Mamma Mia!

A céges bulik 10 legkedveltebb száma

2017/12/05  ·     ·  Juhász Vali

Lassan itt az év vége, érkeznek a karácsonyi, évzáró, csapatépítő (vagy -bomlasztó) céges bulik, amelyeken évről évre előkerülnek a legnépszerűbb slágerek. Összegyűjtöttük azokat a dalokat, amelyek biztosan elhangzanak egy-egy ilyen bulin. Igazából a könyökünkön jönnek ki, de két pohár pezsgő után visítva énekeljük őket.

Fotó: Love Actually

Rosszabb esetben egy haknizó zenekar adja elő őket, a jobb verzió az (vagy ki tudja, lehet, hogy ez a cikibb), ha karaoké van, ahol mindenki óbégathat kedvére.

Bemelegítésként biztosan elhangzik a YMCA a Village People-től, ha történetesen jelmezes a táncos mulatság, akkor erre lehet őrjöngeni - mindenki vérmérséklete szerint.

A Magna Cum Laude Pálinka-dalát mindenki fennhangon üvöltheti, hiszen ilyenkor kötelező az általános lerészegedés, ami aztán a következő héten megadja az alaphangot az irodában, a kollégák kifogyhatatlanok lesznek a vicces sztorikból, ki kivel mit csinált a bálon... Az elmúlt hónapok zaklatási hullámát tekintve azért nem árt némi óvatosság.

Amikor kellőképpen tetőfokára hágott a hangulat, akkor érkezhetnek a lassító nóták, például Robbie Williamstől a Feel, esetleg az Angels. Ezekről azt hisszük, hogy tudjuk a szövegüket, de általában csak a refrént énekli a társaság önfeledten.

De gyorsuljunk be megint, újabb menő nóta következik: Livin' on a Prayer. Biztos vagyok benne, hogy Bon Jovi ezt nem karaoke-slágernek szánta, dehát így járt. Nyomjuk ezt nagyon hangosan:

Woah, we're half way there
Woah, livin' on a prayer
Take my hand, we'll make it I swear
Woah, livin' on a prayer

Ha ezt is túléltük, akkor jöhet az I will survive Gloria Gaynor-tól. A diszkó mindig jó, és ez az ikonikus dal tényleg mindenki kedvence. (Aki mást mond, hazudik.)

Ja, hogy a Grease még nem volt. Persze a kollégák a nyári csapatépítő-tréningekre is szívesen emlékeznek vissza, indulhat a Summer Nights Olivia-Newton John-nal és John Travoltával. Summer-loving... és közben szemezés azzal a kollégával/kolléganővel, akivel elsétáltunk éjszakánként az apartman háta mögé "beszélgetni" a nyári összetartó nyaraláson.

De sajnos elmúltak a nyári éjszakák és azóta nem volt semmi. Gizike visszament a férjéhez, Feri pedig újabban Marikának csapja a szelet. Talán jövőre, de addig is, hátha még egy esély azért járna a hoppon maradt munkatársnak. Abba: Take a chance on Me.

Hátha valaki felfigyel ránk még ma este, és összetöri a szívünket, de azért ne nagyon. Kiabáljuk együtt, hogy Don't go breaking my heart (Elton John és Kiki Dee). Ha meg nincs aktuális jelölt, erre a jó kis popnótára rophatunk egy nagyot.

Még az is lehet, hogy szerencsénk lesz, legalábbis kellene, hogy legyen. Nem lehet igaz, hogy mindenki összejön valakivel, csak Józsi áll itt egyedül és ordítja Kylie Minogue-gal, hogy I should be so lucky.

Aztán ha végre elszabadult a pokol, az eddig csak egymást nézegető férfiak és nők egymásba kapaszkodva vonatozhatnak át a delíriumba Demjén Rózsival a Szerelemvonaton.

+1 Egyetlen táncolós vagy karaoke bulin sem maradhat el a Modern Talking. Erre szinte mindenki rávágja, hogy ő ugyan sose hallgatta, utálja is őket, de valljuk be magunknak is őszintén, hogy nincs party Thomas és Dieter nélkül.

Mindenkinek jó szórakozást és kevés megbánnivalót kívánunk a karácsonyi céges bulikhoz!

 

 

céges buli, dallista

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem...

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!

Magyar szál: Miley Cyrus mindenhol taroló új klipjének Rév Marcell volt az operatőre

Miley Cyrus új slágere hazánkban és külföldön is rekordokat döntött.
Új koncertek