Elhunyt a Bonanza Banzai negyedik tagja

2022/05/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

"Az örök jószívű és kedélyes Fábián Tibor itt hagyott bennünket. Valahol a háttérben ő volt a 4. Bonanza tag" – írta posztjában a dj, producer Attika.

Fotó: Ákos/FB

"Kovács és Hauber egyazon gimnáziumba járt és az ottani kórusban ismerkedtek össze. Ekkor döntötték el, hogy egyszer zenekart alapítanak. Zsolt ötlete nyomán – miután Ákos leszerelt a katonaságból – 1987-ben közösen jelentkeztek a Pesti Műsor című magazin Csillag Születik című tehetségkutatójába, együttes kategóriában - már ekkor is a Bonanza Banzai nevet használva. Miután demójuk elnyerte a zsűri tetszését, továbbjutottak a középdöntőbe, amelyet a Petőfi csarnokban rendeztek. Bár együttes kategóriában nem jutottak tovább, a zsűri egyik tagjának, későbbi menedzserüknek, Fábián Tibornak a javaslatára továbbléptek szólista kategóriában, mégpedig Ede és a Bonanza Banzai néven, végül a harmadik helyet szerezték meg. Ezután – mint az igazi sztárok - nézeteltérések miatt feloszlottak" – írja a Behir pár évvel ezelőtt keltezett cikkében, hozzátéve, hogy  egy évre rá Fábián Tibor nyomására újra egymásra találtak a fiúk.

Kovács Ákos így búcsúzik tőle:

 

"Talán kevésbé volt köztudott, hogy mindig is szoros szálak fűzték a komolyzenéhez is. A Mátyás-templom ének-zenekarának aktív tagja volt. A Liszt év alkalmával az ő nagyszerű műveiből szólaltattak meg többet is, így pl. az Esztergomi Misét, a Magyar Koronázási Misét és a Missa Choralist" – olvastuk a bevezetőben említett posztban.

"Mikor fevonulunk egy új munkahelyen, mindig őt idézem.
Felállok egy raklapra és 'Színpadon a Bonanza Banzai!' felkiáltással indítom a melót..."
(Komment Ákos posztja alatt)

Fábián Tibor, Bonanza Banzai, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest