Cole Porter 30 évig lakott a Waldorf Astoriában

2020/10/05  ·     ·  koncert.hu, MTI

A New York-i Waldorf Astoria hotel aranykorából származó több tízezer tárgyat, köztük hírességek, művészek és politikusok hajdani lakosztályainak bútorait árverezik el a következő hetekben Boston közelében.

Fotó: Pinterest

Az aukciót bonyolító Kaminski Auctions egy Bostontól délre lévő üres bevásárlóközpontot bérelt ki a pazar csillárok, hangversenyzongorák, 19. századi francia bútorok, gyertyatartók, valamint a szálloda legendás lakosztályaiból, éttermeiből és bárjaiból származó dekorációk kiállítására.

"Ilyen eseményre egyszer kerül sor egy életben" – mondta Frank Kaminski, az aukciósház vezetője, hozzátéve, hogy hónapokon át katalogizálták a tárgyakat, amelyeket 88 teherautó szállított át a hotelből az üzletházba.

Cole Porter amerikai musicalszerző 1934-től haláláig, 1964-ig lakott pazar lakosztályában, ahol leghíresebb dalainak egy részét írta. A csaknem 560 négyzetméteres apartman egyik legkülönlegesebb helyisége a könyvtárszoba, amelyet Billy Baldwin tervezett. A rézcsövekből készült könyvespolcok egyike a becslések 1200-1500 dollárért (365 ezer-457 ezer forint) cserélhet gazdát az aukción.

A videó elején látható fotó is kalapács alá kerül

Miután VIII. Eduárd lemondott a brit trónról, hogy feleségül vegye az amerikai Wallis Simpsont, a pár 1941 és 1961 között rendszeres vendége volt a hotelnek. Hajdani lakosztályukból egyebek között két olyan ülőgarnitúrára lehet licitálni, amelyeket a szálloda újrakárpitozott, hogy Simpson kedvenc kék árnyalatában tündököljenek. A bútorok kikiáltási ára 1000 dollár. A házaspár kedvenc kutyáit ábrázoló párnák árát 100 és 200 dollár közé becsülik.

Winston Churchill egykori brit miniszterelnök a hotel 39. emeletén szállt meg, amikor az 1930-as években, majd a második világháború után az Egyesült Államokba látogatott. Az aukción egyebek között a lakosztály ajtajára (300-500 dollár), a dolgozószoba kézzel készített szőnyegére (2500-3500 dollár) és kristálycsillárjára (2500-3500 dollár) licitálhatnak az érdeklődők.

A Fine Furnishings of the Historic Waldorf Astoria New York elnevezésű licit tételeit szombat óta tudják megnézni az érdeklődők és az online aukció is ekkor kezdődött meg. A hagyományos árverés október 17-től november 15-ig tart. Az aukció teljes bevételét a Waldorf Astoriával szemben lévő Szent Bertalan Templom és Közösségi Ház külső részének és kertjeinek renoválására fordítják. Maga a szálloda is nagy volumenű, egymilliárd dolláros felújításra készül.

New York, Waldorf Astoria, Cole Porter, árverés

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek