Bono lett az év pasija

2016/11/03  ·     ·  koncert.hu, Parameter.sk

A U2 ír rockegyüttes frontemberét, Bonót választotta meg első ízben az Év Férfijának az amerikai Glamour magazin – értesült a Paraméter.

Fotó: The Guardian

Az 1939-ben alapított lap 1980 óta nevezi meg minden évben azokat a nőket, akik nagy jelentőségű tetteket vittek véghez a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a sportban, a divatban, a tudományban vagy a politikában. Közlése szerint a magazin eddig szándékosan nem díjazott férfiakat, ám az ír rockzenész humanitárius munkája, a lányok, valamint a nők jogainak elismertetéséért tett erőfeszítései az Év Férfija cím megalapítására sarkallta a lapot.

"Amikor egy népszerű férfi rocksztár, aki bármit megtehetne az életben, amit csak akar, úgy dönt, hogy a világszerte élő nők és lányok jogiért fog küzdeni, nos, akkor ez igazán alkalmat ad az ünneplésre. Büszkén jelentjük be, hogy Bonót választottuk meg elsőként az Év Férfijának" - közölte a lap. Az 56 éves zenész tavaly indította el a Poverty Is Sexist (A szegénység szexista) elnevezésű kampányt, amelynek célja, hogy az oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz és az üzleti lehetőségekhez való jobb hozzáférést biztosítson a világ legszegényebb nőinek.

A kampány a Bono segítségével 2004-ben életre hívott ONE alapítványhoz kötődik. A szervezet célja, hogy segítse a szegénység és a betegségek felszámolását Afrikában.

Bono megköszönte az elismerést a magazinnak, és közleményében aláhúzta, hogy "a nemek közötti egyenlőségért vívott harcot csak akkor lehet megnyerni, ha a férfiak együtt küzdenek a nőkkel". Mint hozzátette, ha a vezetők nem támogatják a lányok és a nők jogaiért vívott harcot, akkor le kell váltatni őket.

Az amerikai magazin idén Gwen Stefani amerikai énekesnőt, Simone Biles amerikai tornászt, a Black Lives Matter elnevezésű mozgalom három alapítóját, Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatóját, Zendaya amerikai popsztárt, Miuccia Prada olasz divattervezőt, Nadia Murád jazidi emberi jogi aktivistát és Ashley Graham plus-size modellt nevezte meg az Év Nőinek.

A kitüntetettek tiszteletére november 14-én rendeznek ünnepséget Los Angelesben.

Forrás 


 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek