Az AWS története folytatódik: új frontemberrel és új klippel indul az évük

2023/01/16  ·     ·  koncert.hu

Új klippel jelentkezett az AWS. Az Odaát című dalban debütál a zenekar új énekese.

Fotó: Tóth Gábor

Siklósi Örs pótolhatatlan és megismételhetetlen, a zenekar azonban nélküle is menne tovább: Stefán Tamás (Meristem) személyében választottak ehhez frontembert.

„Olyan szakmai és emberi bizalmat fektet belém a zenekar, amit talán még soha senki, és ezt minden tőlem telhetővel viszonozni szeretném. Nehéz erről beszélni, gondolkodni sem könnyű rajta, de egy csodálatos dolgot vihetek tovább, és igyekszem kihozni a helyzetből és magamból is az abszolút maximumot” – mondta Stefán Tomi.

A zenekar közleményben tudatta a hírt a közösséggel. Azt írták:

"Örs nélkül soha nem leszünk az a zenekar, akik előtte voltunk, ezt mi is tudjuk. Viszont mi leszünk az a zenekar, akik életünk két legnehezebb és legtragikusabb éve után talán végre először tudunk mosolyogva a jövőre tekinteni..."

Amikor távozik az élők közül egy zenekar karizmatikus tagja, legyen akár frontember, mint Siklósi Örs – és Freddie Mercury, Bódi László Cipő, Keith Flint s még sajnos hosszasan sorolhatnánk, kik mások –, vagy pl. a dobos, mint Charlie Watts vagy Taylor Hawkins, és a zenekar úgy dönt, hogy nélküle is folytatják a zenélést, akkor számolniuk kell azzal, hogy a rajongóik egy része – még szerencse, ha nem fröcsögő szájjal –  ki fog kelni az utód ellen. Így igazán jó volt olvasni az AWS-család reakcióját a hírre és a klipre – a támogató kommentek esszenciája ez volt:

"Tomi nagyon jó választás, Örs büszke Rátok ott fenn!",

az új klip pedig ez:

Az Odaát című dalról az új frontember fogalmazott:

„Szerintem a dal hangulata, atmoszférája egyértelműen azt hozza magával, amire mindannyian összpontosítani próbálunk: az újrakezdés, egy folytatás kezdete, amibe annyira pozitívan és elszántan kezdünk bele, amennyire csak lehet. A szöveget is tagadhatatlanul ebbe az irányba vittem, mert ez a dal egy új fejezetet indít. A saját életem elmúlt éveinek is kitörölhetetlen része volt a gyász, és a zenekar is nehéz időszakon van túl, viszont együtt, barátokkal, a családunkkal, a szeretteinkkel, az egész AWS crew-val kéz a kézben indulhatunk tovább. Ez egy gyönyörű dolog, erről szól ez a dal nekem.”

 
A zenekar május 26-án kislemezbemutatót tart a Budapest Parkban.
További turnédátumok:
  • 2023.02.11. Debrecen // Roncsbár
  • 2023.02.24. Kecskemét // Ápoló Klub
  • 2023.03.10. Győr // Bridge Hallgatói és Oktatói Klub
  • 2023.03.18. Miskolc // Helynekem
  • 2023.03.24. Pécs // Pécsi Est

 

 

A Foo Fighters közleményt adott ki a Taylor Hawkins nélküli jövőről

 

Vajon melyik magyar fesztivál stoppolja le a The Prodigyt?

 

Pótolható-e a pótolhatatlan? Jobb és rosszabb beugró énekesek a világ nagy zenekaraiból

AWS, Siklósi Örs, Stefán Tamás

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek