Brendon Urie 1 millió dollárt jótékonykodik el

2018/07/03  ·     ·  Simonyi Éva

A Panic! at The Disco frontembere által felajánlott összeg az LGBT (magyarul LMBT, Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) alkotta közösséget támogatja majd.

Fotó: Panic! at The Disco/FB

A felajánlás azután történt, hogy napvilágot látott a hír: Urie egy saját, emberi jogokat védő szervezetet alapított, amit Highest Hope-nak (Legnagyobb/Legmagasabb Remény) nevezett el. A Highest Hope Alapítvány a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat fogja segíteni, akiket valamilyen diszkrimináció vagy bántalmazás ér nemi, vallási, szexuális beállítottság, vagy nemi identitás vonatkozásában. A legújabb album amerikai turnéja során minden eladott koncertjegy árából egy dollár a HH kasszájába fog befolyni.

Urie összeállt a GLSEN-nel (Gay, Lesbian and Straight Education Network, vagyis Meleg, Leszbikus és Heteroszexuális Oktatási Hálózat), amely összeköti az LGBT fiatalságot az amerikai középiskolákban. Az összeget a szervezetnek ajánlotta fel, ezáltal támogatva ezeket a fiatalokat, akiket rengeteg atrocitás és minden nap.

A zenész ezt nyilatkozta:

“A rajongóim éveken át inspiráltak az elkötelezettségükkel, kitartásukkal, kreativitásukkal, ahogyan egy biztonságos, befogadó közösséget építettek. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy csatlakozzak én is, és teljes erőbedobással álljak ki, és küzdjek meg azokkal a problémákkal, amik társadalmunkat érintik.”

A Panic! At The Disco (2016-ig együttes, ma már Brendon Urie szólóprojektje) 6. lemeze június 22-én jelent meg Pray For The Wicked címmel, legújabb videóklipje pedig egy hete került fel a YT-ra.

 

 

 

Panic! At The Disco, Brendon Urie, jótékonykodás

 

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek