Neoton 1000

Az Apey & the Pea egy totál bugyuta név

2019. szeptember 23.  ·     ·  koncert.hu

Ezt a mondatot a nuskull.hu blogon olvastuk, csak nem tudjuk idézőjelbe tenni, mert a rendszerünk valami különös okból gyűlöli a címben az idézőjeleket. A blogbejegyzés annak az apropóján keletkezett, hogy a zenekar ily módon nincs többé: megváltak Apey & the Pea elnevezéstől.

Fotó:  ̶A̶p̶e̶y̶ ̶

"Igazából már 2013-ban, a Devil’s Nectar album megjelenésekor is felmerült, hogy a banda nevet váltson, csak akkor ezt végül elvetették, pont a megszokás miatt"– olvasható a blogon. Nem vagyunk kimondottan járatosak a külföldi zenei menedzsmentek üzleti algoritmusait illetően, ettől függetlenül elhisszük, hogy a banda ezzel a névvel gyakorlatilag eladhatatlan, mert az elnevezés játékossága nincs szinkronban a stílusukkal – szélsőséges esetben még akár egy vicces popzenekarra vagy egy gyerekmatinékon rendre fellépő bandára is asszociálhatna az, aki életében nem hallotta őket – persze, ettől itt, nálunk ez a dolog senkit sem zavart.

Az új név pedig... dobpergés:

A Lazarus sokak számára egy olyan gyors alkalmazásfejlesztő eszköz, amelynek a leírásából speciel egy szót sem értünk. A  Lazarus-hatás egy 2015-ös sci-fi-horrorfilm, ami arról szól, hogy egy új szérum használatával – amelynek kódneve: "Lazarus" – kómába esett betegeket kezelnek abból a célból, hogy képesek lesznek-e életre kelteni a halottakat. Egyeseknek Lazarusról David Bowie juthat az eszébe, másoknak meg a Biblia.

De ezek persze mind U-val vannak. Az új név meg V-vel, ettől feltehetően még U-nak kell majd olvasni. Lesz ebből kavarodás, de már megszokhatták a régi nevük kapcsán...

Mindenesetre, ha  a zenéjük innentől fogva a halottakat is feltámasztja – 2020 őszére ígérik a Lazarvs című albumot, senkit sem fog érdekelni, hogy vével van vagy uval :)

 

Apey & the Pea, Lazarvs, névváltoztatás

 

 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek