Az X-akták sztárja Budapesten ad koncertet!

2018/09/12  ·     ·  Juhász Vali

David Duchovnyt nem kell bemutatni a sorozatfüggőknek: a Twin Peaks-ből, az X-aktákból és a Kaliforgiából is ismerhetjük. Utóbbit, a hét évadot megért sorozatot Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták, de mindhárom széria óriási népszerűségnek örvend a mai napig a világ minden táján.

Az X-akták sztárja Budapesten ad koncertet!

A Kaliforgia zenei anyaga egyébként lenyűgöző (gondoljunk csak a The Rolling Stones: You can't always get what you want-jára vagy a Led Zeppelin-dalokra és az ikonikussá vált, az utolsó rész befejező jelenetében felcsendülő Elton John-slágerre, a Rocket Man-re.)

Plusz, a sorozatban időről időre felbukkannak valós vagy kitalált zenészkarakterek is (Marilyn Manson, Rick Springfield stb).

Duchovny 2015. május 12-én dobta piacra első albumát, a Hell or Highwatert. Az összes számot a saját lakásában írta meg és nyilatkozataiban saját hangzását az REM-éhez hasonlítja. Pedig gitárt is csak néhány éve vett a kezébe, azért, hogy megtanuljon egy dalt, amit nagyon szeretett (a Flaming Lips Yoshimi Battles The Pink Robots-ról van szó). Duchovny allítása szerint, a szöveg sokkal könnyebben ihletődik számára, mint maga a zenei alap. A zenék és a szövegek David életét tükrözik, érdekesség, hogy a Positively Madison Avenue című számát Bob Dylan Super Bowl reklámja ihlette. Mivel Duchovny inkább színész, mint zenész, ezért Don Lawrence-től vett zeneórákat. Az albumot egy hét alatt vette fel Somerville-ben, Massachusetts államban, Berkley-n végzett zenészekkel.

Az új albuma 2018 elején jelent meg, februárban pedig turnézni is indult vele.

A teljes első lemez itt hallgatható meg

A jó hír az, hogy a Danubius Music közlése szerint ez a turné 2019. február 11-én érkezik Budapestre, pontosabban a MOM-ba, a jegyek hamarosan kaphatók – írták.

 

David Duchovny, X-akták, Kaliforgia, turné

 

 

Szólj hozzá!


Ilyen még nem volt: Be Massive Horizon-buli a dégi Festetics-kastély parkjában

Ilyen még nem volt: Be Massive Horizon-buli a dégi...

Június 1-jén, szombaton egy új sorozat is kezdetét veszi, a Be Massive Horizon és a NÖF (Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft)...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

KiKEREKedett a program a DOMBon – várják Tállya szőlőskertjei a fesztiválozókat

Analog Balaton, Anna and The Barbies, Aurevoir., Carson Coma, Magna Cum Laude, Punnany Massif – noga csak szeptemberben lesz a fesztivál, de már kész a program. A fesztiválra tavaly 6500-an látogattak el, és idén is érdemes lesz az őszt itt indítani.

Köszi, YouTube! A Caligula's Horse Budapesten

A YouTube addig vizsgálgatta a fogyasztói ízlésemet, hogy az elemzés eredményének köszönhető ajánlásokat dobott fel nekem, mit nézzek, hallgassak. Én meg kattintgattam. Jó csomó muzsikát így volt szerencsém – olykor szerencsétlenségem – megismerni. Ha nincsen YT, soha az életben nem találkozom a Caligula's Horse nevével.
Új koncertek