Életműdíjat kapott a U2

2017/11/12  ·     ·  Juhász Vali

A legendás ír rock zenekar csatlakozik az EMA Global Icon olyan korábbi díjazottjaihoz, olyanokhoz, mint Whitney Houston, a Queen és Eminem.

Fotó: radioone.fm

Kevés olyan zenekar van, amely jobban megérdemelné a Global Icon díjat, mint a U2. Hihetetlen 39 évet toltak, összesen 13 nagylemezük van, világszerte több mint 170 millió albumot értékesítettek és több Grammy-t nyertek, mint bármelyik másik rockzenekar.

Az elismerést a zenekar az EMA előestéjén, november 11-én szombaton, a londoni Trafalgar Square-ben kapta meg. Ők voltak az MTV londoni rendezvénysorozatának headlinerei.

A tévénézők november 12-én éjszaka láthatják a U2-t, amikor az EMA díjátadót sugározzák a televíziók világszerte.

A U2 a kezdetektől fogva figyelemre méltó banda volt. Óriási ambíciójuk már akkor is látszott
amikor még nem is tudtak játszani. Bono, The Edge, Larry Mullen és Adam Clayton Dublinban, a Mount Temple School-ban találkoztak, és 1978-ban álltak össze. Indulásukkor hangzásuk teljesen eltért az akkori rockzenétől és hamar kiderült, hogy ez tetszik az embereknek.

Az U2 idén ünnepli legnépszerűbb és a kritikusok által is legjobban elismert albumuk, a Joshua Tree 30. évfordulóját, amely olyan örökérvényű dalokat adott a világnak, mint az "I Still Haven't Found What I'm Looking For" és a "With or Without You".

A zenekar nemrég adta ki legújabb dalát, a "Get Out of Your Own Way"-t a nemsokára megjelenő 14. albumukról, ami decemberben jelenik meg.



életműdíj, U2, EMA

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek