Az Apey & the Pea egy totál bugyuta név

2019/09/23  ·     ·  koncert.hu

Ezt a mondatot a nuskull.hu blogon olvastuk, csak nem tudjuk idézőjelbe tenni, mert a rendszerünk valami különös okból gyűlöli a címben az idézőjeleket. A blogbejegyzés annak az apropóján keletkezett, hogy a zenekar ily módon nincs többé: megváltak Apey & the Pea elnevezéstől.

Fotó:  ̶A̶p̶e̶y̶ ̶

"Igazából már 2013-ban, a Devil’s Nectar album megjelenésekor is felmerült, hogy a banda nevet váltson, csak akkor ezt végül elvetették, pont a megszokás miatt"– olvasható a blogon. Nem vagyunk kimondottan járatosak a külföldi zenei menedzsmentek üzleti algoritmusait illetően, ettől függetlenül elhisszük, hogy a banda ezzel a névvel gyakorlatilag eladhatatlan, mert az elnevezés játékossága nincs szinkronban a stílusukkal – szélsőséges esetben még akár egy vicces popzenekarra vagy egy gyerekmatinékon rendre fellépő bandára is asszociálhatna az, aki életében nem hallotta őket – persze, ettől itt, nálunk ez a dolog senkit sem zavart.

Az új név pedig... dobpergés:

A Lazarus sokak számára egy olyan gyors alkalmazásfejlesztő eszköz, amelynek a leírásából speciel egy szót sem értünk. A  Lazarus-hatás egy 2015-ös sci-fi-horrorfilm, ami arról szól, hogy egy új szérum használatával – amelynek kódneve: "Lazarus" – kómába esett betegeket kezelnek abból a célból, hogy képesek lesznek-e életre kelteni a halottakat. Egyeseknek Lazarusról David Bowie juthat az eszébe, másoknak meg a Biblia.

De ezek persze mind U-val vannak. Az új név meg V-vel, ettől feltehetően még U-nak kell majd olvasni. Lesz ebből kavarodás, de már megszokhatták a régi nevük kapcsán...

Mindenesetre, ha  a zenéjük innentől fogva a halottakat is feltámasztja – 2020 őszére ígérik a Lazarvs című albumot, senkit sem fog érdekelni, hogy vével van vagy uval :)

 

Apey & the Pea, Lazarvs, névváltoztatás

 

 

Szólj hozzá!


ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves...

A hetvenes évek ikonikus zenekarának tagjai – Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75), Benny Andersson (73) és Anni-Frid Lyngstad (74) – egy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Új könnyűzenei online rádió indult

Beat néven szeptember elsején új digitális rádió indult a hazai könnyűzenei élet támogatása céljából.

Márciusban Budapestre jöttek volna – egyelőre nincs hazai állomás az európai turnéjukban

A Palaye Royale márciusban adott volna koncertet az a A38-on, az ismert okok miatt a bulit áthelyezték augusztusra, majd végleg törölték. Addigra gyakorlatilag az összes jegy elkelt, mert bár a nevük még nem mindenki számára cseng ismerősen, komoly rajongótáborral rendelkeznek világszerte, így nálunk is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek