Ezért szakított Tupac Madonnával

2017/07/12  ·     ·  Juhász Vali

Tupac azért fejezte be Madonnával a kapcsolatukat, mert attól tartott, hogy problémát jelentene, hogy egyikük fehér, másikuk pedig afro-amerikai. 1993-tól voltak együtt egy ideig. Ez egy, a börtönből írt érzelmes, őszinte levélből (1995-ből) derül ki.

Fotó: iHeart RADIO

1993 novemberében Shakurt szexuális zaklatással vádolták meg, amit egy hotelszobában követett el. Shakur tagadta a vádakat. Elmondása szerint pár nappal azelőtt, hogy a nő megvádolta volna, találkoztak és nem mutatott semmiféle ellenállást. A nő elmondása szerint az erőszak akkor történt, amikor másodszor látogatta meg 2Pac a szobájában. Állítása szerint nem csak a rapper, hanem kísérete is megerőszakolta. A vizsgálat során Shakurt szexuális zaklatás vádpontban bűnösnek találták. Büntetése másfél évtől négy és fél évig terjedő szabadságvesztés volt, végül 14 hónapot töltött börtönben. 1994. november 30-án éjjel, a zaklatási tárgyalás előtti napon Shakurt ötször meglőtték, majd kirabolták ismeretlen tettesek a manhattani Quad Recording Studios halljában.

1996. szeptember 7-én, Las Vegas-ban 2Pac éppen koncertezni indult egy helyi szórakozóhelyre, amikor BMW-jük mellé gurult egy fehér autó, és tüzet nyitottak rájuk. A rapper a lövések után napokig volt mesterséges kómában, de nem élte túl. Halála azóta is sok kérdést vet fel, mi több, egyesek Kubában látták élve – 20 évvel  később...

Tupac azt írja:

"Ha téged egy afro-amerikai emberrel látnának, akkor az semmilyen módon nem veszélyeztetné a karrieredet, hiszen csak izgalmasabbnak, nyitottabbnak mutatna téged."

Némi magyarázkodás után így folytatja:

"A kapcsolatunk alatt szellemileg és mentálisan is fejlődtünk mindketten. Már nem csak az számít, amit érzékelek. Kérlek, értsd meg olyan srác helyzetét, aki eddig kevés tapasztalattal rendelkezett egy híres szexszimbólummal való kapcsolatról."

A rapper később leszögezi:

"De úgy érzem, hogy a rólam kialakult képnek a legkevésbé sem tenne jót ez így, mert egy rakás olyan embernek okoznék csalódást, akik azzá tettek, ami most vagyok és amilyennek képzelem magam." (értsd: a rajongók)

A nagyon érzelmes levelet néhány tanáccsal zárja:

"Kérlek, légy óvatos. Nem mindenki olyan becsületes, mint amilyennek látszik. Sok ember irigy és gonosz, ők nem haboznának ártani neked. Bizonyíték erre az öt golyó, amit én kaptam." 

Tupac tisztában volt vele, hogy Madonnát lesújtja ez a szakítás, így végül azt írta:

"Soha nem akarnálak megbántani."

A halála előtti 18 hónapban bár kapcsolatuk nem működött, Tupac törődött Madonnával.

"Nem tudom, miként érzel azzal kapcsolatban, hogy meglátogass, de ha megtalálod az okokat a szívedben, akkor én mindig szívesen beszélek veled face-to-face."

Érdemes elolvasni az egész levelet, amit július 19-28. között árverésre bocsátanak. Az induló ár 100 000 dollár, de várhatóan sokkal többért fog elkelni.

Forrás
 

 

Szólj hozzá!


Ez kész: VeszprémFest 2021

Ez kész: VeszprémFest 2021

Teljes a VeszprémFest idei programja: a Cotton Club Singers, a Concerto Budapest és az LGT slágereket játszó Zenevonat is fellép az augusztus 17. és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Martin Garrix feat. Bono & The Edge: megjelent az Európa-bajnokság hivatalos dala

Egy év várakozási és titkolózási után a dal végre letölthető és elérhető minden digitális platformon.

Az ÁLARCOS után jön a ZACSKÓS énekes!

Május 17-én debütál a Comedy Centralon a Family Guy 19. szezonja, ennek apropóján a humorcsatorna egy különleges – ám nem teljesen ismeretlen – tízhetes játékkal készül.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek