Menopauza 1170x180

Ennyi pénzt még sosem adtak Beatles-hangszerért

Egymilliárdért adták el John Lennon 50 év után megkerült gitárját – írta meg a 24.hu.

Fotó: YouTube
Fotó: tn.com.ar

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a találkozó fővédnöke pedig az a Nick Wass, akinek vezetésével idén Angliában megtalálták Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját.
 
Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Március 23-án, szombaton Marsi József legújabb könyvéből, a „100 Beatles sztori, amit nem ismersz...”- ből olvas fel részleteket a Kazimír színpadán, miközben kiváló zenészek teszik teljessé a Beatles-élményt.
 
 
A róluk készült szobrokból és filmekből már több is létezik. Ez éppen a liverpooli alkotás (.Andy Edwards)

Sam Mendes nem is egy, hanem NÉGY új Beatles-filmet rendez

Az Oscar-díjas Sam Mendes négy új filmet rendez a Beatles együttesről: egyet-egyet minden Beatles-tag szemszögéből – adta hírül a BBC News. Az 59 éves rendező korábbi filmjei között szerepel az Amerikai szépség, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre - A fantom visszatér is.
 
Az Urániában idén is a Beatles legendás filmjével kezdődik szilveszter éjszakája

Az Urániában idén is a Beatles legendás filmjével kezdődik szilveszter éjszakája

Az Egy nehéz nap éjszakája digitálisan felújított és újrakevert változata egyetlen alkalommal ismét látható. A vetítés december 31-én 17:30-kor kezdődik.
 
Melyik volt a Beatles utolsó dala?

Melyik volt a Beatles utolsó dala?

Ez: több mint 50 évvel a Beatles felbomlása után jelent meg ma az együttes Now and Then című dala.
 
John and George, Paris. 1964 © 1964 Paul McCartney

Azért megnéznénk, mit szólna ehhez John Lennon...

Paul McCartney a BBC egy rádióműsorában elmondta, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sikerült elkészítenie az "utolsó Beatles-felvételt": John Lennon hangját egy régi demófelvételről használták fel a szám befejezéséhez.
 
 
Fotó: Ringo Starr/FB

Ringo Starr covidos – törölte észak-amerikai koncertjeit

A 82 éves ex-Beatle otthonában gyógyul és reméli, hamarosan folytathatja a turnét, az All-Starr Banddel - mondta a dobos-énekes szóvivője a bbc.com-nak.
 
 A Beatles karácsonyi slágerét gondolta újra a Spoon

A Beatles karácsonyi slágerét gondolta újra a Spoon

A frontember, Britt Daniel szerint a végeredmény igazi csapatmunka gyümölcse, mely során eltértek a próbáikon megszokott metódustól, és egy "viharos útra" tévedtek, ami végül elhozta számukra a karácsony szellemét – akármit is jelentsen ez...
 
1969. január 30. A zenekar utolsó élő fellépése Londonban egy háztetőn

Nem tök mindegy már, ki miatt oszlott fel a Beatles?

Eltelt már több mint 50 év, és még mindig ott tartunk, hogy vannak táborok, amelyek az alapján szerveződnek, hogy szerintük ki volt a bűnös a legendás zenekar feloszlásáért: Yoko Ono, John Lennon, ők mindketten, vagy éppen Paul McCartney.
 
Fotó: beatlesbible.com

Kalapács alá kerül a Beatles Aphrodité-szobra

Nem összetörik vele, hanem elárverezik, és akár 8,2 millió forintnak megfelelő összeget is kaphatnak érte egy augusztus végi aukción. A szobor a Beatles 1967-es, történelminek számító fellépésének egyik díszlete volt.
 
Fotó: Deadline.com

És aztán felbomlott a Beatles...

Sokan úgy tartják, Yoko Ono az oka annak, hogy a legendás együttes feloszlott. A hír félig igaz: most filmet készítenek a torontói zenei fesztiválról, melyen először lépett fel John Lennon a többi Beatles tag nélkül és ami a zenekar felbomlásához vezetett.
 
 Hány lemezre fér fel 519 perc John Lennon-zene?

Hány lemezre fér fel 519 perc John Lennon-zene?

A gyűjtők számára igazi csemegeként nyolclemezes dobozban jelent meg ezúttal John Lennon első szólóanyaga, a Plastic Ono Band. Az 1970-es album sokak szerint a néhai zenész legjobb Beatles-en kívüli munkája.
 
 Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így szól 2024 nyarán Delhusa Gjon híres slágere

Ki ne ismerné a „Nika se perimeno"-t? DR BRS a táncolós, nyári dalt Veréb Tomival álmodta újra, majd repülőre szálltak, hogy Cipruson forgassanak hozzá klipet.

A Zene Ünnepe a la francaise

A Zene ünnepe alkalmából műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én a budapesti Francia Intézetben.
Új koncertek