50 évig senki nem hitt nekik – Ringo Starr bizonyítékot szolgáltatott

2021/03/18  ·     ·  koncert.hu

Egy 2013-as fotó kapott gellert a Facebookon. Hogy miért pont most kezdett el keringeni, ki tudja, a közösségi oldalaknak vannak rejtett törvényszerűségei... Azért elmeséljük, mi ez, mert ennyi év távlatából is egy szerethető történet.

50 évig senki nem hitt nekik – Ringo Starr bizonyítékot szolgáltatott

Képzeld el, hogy a gimis osztálytársaid ellógnak a suliból, hogy elmenjenek egy Beatles-koncertre. Amikor visszajönnek, elmondják, hogy nem jutottak ugyan be, de az egyik gombafej lefotózta őket. Mit mondasz nekik? Szerintünk semmit, mert a sztorijuk még egy mondatot sem ér meg... :)

1964-et írunk, a helyszín New Jersey. Norbe Gary Van Deursen, Suzanne Rayot, Charlie Schwartz, Bob Toth (vajon magyar származású?) és Matt Blender kihagyva a sulit bepattantak valamelyikük vagy valamelyikük faterja Chevro Impalájába, hogy eljussanak a Beatles első amerikai koncertjének egyikére – jegyük persze egy darab sem. A városban dugó volt, araszolgatott a kocsisor – mellettük éppen egy temetési menet próbált előrébb jutni.

Gondolták ők.

Azonban a szomszédos autó egyik utasa lehúzta az ablakot – ekkor derült ki, hogy a Beatlest szállító konvoj egyik kocsija mellett ácsorognak! De még nincs vége: Ringo Starr – aki már akkor a fotózás szerelmese volt – lekapta őket a masinájával. A koncertre végül nem jutottak be, de ez a pillanat beleégett a retinájukba, még akkor is, ha a többiek nehezen vagy egyáltalán nem hittek nekik.

És jön a hollywoodi filmbe illő fordulat: Ringonak megjelent egy fotóalbuma, amelyben szerepelt ez a fotó, és az USA Today című lap vadászatot indított a szereplők után. Rájuk is bukkantak, s pár hónapra rá az egykori gimnazisták lehetőséget kaptak arra, hogy találkozhassanak a "fotóssal" – sajnos, már csak öten, mert Matt 2011-ben elhunyt.

S ha már összejöttek, elkészítették a fotó aktuális változatát. Nem, ne kérdezzétek, hogy miért vannak ugyanannyian az új képen, ha az egyikük már nem él, ezek azok a részletek, amelyek fölött lazán elsiklanak a kedves kollégák, így mi sem tudjuk meg soha.

Az egykori diákok azt is elmesélték, hogy az eset után 3 napra felfüggesztették őket a lógásért (...), de úgy gondoljuk, ez a dolog bőven megérte :)

via TODAY

Ha valaki jó kis sztorikat akar olvasni, például arról, hogy ki találkozott Mick Jaggerrel a villamoson és ki nem láthatta soha a Beatlest, mert az anyukája nem engedte el a koncerte, ide kattintva megteheti.

 

 

 

Beatles, Ringo Starr, fotó, gimnazisták, New Jersey

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek