Év koncertje - szavazás

Az X-akták sztárja Budapesten ad koncertet!

2018. szeptember 12.  ·     ·  Juhász Vali

David Duchovnyt nem kell bemutatni a sorozatfüggőknek: a Twin Peaks-ből, az X-aktákból és a Kaliforgiából is ismerhetjük. Utóbbit, a hét évadot megért sorozatot Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták, de mindhárom széria óriási népszerűségnek örvend a mai napig a világ minden táján.

Az X-akták sztárja Budapesten ad koncertet!

A Kaliforgia zenei anyaga egyébként lenyűgöző (gondoljunk csak a The Rolling Stones: You can't always get what you want-jára vagy a Led Zeppelin-dalokra és az ikonikussá vált, az utolsó rész befejező jelenetében felcsendülő Elton John-slágerre, a Rocket Man-re.)

Plusz, a sorozatban időről időre felbukkannak valós vagy kitalált zenészkarakterek is (Marilyn Manson, Rick Springfield stb).

Duchovny 2015. május 12-én dobta piacra első albumát, a Hell or Highwatert. Az összes számot a saját lakásában írta meg és nyilatkozataiban saját hangzását az REM-éhez hasonlítja. Pedig gitárt is csak néhány éve vett a kezébe, azért, hogy megtanuljon egy dalt, amit nagyon szeretett (a Flaming Lips Yoshimi Battles The Pink Robots-ról van szó). Duchovny allítása szerint, a szöveg sokkal könnyebben ihletődik számára, mint maga a zenei alap. A zenék és a szövegek David életét tükrözik, érdekesség, hogy a Positively Madison Avenue című számát Bob Dylan Super Bowl reklámja ihlette. Mivel Duchovny inkább színész, mint zenész, ezért Don Lawrence-től vett zeneórákat. Az albumot egy hét alatt vette fel Somerville-ben, Massachusetts államban, Berkley-n végzett zenészekkel.

Az új albuma 2018 elején jelent meg, februárban pedig turnézni is indult vele.

A teljes első lemez itt hallgatható meg

A jó hír az, hogy a Danubius Music közlése szerint ez a turné 2019. február 11-én érkezik Budapestre, pontosabban a MOM-ba, a jegyek hamarosan kaphatók – írták.

 

David Duchovny, X-akták, Kaliforgia, turné

 

 

Szólj hozzá!


A Leprous ismét megmutatta!

A Leprous ismét megmutatta!

Mármint azt, hogy miért olyan különlegesek a koncertjei: a banda élőben egyszerűen letaglóz, csak arra tudsz gondolni, hogy még ne legyen vége,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

12 év után Budapestre érkezik Alanis Morissette

Az énekesnő 12 év után – idén október 12-én ad koncertet Magyarországon a Papp László Budapest Sportarénában, a LiveNation szervezésében.

De miért nyúlt a Superstereo az Edda egykori nagy slágeréhez?

Már tegnap este bemutattuk a Fb-oldalunkon a dalt, már akkor is az járt a fejünkben, amit Fluimucil Ábel is gyakran kimondott... Jelentjük, van válasz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek