50 évig senki nem hitt nekik – Ringo Starr bizonyítékot szolgáltatott

2021/03/18  ·     ·  koncert.hu

Egy 2013-as fotó kapott gellert a Facebookon. Hogy miért pont most kezdett el keringeni, ki tudja, a közösségi oldalaknak vannak rejtett törvényszerűségei... Azért elmeséljük, mi ez, mert ennyi év távlatából is egy szerethető történet.

50 évig senki nem hitt nekik – Ringo Starr bizonyítékot szolgáltatott

Képzeld el, hogy a gimis osztálytársaid ellógnak a suliból, hogy elmenjenek egy Beatles-koncertre. Amikor visszajönnek, elmondják, hogy nem jutottak ugyan be, de az egyik gombafej lefotózta őket. Mit mondasz nekik? Szerintünk semmit, mert a sztorijuk még egy mondatot sem ér meg... :)

1964-et írunk, a helyszín New Jersey. Norbe Gary Van Deursen, Suzanne Rayot, Charlie Schwartz, Bob Toth (vajon magyar származású?) és Matt Blender kihagyva a sulit bepattantak valamelyikük vagy valamelyikük faterja Chevro Impalájába, hogy eljussanak a Beatles első amerikai koncertjének egyikére – jegyük persze egy darab sem. A városban dugó volt, araszolgatott a kocsisor – mellettük éppen egy temetési menet próbált előrébb jutni.

Gondolták ők.

Azonban a szomszédos autó egyik utasa lehúzta az ablakot – ekkor derült ki, hogy a Beatlest szállító konvoj egyik kocsija mellett ácsorognak! De még nincs vége: Ringo Starr – aki már akkor a fotózás szerelmese volt – lekapta őket a masinájával. A koncertre végül nem jutottak be, de ez a pillanat beleégett a retinájukba, még akkor is, ha a többiek nehezen vagy egyáltalán nem hittek nekik.

És jön a hollywoodi filmbe illő fordulat: Ringonak megjelent egy fotóalbuma, amelyben szerepelt ez a fotó, és az USA Today című lap vadászatot indított a szereplők után. Rájuk is bukkantak, s pár hónapra rá az egykori gimnazisták lehetőséget kaptak arra, hogy találkozhassanak a "fotóssal" – sajnos, már csak öten, mert Matt 2011-ben elhunyt.

S ha már összejöttek, elkészítették a fotó aktuális változatát. Nem, ne kérdezzétek, hogy miért vannak ugyanannyian az új képen, ha az egyikük már nem él, ezek azok a részletek, amelyek fölött lazán elsiklanak a kedves kollégák, így mi sem tudjuk meg soha.

Az egykori diákok azt is elmesélték, hogy az eset után 3 napra felfüggesztették őket a lógásért (...), de úgy gondoljuk, ez a dolog bőven megérte :)

via TODAY

Ha valaki jó kis sztorikat akar olvasni, például arról, hogy ki találkozott Mick Jaggerrel a villamoson és ki nem láthatta soha a Beatlest, mert az anyukája nem engedte el a koncerte, ide kattintva megteheti.

 

 

 

Beatles, Ringo Starr, fotó, gimnazisták, New Jersey

 

 

Szólj hozzá!


Méltó záróakkordja volt a Park nyári szezonjának a visszatérő Quimby koncertje

Méltó záróakkordja volt a Park nyári szezonjának a...

"A koncert végére sem jutunk be..." – hökkent meg egy villamosról leszálló utastársunk, amikor megpillantotta a Budapest Park kapujában kanyargó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan az Arénában

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a népszerűségük, de az évek során új rajongókra tettek szert, akik közül szép számmal képviseltették magukat a vasárnap esti Papp László Sportarénás koncerten. Persze nem volt hiány azokból sem,...

Az elmúlt öt év egyik legnagyobb rockzenei sikertörténete: Mudfield

A Mudfield zenekar Kelet népe című albuma aranylemez státuszt ért el, melynek örömére különleges koncertet ad a szeghalmi együttes 2022. október 15-én szombaton az A38 Hajó gyomrában. Az este során, melynek különleges vendége a kiváló Escape My Shadows lesz, a zenekar az elejétől a végéig eljátssza az aranyos lemezt, de nyilván...
Új koncertek