Az Apey & the Pea egy totál bugyuta név

2019/09/23  ·     ·  koncert.hu

Ezt a mondatot a nuskull.hu blogon olvastuk, csak nem tudjuk idézőjelbe tenni, mert a rendszerünk valami különös okból gyűlöli a címben az idézőjeleket. A blogbejegyzés annak az apropóján keletkezett, hogy a zenekar ily módon nincs többé: megváltak Apey & the Pea elnevezéstől.

Fotó:  ̶A̶p̶e̶y̶ ̶

"Igazából már 2013-ban, a Devil’s Nectar album megjelenésekor is felmerült, hogy a banda nevet váltson, csak akkor ezt végül elvetették, pont a megszokás miatt"– olvasható a blogon. Nem vagyunk kimondottan járatosak a külföldi zenei menedzsmentek üzleti algoritmusait illetően, ettől függetlenül elhisszük, hogy a banda ezzel a névvel gyakorlatilag eladhatatlan, mert az elnevezés játékossága nincs szinkronban a stílusukkal – szélsőséges esetben még akár egy vicces popzenekarra vagy egy gyerekmatinékon rendre fellépő bandára is asszociálhatna az, aki életében nem hallotta őket – persze, ettől itt, nálunk ez a dolog senkit sem zavart.

Az új név pedig... dobpergés:

A Lazarus sokak számára egy olyan gyors alkalmazásfejlesztő eszköz, amelynek a leírásából speciel egy szót sem értünk. A  Lazarus-hatás egy 2015-ös sci-fi-horrorfilm, ami arról szól, hogy egy új szérum használatával – amelynek kódneve: "Lazarus" – kómába esett betegeket kezelnek abból a célból, hogy képesek lesznek-e életre kelteni a halottakat. Egyeseknek Lazarusról David Bowie juthat az eszébe, másoknak meg a Biblia.

De ezek persze mind U-val vannak. Az új név meg V-vel, ettől feltehetően még U-nak kell majd olvasni. Lesz ebből kavarodás, de már megszokhatták a régi nevük kapcsán...

Mindenesetre, ha  a zenéjük innentől fogva a halottakat is feltámasztja – 2020 őszére ígérik a Lazarvs című albumot, senkit sem fog érdekelni, hogy vével van vagy uval :)

 

Apey & the Pea, Lazarvs, névváltoztatás

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek