Év koncertje

Brendon Urie 1 millió dollárt jótékonykodik el

2018. július 03.  ·     ·  Simonyi Éva

A Panic! at The Disco frontembere által felajánlott összeg az LGBT (magyarul LMBT, Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) alkotta közösséget támogatja majd.

Fotó: Panic! at The Disco/FB

A felajánlás azután történt, hogy napvilágot látott a hír: Urie egy saját, emberi jogokat védő szervezetet alapított, amit Highest Hope-nak (Legnagyobb/Legmagasabb Remény) nevezett el. A Highest Hope Alapítvány a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat fogja segíteni, akiket valamilyen diszkrimináció vagy bántalmazás ér nemi, vallási, szexuális beállítottság, vagy nemi identitás vonatkozásában. A legújabb album amerikai turnéja során minden eladott koncertjegy árából egy dollár a HH kasszájába fog befolyni.

Urie összeállt a GLSEN-nel (Gay, Lesbian and Straight Education Network, vagyis Meleg, Leszbikus és Heteroszexuális Oktatási Hálózat), amely összeköti az LGBT fiatalságot az amerikai középiskolákban. Az összeget a szervezetnek ajánlotta fel, ezáltal támogatva ezeket a fiatalokat, akiket rengeteg atrocitás és minden nap.

A zenész ezt nyilatkozta:

“A rajongóim éveken át inspiráltak az elkötelezettségükkel, kitartásukkal, kreativitásukkal, ahogyan egy biztonságos, befogadó közösséget építettek. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy csatlakozzak én is, és teljes erőbedobással álljak ki, és küzdjek meg azokkal a problémákkal, amik társadalmunkat érintik.”

A Panic! At The Disco (2016-ig együttes, ma már Brendon Urie szólóprojektje) 6. lemeze június 22-én jelent meg Pray For The Wicked címmel, legújabb videóklipje pedig egy hete került fel a YT-ra.

 

 

 

Panic! At The Disco, Brendon Urie, jótékonykodás

 

 

Szólj hozzá!


Megvan a válasz: a Whitney Houston hologramkoncertet is rühellik a rajongók

Megvan a válasz: a Whitney Houston hologramkoncertet is...

Mi jeleztük, hogy már Amy Winehouse esetében sem ment át a dolog a jó ízlés szűrőjén: a nagy tervezgetésiből akkor az lett, hogy lemondták a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az Alter Bridge visszatér Budapestre

A zenekar simán megtelíti a londoni O2 Arénát, és kihagyhatatlanok a jelentős rock színpadokról, a Download fesztiváltól a Red Rocks amfiteátrumig. 2020. július 1-én a Barba Negra Track-et veszik be.

Függöny le: hiába kért bocsánatot Plácido Domingo

Alig két nappal azután, hogy a művész közleményben kért bocsánatot, a szervezők lemondták két madridi fellépését.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek