Figyelmeztetünk: a színészekből álló zenekar kenterbe veri a profikat!

2018/03/06  ·     ·  koncert.hu

Ha azt gondolnád, hogy egy színészekből verbuválódott zenekar valamit elpöntyög a színpadon és mindenki azért szereti csak őket, mert "színészek", nagyot tévedsz!

Figyelmeztetünk: a színészekből álló zenekar kenterbe veri a profikat!

Ezt onnan tudjuk, hogy ott voltunk az Akvárium-beli színészfesztiválon, ahol egyből hat ilyen zenekar lépett fel. Mi csak egy koncertet láttunk végig, az immáron tízéves  Harmadik figyelmeztetését (Hogy a fenébe lehet, hogy nem tudtunk eddig róluk????), és azonnal rajongók lettünk. Lendület, kiváló zene, remek hangulat, szellemes zenei poénok (mashupok)...  Ha ennyit elmondhat magáról bármelyik zenekar, akkor a helyük már ott van a profik között.

Ráadásul olyan örökzöldeket hangszereltek át (kicsit hasonlóan, mint a Zorall) , mint a Zene nélkül mit érek én, Darabok a szívemből, Mindenki valakié, Boldogság gyere haza, Still Got the Blues, Honky Tonk Woman, Pocsolyába léptem, Csak egy tánc volt, 220 felett, Proud Mary, Elfelejtett szó, Koppány dala, Elisabeth, Feeling Good, La Mancha, Emese, Most kéne abbahagyni, Kávéház, Hey Joe, Most múlik pontosan, Eszelős szerelem – már ezért is óriási buli minden fellépésük.

Kik is ők?

Fillár "Fifi" István – gitár

A Pesti Magyar Színház társulatának tagja, Jászai-díjas színész. Ő szerezte például a Noé című rockopera zenéjét. Jelenleg játszik a SunCity – a Holnap Tali!-musical-ben, ő Trapp kapitány a Muzsika hangjában, szerepel a Házasságon innen, házasságon túl, A tizedes meg a többiek, a Harisnyás Pippi és a Rumini című előadásokban.

Cserna "Tóni" Antal – bal gitár, ének, mindenmás

Színész, rendező. Többek között játszott a Vígszínházban, a Pesti Színházban, a Magyar Színházban és a Centrál Színházban. Ő kapta a legjobb férfi főszereplő díjat 2017-ben  a Vidéki Színházak Fesztiválján (Ádám almái/Pécs). Láthattátok a  Liza, a rókatündérben  és még egy csomó filmben, itt elolvashatjátok, miben. Leginkább a Centrál Színház darabjaiban láthatjátok (Pletykafészek, Függöny fel!My Fair Lady, Sok hűhó semmiért, Illatszertár, Ma este megbukunk, Delila).

Gémes Antos – ének

Szintén a Pesti Magyar Színház társulatának tagja. Játszott már a Kolibri Színház, a Mu Színház, a Mozaik Színház, a Szkéné Színház, a Vígszínház előadásaiban és különböző alternatív produkciókban. Vendégszerepel a HOPPart Társulatnál, és a Veszprémi Petőfi Színházban. Láthattátok a Marslakók című televíziós sorozatban, de főszerepet kapott P. Szabó István Indián című filmjében. Anyaszínházában A Képmutogató, a Balta a fejbe, a Valahol Európában, az Utazás az éjszakába, A tizedes meg a többiek és a Rumini című előadásokban láthatjátok.

Puskás Péter – billentyű

Ne tessék összekeverni a szintén zenész Puskás Péterrel! :) Neki van még egy neve: Wagner-Puskás Péter. A Magyar Színház zenei vezetője is ott, nyilván onnan az ismeretség, jelenleg, úgy tudjuk, a Budaörsi Latinovits színház zenei direktora, plusz más budapesti színházak és független társulatok előadásainak kreatív zenei alkotójaként tevékenykedik.

László Zsolt – basszusgitár

A Színházi adattárban regisztrált bemutatóinak száma: 140. Úgyhogy most nem soroljuk. Úgyis ismeritek :) Jászai és sok más díjas színészünk. Mi legutóbb a Radnóti Színház Lear király című előadásában láttuk, ezen színház társulatának a tagja. Az Ádám almái, a Futótűz, a III. Richárd, a Téli rege, az Iván, a rettenet című elődadásokban láthatjátok.

Pethő "Geri" Gergő – dob

Bábszínész, a Budapest Bábszínház társulatának tagja. Játszott többek között a Ciróka Bábszínház, a Harlekin Bábszínház előadásában is, illetve kisebb filmszerepeket is kapott (pl. Hídember, Társas játék). Jelenlegi munkái: Az ember tragédiája, Fehérlófia, Misi mókus vándorúton, A képzelt beteg, Gengszter nagyi, Diótörő, Háry János.

***

Nem csak azért tartottunk nektek gyorstalpalót a színészekből, hogy csak úgy mondjunk valamit róluk: érzékeltetni szerettük volna, hogy rendszeresen foglalkoztatott művészek, akik nem csak esténként lépnek fel, hanem még próbálnak is. Mi több, a zenekari tagoknak mindösszesen 11 gyereke van, kisebbek-nagyobbak, a frontembernek például tavaly születtek meg az ikrei. Szóval, minden okuk megvolna arra, hogy csak baráti összejöveteleken zenélgessenek egy kicsit, mindenféle színvonalbéli elvárás nélkül, erre mit csinálnak???

Azt nézzétek meg március 9-én a TRIP (aka Kassa) Hajón, az Országházzal szemben!


 

 

Szólj hozzá!


Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek