Mamma Mia!

A mormon kórus 150 év után mormontalanítja magát

2018/10/06  ·     ·  koncert.hu, MTI

Nem szeretnénk senkinek sem beletaposni a hitébe, távol álljon tőlünk, ez a hír csak szimplán (elég) vicces... :)

A mormon kórus 150 év után mormontalanítja magát

A Mormon Tabernákulum Kórus, a világ egyik legrégebbi és legnagyobb kórusa, amely felvételek millióival dicsekedhet, bejelentette, hogy a nevéből elhagyja a mormon jelzőt.

Az elsöprő többségében mormonok lakta Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben tett bejelentés szerint a név mostantól Tabernákulum Kórus és Templom Téri Szimfonikus zenekar lesz, jóllehet a több száz tagot számláló énekkar továbbra is az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházához (vagyis a mormon egyházhoz) tartozik.

Különösebb magyarázat nincs a névváltoztatásra, de elemzők megjegyezték: a döntés valószínűleg illeszkedik az egyház nemrégiben kiadott új stílusbeli irányelveihez, amelyekben a hitre utalásról esik szó. Az egyház vezetői, köztük Russell Nelson elnök ugyanis a "mormon" kifejezés minél ritkább alkalmazását támogatja, helyette az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnevezés használatát javasolja.

Vagyis, ha az eredeti névből kiesik a "mormon", de bejön helyére az elnök által szorgalmazott név, akkor a kórus neve így hangozna: az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tabernákulum Kórusa és Templom Téri Szimfonikus zenekara.

Csak így egyszerűen... :)

Egyébként gyönyörűen énekelnek!

 

Mormon Tabernákulum Kórus, névváltoztatás, Utah

 

 

Szólj hozzá!


Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Az első csokorban már most olyan top DJ-k sorakoznak, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell vagy Don Diablo. A Balaton Sound...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Ajándék: Révész Sándor újra felénekelte a Piramis ünnepi klasszikusát

Az új köntösbe csomagolt Ajándékot idén maga a Piramis egykori frontembere hozta el zenésztársával, a Máté Péter-díjas Menyhárt Jánossal.

Celine Dion könnyek között jelentette be koncertjei ismételt elhalasztását

Celine Dion ma videóüzenetben jelentette be, hogy a 2023. február 24. és április 11. közé tervezett „Courage World Tour” koncertjeit egészségügyi okokból elhalasztja.
Új koncertek