Brendon Urie 1 millió dollárt jótékonykodik el

2018/07/03  ·     ·  Simonyi Éva

A Panic! at The Disco frontembere által felajánlott összeg az LGBT (magyarul LMBT, Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) alkotta közösséget támogatja majd.

Fotó: Panic! at The Disco/FB

A felajánlás azután történt, hogy napvilágot látott a hír: Urie egy saját, emberi jogokat védő szervezetet alapított, amit Highest Hope-nak (Legnagyobb/Legmagasabb Remény) nevezett el. A Highest Hope Alapítvány a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat fogja segíteni, akiket valamilyen diszkrimináció vagy bántalmazás ér nemi, vallási, szexuális beállítottság, vagy nemi identitás vonatkozásában. A legújabb album amerikai turnéja során minden eladott koncertjegy árából egy dollár a HH kasszájába fog befolyni.

Urie összeállt a GLSEN-nel (Gay, Lesbian and Straight Education Network, vagyis Meleg, Leszbikus és Heteroszexuális Oktatási Hálózat), amely összeköti az LGBT fiatalságot az amerikai középiskolákban. Az összeget a szervezetnek ajánlotta fel, ezáltal támogatva ezeket a fiatalokat, akiket rengeteg atrocitás és minden nap.

A zenész ezt nyilatkozta:

“A rajongóim éveken át inspiráltak az elkötelezettségükkel, kitartásukkal, kreativitásukkal, ahogyan egy biztonságos, befogadó közösséget építettek. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy csatlakozzak én is, és teljes erőbedobással álljak ki, és küzdjek meg azokkal a problémákkal, amik társadalmunkat érintik.”

A Panic! At The Disco (2016-ig együttes, ma már Brendon Urie szólóprojektje) 6. lemeze június 22-én jelent meg Pray For The Wicked címmel, legújabb videóklipje pedig egy hete került fel a YT-ra.

 

 

 

Panic! At The Disco, Brendon Urie, jótékonykodás

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek