Klipek, amelyeket híres filmek inspiráltak

2017/07/30  ·     ·  Juhász Vali

Ezek a hollywoodi ihletésű videók nemcsak az eredetihez igazodnak, de időt is megtakarítanak nekünk: ha nincs szabad két óránk, elég, ha egyszerűen csak megnézzük ezeket...

Klipek, amelyeket híres filmek inspiráltak

Kanye West: Fade

Jennifer Beals volt a legszexibb szexi az 1983-as Flashdance-ben, ő és az irigylésre méltó mozdulatai - majdnem 35 évvel később - újra láthatók. A lényeg: Kanye West szexi, állati (szó szerint, a felejthetetlen fináléban) videója belehelyezkedik a táncfilmbe, ezúttal Teyana Taylor táncos segítségével. Az biztos, hogy Irene Cara újra What a feeling-et érezhet, mikor látja ezt a felejthetetlen videót. (Sajnálom, J. Lo, nem felejtettünk el téged, te is nagyszerűen idézted fel a filmet az "I'm Glad"-ben.)

 

Tupac feat Dr. Dre: California Love (1996)

A Hype Williams által rendezett Mad Max 3 adta az ötletet, és ez lett a '90-es évek egyik leghíresebb videója. A sivatagi üldözéssel, mindent vivő koszümökkel és a halál földgömbjével a klip megfogta az 1985-ös klasszikus film lényegét, újfajta hangulattal.

 

Foo Fighters: Everlong (1996)

A Foo Fighters igazi zenei video-géniusz, még akkor is, ha a dal nem is illeszkedik a képekhez. Valójában ebben a legjobbak: az "Everlong" a zenekar egyik legszebb és legcsodálatosabb dala, és ők (meg a pop-szürrealista rendező, Michel Gondry) készítettek egy nagyon bizarr, a Gonosz halott által ihletett videót, ami minden tekintetben tökéletes.

 

Beastie Boys: Body Movin (1998)

Ha volt olyan csapat a kilencvenes években, amely talán még élvezetesebb videókat készített, mint a Foo Fighters, akkor az a Beastie Boys. Akár saját briliáns rövidfilmjeiket (mint 1994-es "Sabotage"), akár saját - kultikus klasszikusok tiszteletére készített - mini verziójukat tekintjük. Mint például az 1968-as francia-olasz thriller, a Danger: Diabolik - úgy az 1998-as "Body Movin". A parókák és a húsmártás-recept: a "Body Movin" a Beasties mindig ízletes, kevert kultúrájú serpenyője.

 

Madonna: Material Girl (1985)

Madonna és Marilyn Monroe a popkultúra legnagyobb szex-szimbólumai, így evidens volt, hogy Madonna tiszteleg az 1953-as Szőkék előnyben előtt. 

 

Paula Abdul: Rush Rush (1991)

Mi lenne, ha az 1955-ös Haragban a világgal című klasszikusban James Dean és Natalie Wood helyett Keanu Reaves és Paula Abdul játszana? Így leírva borzalmasan hangzik, de a fiatal Paula és Keanu csillogó szeme és a köztük lévő kémia miatt ez az 1991-es lövöldözős visszatekintés az időtlen tinédzser-klasszikusra igazából nagyon jól működött.

 

Marilyn Manson: Dope Hat (1995)

Tagadhatatlan, hogy a Charlie és a csokigyár helyenként olyan, mint egy szörnyű lázálom. Marilyn Manson a hetvenes évek filmjének legvadabb rémálmos elemeit (micsoda meglepetés) még bizarabbá tette, saját vizuális adaptációjával egy Roald Dahl mesében. Oompa loompák és minden más, persze.

Forrás

 



Hollywood, klip, film

 

 

Szólj hozzá!


Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek