” rövidítése, így nevezte Elvis a zenekarát. Hayley elmondta a The New York Times -nak, hogy Elvist hallgatva nőtt fel, hála nagypapájának.

TRAVIS BARKER (BLINK-182)

Fotó: vanishingtattoo.com

A blink-182 dobosának mellkasán a Dag Nasty 1986 debütáló albumának címe szerepel, a Can I Say, illetve önéletrajzi könyvének is ezt a címet adta. A lábára a banda logóját is rávarratta, ez volt az első egyik tetoválása, de elveszítette a 2008-as repülőbaleset során, amikor is testének nagy része súlyosan megégett.

ANDY BLACK

Fotó: Instagram

Andy Black első három tetoválása mind a zenével kapcsolatos, illetve mind a bal karján szerepel. Az első az Alkaline Trio szív és koponya kombinációja, egy lánynak készült, akivel 15 évesen randizott. A második egy Misfits logo, a harmadik pedig egy Danzig logo, utóbbit egy házavató bulin szerezte be, a mintár pedig a pénztárcájáról mutatta a tetoválónak.

GARRETT NICKELSEN (THE MAINE)

Fotó: Instagram

Nickelsennek egy Ryan Adams tetkója van a karja belső részén, amit a zenész 2008-as albuma, a Cardinology ihletett.

FRANK IERO

Fotó: Instagram

Az egykori My Chemical Romance gitárosa, Frank Iero a “Jinx Removing” feliratot varratta magára a nyakának bal oldalára, ami egy utalás az ugyanilyen című Jawbreaker számra. Ezen kívül van még rajra egy Black Flag és egy Misfits logo is.

PETE WENTZ (FALL OUT BOY)

Fotó: socialbutterflies.wordpress.com

Pete Wentz tetkója egy fogadás miatt került rá, melyet a volt Cobra Starship frontember, Gabe Saporta kötött vele. Wentz azt mondta Saportanak, hogy ha a “Good Girls Go Bad” platinalemez lesz, választhat egy tetkómintát neki, amit magára varrat. A tetkó végül egy önarckép lett a felirattal: “Gabey Baby Made Me Go Bad.”

CHAD GILBERT AND JORDAN PUNDIK (NEW FOUND GLORY)

Fotó: Instagram

A New Found Glory gitárosa, Chad Gilbert és énekese, Jordan Pundik is rendelkezik művészek által ihletett tetkóvel, Pundiknak egy MxPx’s-logo szerepel a jobb könyökén, míg Gilbertnek egy H2O-tetkója van a a jobb belső karján, illetve mindkettőjüknek van egy Björk-  és egy Hatebreed-tetoválásuk is. Gilbert bevallotta, hogy rosszul varrták rá utóbbit, “What I have in my heart, I’ll take to the grave” helyett “my grave”-nek kellett volna lennie... :)

ASH COSTELLO (NEW YEARS DAY)

Fotó: Instagram

A New Years Day énekesnek, Ash Costellonak egy Cursive által ihletett zongora tetoválása van, a 2003-as The Ugly Organ on album ugyanis saját bevallása szerint nagy hatással volt rá. Szinte már nem is lepődünk meg, de neki is van egy Misfits logója is a combján...

ANTHONY RANERI (BAYSIDE)

Fotó: Instagram

A Bayside frontembernek Andy Blackhez hasonlóan egy Alkaline Trio szív-koponya logós tetoválása van a jobb könyökén.

JULIET SIMMS

Fotó: Instagram

Simmsnek rengeteg dalszöveges tetkója van, többek között a Beatles-től a “Happiness is a warm gun” és az “I believe in yesterday,” Billy Joel-től az “I’d rather laugh with the sinners than cry with the saints.” Ezen kívül magára varratta fárjánek, Andy Blacknak (eredetileg Biersack) együttesének, a Black Veil Brides-nak “Saviour” dalát a jobb karjára.

BENJI MADDEN (GOOD CHARLOTTE)

Fotó: popsugar.com

Madden rengeteg tetoválása van, többek között egy MxPx’s logo, Minor Threat bárány, New Found Glory, és Rancid’s logo.

Te melyik magyar zenekar szimbólumát/dalszövegét varratnád magadra?

A cikk forrása

 

 

tetoválás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek