Az X-akták sztárja Budapesten ad koncertet!

2018. szeptember 12.  ·     ·  Juhász Vali

David Duchovnyt nem kell bemutatni a sorozatfüggőknek: a Twin Peaks-ből, az X-aktákból és a Kaliforgiából is ismerhetjük. Utóbbit, a hét évadot megért sorozatot Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták, de mindhárom széria óriási népszerűségnek örvend a mai napig a világ minden táján.

Az X-akták sztárja Budapesten ad koncertet!

A Kaliforgia zenei anyaga egyébként lenyűgöző (gondoljunk csak a The Rolling Stones: You can't always get what you want-jára vagy a Led Zeppelin-dalokra és az ikonikussá vált, az utolsó rész befejező jelenetében felcsendülő Elton John-slágerre, a Rocket Man-re.)

Plusz, a sorozatban időről időre felbukkannak valós vagy kitalált zenészkarakterek is (Marilyn Manson, Rick Springfield stb).

Duchovny 2015. május 12-én dobta piacra első albumát, a Hell or Highwatert. Az összes számot a saját lakásában írta meg és nyilatkozataiban saját hangzását az REM-éhez hasonlítja. Pedig gitárt is csak néhány éve vett a kezébe, azért, hogy megtanuljon egy dalt, amit nagyon szeretett (a Flaming Lips Yoshimi Battles The Pink Robots-ról van szó). Duchovny allítása szerint, a szöveg sokkal könnyebben ihletődik számára, mint maga a zenei alap. A zenék és a szövegek David életét tükrözik, érdekesség, hogy a Positively Madison Avenue című számát Bob Dylan Super Bowl reklámja ihlette. Mivel Duchovny inkább színész, mint zenész, ezért Don Lawrence-től vett zeneórákat. Az albumot egy hét alatt vette fel Somerville-ben, Massachusetts államban, Berkley-n végzett zenészekkel.

Az új albuma 2018 elején jelent meg, februárban pedig turnézni is indult vele.

A teljes első lemez itt hallgatható meg

A jó hír az, hogy a Danubius Music közlése szerint ez a turné 2019. február 11-én érkezik Budapestre, pontosabban a MOM-ba, a jegyek hamarosan kaphatók – írták.

 

David Duchovny, X-akták, Kaliforgia, turné

 

 

Szólj hozzá!


Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes zenekarokkal a Dürer

Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes...

Ismét a hölgyeké lesz a főszerep a Dürer Kertben idén december 8-án: Magyarországra érkezik a Leaves' Eyes-Sirenia-Forever Still-Lost in...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

A csermely halkan zúg majd Tapolcán

A Pisztráng & Borfesztivál immáron kilencedik alkalommal várja a látogatókat szeptember utolsó hétvégéjén Tapolcán, a Malom-tó partján. Szeptember 27-29. között lesz minden, mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! ;)

Óriási elismerésben részesült a mindössze 21 éves brit rapper

Egy 21 éves londoni rapper, Dave kapta az év legjobb brit albumának járó zenei díjat, a Mercury Prize-t. Az indoklás szerint Dave Psychodrama című debütáló anyaga generációja legmerészebb rapalbuma.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek