Ez nem a Coachella! Seattle-ben egy hippifesztiválra kezd hajazni a demonstráció

2020/06/18  ·     ·  koncert.hu

Az Index számolt be részletesen arról, hogy az Amerika-szerte kirobbant tüntetéshullám egy komplett miniállamot hozott létre a város közepén, ahonnan még a csendőrök is kivonultak, de persze a hatóság összes vigyázó szeme az eleddig békés tüntetőkön van.

Fotó: Instagram

Egy nagyjából hat háztömbnyi terület került az anarchisták kezére, akik törvényen kívüli miniállamot "alapítottak", nevük is van: CHOP (Capitol Hill Organized Protest). Most abba itt nem mennénk bele, ki mit, hogyan, miért, Trump vs. városvezetés, rendőrök, tűzoltók – ezt az Index cikkében el lehet olvasni.

Az viszont vicces (már, ha senkit nem sértünk meg ezzel a #blacklivesmatter mozgalomból), hogy megjelentek a pólóárusok és buli is volt őslakos zenészekkel és táncosokkal, és ahogy kivettük a portál cikkéből, a zene velejárója a miniállam életének, és ezt csak üdvözölni tudjuk, de mielőtt valaki ráparázna: állítólag este 11-kor már csend van.

A pólóárusok megjelenése Amerikában egyébként a "valami történik, és ott, ahol történik, sok ember van" dolgot jelenti, és tényleg: a protestálókon kívül nagy számú nézőközönség is összegyűlt, akik még a tüntetők sátraiba is befotóznak (ugyanis a Cal Anderson parkban sátrakat állítottak fel). Ha ebből nem csinál valaki filmet... Pláne úgy, hogy még nem igazán körvonalazódott, hogy mit is akar a CHOP.

Persze, nem mindegyik tüntető örül ennek az arculatváltásnak, egyikük meg is jegyezte:

"Próbáljuk tartani a fókuszt. Ez nem a Coachella...",

másikuk pedig az Instagramon akadt ki, hogy ez NEM a nyár első fesztiválja...

Szerintünk meg a zene minden szituációban jót tehet, ha hagyják.

S ha már CHOP...

 

 

 

Seattle, tüntetés, anarchisták, CHOP, blacklivesmatter, hippifesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

Három, a tudomány számára teljesen új, nyolcvanötmillió éves darázsfajt fedeztek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói Ajka...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni koncertet. De arra, hogy mi lesz a jövőjükkel, csak tippelnek a leghűségesebb rajongóik is, sokan úgy vélik, Grohl szólókarrierbe fog.

A Sziget-warmup a Halászbástyán lesz az idén

A Player magazinból tudtuk meg, hogy "idén a Sziget leghangulatosabb VIP-bulija nem is a Szigeten lesz".
Új koncertek