Neoton 1000

Brendon Urie 1 millió dollárt jótékonykodik el

2018/07/03  ·     ·  Simonyi Éva

A Panic! at The Disco frontembere által felajánlott összeg az LGBT (magyarul LMBT, Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) alkotta közösséget támogatja majd.

Fotó: Panic! at The Disco/FB

A felajánlás azután történt, hogy napvilágot látott a hír: Urie egy saját, emberi jogokat védő szervezetet alapított, amit Highest Hope-nak (Legnagyobb/Legmagasabb Remény) nevezett el. A Highest Hope Alapítvány a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat fogja segíteni, akiket valamilyen diszkrimináció vagy bántalmazás ér nemi, vallási, szexuális beállítottság, vagy nemi identitás vonatkozásában. A legújabb album amerikai turnéja során minden eladott koncertjegy árából egy dollár a HH kasszájába fog befolyni.

Urie összeállt a GLSEN-nel (Gay, Lesbian and Straight Education Network, vagyis Meleg, Leszbikus és Heteroszexuális Oktatási Hálózat), amely összeköti az LGBT fiatalságot az amerikai középiskolákban. Az összeget a szervezetnek ajánlotta fel, ezáltal támogatva ezeket a fiatalokat, akiket rengeteg atrocitás és minden nap.

A zenész ezt nyilatkozta:

“A rajongóim éveken át inspiráltak az elkötelezettségükkel, kitartásukkal, kreativitásukkal, ahogyan egy biztonságos, befogadó közösséget építettek. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy csatlakozzak én is, és teljes erőbedobással álljak ki, és küzdjek meg azokkal a problémákkal, amik társadalmunkat érintik.”

A Panic! At The Disco (2016-ig együttes, ma már Brendon Urie szólóprojektje) 6. lemeze június 22-én jelent meg Pray For The Wicked címmel, legújabb videóklipje pedig egy hete került fel a YT-ra.

 

 

 

Panic! At The Disco, Brendon Urie, jótékonykodás

 

 

Szólj hozzá!


Különleges zenei díjat kapott Svájcban Roby Lakatos

Különleges zenei díjat kapott Svájcban Roby Lakatos

A hegedűművész a Meiringeni Zenei Fesztivál nyitókoncertjén vehette át a Der Goldene Bogen (Arany Vonó) elnevezésű elismerést.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok élén?

Színész, ingatlanos már megvolt – a rapperekre meg mostanában úgyis rájár a rúd, jól jönne egy imázsfrissítés: erre az USA elnöki posztja pont megfelel... :)

A Wanted remember és a Beastie Boys

A Wanted magazin idén lenne 25 éves – ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek