Isten véled... – Meghalt Aradszky László

2017/10/09  ·     ·  Index.hu, koncert.hu

A család az Indexet értesítette hétfő reggel.

Fotó: aradszky.hu

"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" - írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család.

Aradszky otthonában halt meg, nem volt előjele. Vasárnap este fél tíz körül riasztották a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani, mondta a portál megkeresésére Aradszky Zsolt, Aradszky László fia. A halál okát három napon belül fogják megállapítani, több részletet egyelőre nem tudni. Temetéséről később intézkednek, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

Honlapján ezt írta magáról:

1960-61-ben Rádióstúdiós és OSZK-stúdiós növendék voltam. Tanárok: Vécsey Ernő és Balassa Tamás. 1962-ben Rádió Tánczenei Hangverseny (Erkel Szinház) Megosztott első helyezés. A dalom szerzői Dobos Attila - S. Nagy István. Még ide-oda húz a szív. Ettől kezdve sorba jönnek a rádió és hanglemezfelvételeim.

1966-ban a Rádió Tessék választani hangversenyét az "Isten véled édes Piroskám" című versenydalommal megnyertem. Szerzőim: Dobos Attila–Szenes Iván. Röviddel később ezzel a koronggal én lettem a Magyar Hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese. Két hónap leforgása után a második is, hiszen a Lovas –S. Nagy számomra írt dallal értem el a több mint százezres példányszámot. Pókháló az ablakon... Valamennyi nagy fesztivál döntőse voltam.

1967-ben az "Annál az első ügyetlen csóknál" - című Dobos-Szenes dallal a második helyezést értem el, a legjobb előadói díjat kaptam és a fesztiválok első aranylemezese is lehettem.

A 41-éves pályám során eddig számtalan európai országban jártam fellépni a hazai szereplések mellett, és több ízben jártam Kanadában, Amerikában, és megfordultam Ausztráliában is.

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy nagy generáció meghatározó táncdalénekese távozott ezen az októberi vasárnapon. Még a negyvenesek-ötvenesek is fújják a dalait, noha ők még meg sem születtek, amikor Aradszky László dalaitól visszhangzott minden bár... A melódiái mindörökre fennmaradnak, mint ahogy semmivel össze nem keverhető hangja is.

82 éves volt.

Isten véled, édes Lacikám!

gyász, Aradszky László

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek