Ellopkodta Ronnie Wood festményeit, börtönbe kerül

2017/09/13  ·     ·  koncert.hu, MTI

Négy év börtönbüntetésre ítélte egy angol bíróság azt a neves műkereskedőt, aki visszaélve állásával harminc éven át ellopta megbízói műtárgyait, köztük Ronnie Woodnak, a Rolling Stones gitárosának számos festményét.

Ellopkodta Ronnie Wood festményeit, börtönbe kerül

A 69 éves Jonathan Poole elismerte bűnösségét 26 rendbeli csalásban és lopásban, 32 hasonló vádat azonban tagadott. Az általa ellopott festmények értéke mintegy félmillió fontra (168 millió forint) rúg - olvasható a BBC hírportálján.

A gloucesteri bíróságon az ügyész a Thomas Crown-ügy című nagysikerű hollywoodi filmhez hasonlította az ügyet.

A műkereskedő ügyfélkörébe nemzetközileg elismert hírességek tartoztak, mások között Miles Davis és John Lennon vagyonkezelői, gazdag műgyűjtők és Ronie Wood is, aki fiatal korában képzőművészeti iskolába járt, majd később megfestette zenész- és művésztársai társai portréit.

A neves műkereskedő által ellopott tárgyak között volt Diana hercegnő, Kate Moss, Mick Jagger, Bob Dylan, Jim Morrison és Bono portréja is.

Poole a közép-angliai Cottswoldsban két galériát is működtetett, híres zenészek, művészek portréival kereskedve. A galériákat később pénzügyi nehézségek miatt be kellett zárni. A műkereskedő megpróbált öngyilkosságot elkövetni.

"Miközben Thomas Crownt a kihívás inspirálta lopásra, mivel élete fullasztóan biztonságos volt, Jonathan Poole vagy játékszenvedélye pénzelése miatt lopott, vagy azért, hogy félretegyen öregkorára, illetve olyan életmódot finanszírozzon, amelyet nem engedhetett meg magának. Bár elismerte a rendőrségnek, hogy szerencsejátékos volt, soha nem fogjuk megtudni, mi motiválta őt ilyen nagymértékű lopásra" - mondta az ügyész vádbeszédében.

Nézegess Ronnie Wood-festményeket!

Ronnie Wood, Rolling Stones, bulvár

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek