Brendon Urie 1 millió dollárt jótékonykodik el

2018. július 03.  ·     ·  Simonyi Éva

A Panic! at The Disco frontembere által felajánlott összeg az LGBT (magyarul LMBT, Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) alkotta közösséget támogatja majd.

Fotó: Panic! at The Disco/FB

A felajánlás azután történt, hogy napvilágot látott a hír: Urie egy saját, emberi jogokat védő szervezetet alapított, amit Highest Hope-nak (Legnagyobb/Legmagasabb Remény) nevezett el. A Highest Hope Alapítvány a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat fogja segíteni, akiket valamilyen diszkrimináció vagy bántalmazás ér nemi, vallási, szexuális beállítottság, vagy nemi identitás vonatkozásában. A legújabb album amerikai turnéja során minden eladott koncertjegy árából egy dollár a HH kasszájába fog befolyni.

Urie összeállt a GLSEN-nel (Gay, Lesbian and Straight Education Network, vagyis Meleg, Leszbikus és Heteroszexuális Oktatási Hálózat), amely összeköti az LGBT fiatalságot az amerikai középiskolákban. Az összeget a szervezetnek ajánlotta fel, ezáltal támogatva ezeket a fiatalokat, akiket rengeteg atrocitás és minden nap.

A zenész ezt nyilatkozta:

“A rajongóim éveken át inspiráltak az elkötelezettségükkel, kitartásukkal, kreativitásukkal, ahogyan egy biztonságos, befogadó közösséget építettek. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy csatlakozzak én is, és teljes erőbedobással álljak ki, és küzdjek meg azokkal a problémákkal, amik társadalmunkat érintik.”

A Panic! At The Disco (2016-ig együttes, ma már Brendon Urie szólóprojektje) 6. lemeze június 22-én jelent meg Pray For The Wicked címmel, legújabb videóklipje pedig egy hete került fel a YT-ra.

 

 

 

Panic! At The Disco, Brendon Urie, jótékonykodás

 

 

Szólj hozzá!


Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes zenekarokkal a Dürer

Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes...

Ismét a hölgyeké lesz a főszerep a Dürer Kertben idén december 8-án: Magyarországra érkezik a Leaves' Eyes-Sirenia-Forever Still-Lost in...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

A csermely halkan zúg majd Tapolcán

A Pisztráng & Borfesztivál immáron kilencedik alkalommal várja a látogatókat szeptember utolsó hétvégéjén Tapolcán, a Malom-tó partján. Szeptember 27-29. között lesz minden, mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! ;)

Óriási elismerésben részesült a mindössze 21 éves brit rapper

Egy 21 éves londoni rapper, Dave kapta az év legjobb brit albumának járó zenei díjat, a Mercury Prize-t. Az indoklás szerint Dave Psychodrama című debütáló anyaga generációja legmerészebb rapalbuma.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek