Ezért szakított Tupac Madonnával

2017/07/12  ·     ·  Juhász Vali

Tupac azért fejezte be Madonnával a kapcsolatukat, mert attól tartott, hogy problémát jelentene, hogy egyikük fehér, másikuk pedig afro-amerikai. 1993-tól voltak együtt egy ideig. Ez egy, a börtönből írt érzelmes, őszinte levélből (1995-ből) derül ki.

Fotó: iHeart RADIO

1993 novemberében Shakurt szexuális zaklatással vádolták meg, amit egy hotelszobában követett el. Shakur tagadta a vádakat. Elmondása szerint pár nappal azelőtt, hogy a nő megvádolta volna, találkoztak és nem mutatott semmiféle ellenállást. A nő elmondása szerint az erőszak akkor történt, amikor másodszor látogatta meg 2Pac a szobájában. Állítása szerint nem csak a rapper, hanem kísérete is megerőszakolta. A vizsgálat során Shakurt szexuális zaklatás vádpontban bűnösnek találták. Büntetése másfél évtől négy és fél évig terjedő szabadságvesztés volt, végül 14 hónapot töltött börtönben. 1994. november 30-án éjjel, a zaklatási tárgyalás előtti napon Shakurt ötször meglőtték, majd kirabolták ismeretlen tettesek a manhattani Quad Recording Studios halljában.

1996. szeptember 7-én, Las Vegas-ban 2Pac éppen koncertezni indult egy helyi szórakozóhelyre, amikor BMW-jük mellé gurult egy fehér autó, és tüzet nyitottak rájuk. A rapper a lövések után napokig volt mesterséges kómában, de nem élte túl. Halála azóta is sok kérdést vet fel, mi több, egyesek Kubában látták élve – 20 évvel  később...

Tupac azt írja:

"Ha téged egy afro-amerikai emberrel látnának, akkor az semmilyen módon nem veszélyeztetné a karrieredet, hiszen csak izgalmasabbnak, nyitottabbnak mutatna téged."

Némi magyarázkodás után így folytatja:

"A kapcsolatunk alatt szellemileg és mentálisan is fejlődtünk mindketten. Már nem csak az számít, amit érzékelek. Kérlek, értsd meg olyan srác helyzetét, aki eddig kevés tapasztalattal rendelkezett egy híres szexszimbólummal való kapcsolatról."

A rapper később leszögezi:

"De úgy érzem, hogy a rólam kialakult képnek a legkevésbé sem tenne jót ez így, mert egy rakás olyan embernek okoznék csalódást, akik azzá tettek, ami most vagyok és amilyennek képzelem magam." (értsd: a rajongók)

A nagyon érzelmes levelet néhány tanáccsal zárja:

"Kérlek, légy óvatos. Nem mindenki olyan becsületes, mint amilyennek látszik. Sok ember irigy és gonosz, ők nem haboznának ártani neked. Bizonyíték erre az öt golyó, amit én kaptam." 

Tupac tisztában volt vele, hogy Madonnát lesújtja ez a szakítás, így végül azt írta:

"Soha nem akarnálak megbántani."

A halála előtti 18 hónapban bár kapcsolatuk nem működött, Tupac törődött Madonnával.

"Nem tudom, miként érzel azzal kapcsolatban, hogy meglátogass, de ha megtalálod az okokat a szívedben, akkor én mindig szívesen beszélek veled face-to-face."

Érdemes elolvasni az egész levelet, amit július 19-28. között árverésre bocsátanak. Az induló ár 100 000 dollár, de várhatóan sokkal többért fog elkelni.

Forrás




 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek