Cher segített a világ legmagányosabb elefántján

2020/10/13  ·     ·  koncert.hu

Cher is elkíséri új lakhelyére a több mint 30 évig sanyarú körülmények között szenvedő magányos ormányost – nem egyszerűen arról van szó, hogy elvesztette a társát: ő Pakisztán UTOLSÓ ázsiai elefántja. Ennél jobban egyedül nem tud lenni senki...

Cher segített a világ legmagányosabb elefántján

Kaavan egyéves korában került Pakisztánba a Sri Lanka-i kormány ajándékaként. Az utolsó ázsiai elefánt távozása Pakisztánból egyben a hírhedt iszlámábádi állatkert, a Marghazar bezárását is bejelenti. 

Cher úgy kerül a történetbe, hogy alapítója a Free The Wild természetvédő szervezetnek, amely rövidesen Cambodia Wildlife Sanctuary nevű menhelyén helyezi el a sokat szenvedett állatot – az énekesnő más aktivistákkal együtt személyesen kíséri el az állatot új lakhelyére.

Amir Khalil, a Négy Mancs állatorvosa, a pakisztáni állatkert felszámolója, a Kaavant kísérő állatorvoscsoport vezetője, az elefánt "házi állatorvosa" az utóbbi hetekben csaknem minden napot az állattal töltött, beszélt hozzá, és Frank Sinatra-dalokat énekelt neki, hogy hozzászoktassa az emberek társaságához. Khalil szerint mindez hatott, sikerült szoros köteléket kialakítania Kaavannal, aki már hajlandó együttműködni a trénerével.

Kaavan több mint három évtizedet töltött nagyon sanyarú körülmények között, gyakran leláncolva a hírhedt iszlámábádi Marghazar állatkertben. A nyilvánosság 2015-ben szerzett tudomást erről. Kaavan megmentése érdekében nemzetközi kampány indult, a négy évig tartó akció mellé állt a popdíva is.

Akkor most énekeljünk mi is Kaavannak:

Forrás: Népszava

Cher, állatvédők, elefánt, Kambodzsa, Frank Sinatra

 

 

Szólj hozzá!


Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

December 15-ig lehet pályaműveket küldeni a Kertész Imre Intézet által kiírt pályázatra, amely – halálának 30. évfordulója alkalmából –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándulgatnak

Megszületett az UbikTúra himnusza, amelynek megalkotásában több mint 15 zenész vett részt, a klipet pedig a táborozók telefonos videóiból vágták össze.

Koronavírusban elhunyt Nagy Grofó

Igen, ez eszünkbe juthatott volna eddig is: ha van Kis Grofó, létezik nagy is: a Blikk tudatta, hogy ma elhunyt Kis Grofó édesapja, Kozák László Grofó. Mindössze 49 esztendős volt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek