Hallottad már a Green Day énekesét ötévesen?

2017/08/18  ·     ·  Simonyi Éva

Ez aztán a nosztalgia: Billie Joe Armstrong egy 1977-ben készült gyerekkori képet osztott meg magáról! A Green Day énekese a fotó tanúsága szerint bizony nem ma kezdte az éneklést, a képen ugyanis mindössze 5 éves!

Hallottad már a Green Day énekesét ötévesen?

A képen szereplő hölgy Mrs. Fiataroni, akiről azt írta Armstrong: “lényegében ő tanított meg énekelni”. A fotó a Fantasy stúdióban készült 1977-ben, amikor az akkor 5 éves BJA leszerződött egy dalra a Fiat Recordshoz. A Look For Love című szám ugyanebben az évben jelent meg. (A képen szereplő férfi a hangmérnök.)

A dalt is érdemes meghallgatni, hihetetlenül cuki gyerekhang!

 

Billie Joe azt is elárulja a képaláírásban, hogy ez ugyanaz a stúdió, ahol a Green Day 16 évvel később elkészítette Dookie című albumát, ami a Billboard 200 listáján a második helyet szerezte meg és 2014-ig több, mint 20 millió (!) példányt adtak el belőle. A Dookie-ért 1995-ben Grammy díjat kapott az együttes (legjobb alternatív nagylemez kategóriában érte el ezt a sikert), valamint 193. helyezett lett a Rolling Stone magazin “Minden Idők Legjobb 500 Albuma” listáján.

Az album leghíresebb dalát szinte mindenki hallotta már legalább egyszer: a Basket Case óriásit tarolt, azóta is szinte minden koncerten elhangzik, nagy közönségkedvenc.

Az együttes egyébként épp a mai napon osztotta meg Facebook oldalán a Troubled Times című dalához készült videót, amiről még nem tudjuk, hogy a hivatalos verzió-e, bár egyelőre nem annak tűnik:

A Green Day megvált a menedzsertől, akinek a sikerüket köszönhetik

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek