Neoton 1000

Ennyit fizetett Kanye West Preseréknek

2017. április 03.  ·     ·  koncert.hu, Blikk.hu

Noha az érintettek nem nyilatkozhattak róla, kiszivárgott, hogy mennyit fizetett Kanye West a Gyöngyhajú lány lenyúlt dallamáért.

Ennyit fizetett Kanye West Preseréknek

A New York Post értesülése alapján Presser Gábor két és fél millió dollárt (720 millió forintot) követelt Kanye Westtől, amiért az amerikai rapsztár 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lányból 2013-ban, a New Slaves című dalában – írja a Blikk.

West végül 100 ezer dollárt (29 millió forintot) fizet. A neve elhallgatását kérő bennfentes szerint viszont ezt nem csak Presser kapta, hanem a kiadó is, a felvétel jogtulajdonosa ugyanis a Hungaroton Records. Azért pereltek, mert Presser kevésnek tartotta West első, 10 ezer dolláros (2,9 millió forintos) ajánlatát – ésrtesült a lap.

Érdekessége a hírnek, hogy a dologról eddig eléggé beszólósan nyilatkozó Kóbor János hirtelen megenyhült: "Megnyugvással vettem tudomásul, hogy végül az ügy lezárult" – nyilatkozta többek között.

A 29 millió forint egyébként többfelé oszlik, ugyanis a dalnak sok szerzője van. Az összeg felét a jogtulajdonos Hungaroton Records kapta, a másik fele pedig további két részre oszlik. Az egyik fele, 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz – Presserhez és Adamis Annához (73) –, a másik fele pedig hét részre oszlik az előadók között. Így Kóbor maga nagyjából egymillió forinttal lesz gazdagabb a megállapodás értelmében. S mivel ugyanez a lap tette közzé azt, hogy az éhenhaláshoz sem elég a nyugdíja, örülünk, hogy némi könynnebbséghez jutott a Presserék által kiharcolt megállapodás értelmében.

Forrás
Fotó: NOL


 

 

Szólj hozzá!


Mérlegelik a lehetőségeiket a júliusi fesztiválok – egyelőre úgy tűnik, kivárnak

Mérlegelik a lehetőségeiket a júliusi fesztiválok...

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy előreláthatóan június-júliusra várható a járvány tetőzése. Azt már összeszedtük, hogy az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Jó hír: az első tesztje negatív a Rammstein frontemberének

Tegnap számoltunk be arról – magyar és külföldi lapértesülésekre hivatkozva –, hogy Till Lindemann koronavírusos, és karanténban van egy berlini kórház intenzív osztályán. Ebből mára már csak a második bizonyult igaznak, de az is elmúlt...

Dua Lipa teljes új anyaga kiszivárgott a netre

Miután a korong teljes anyaga kiszivárgott a netre, egy héttel korábban kiadta Future Nostalgia című új albumát Dua Lipa.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek