Klipforgatáson statisztáltunk – nagyon zorall volt!

2018/10/17  ·     ·  mmi

A Zorall zenekarnak van egy bringás különítménye, amely a zenekar, a rajongók, a bringások és mindezek rokonainak, barátainak és üzletfeleinek közös halmaza. A Zorall zenekarnak megjelent egy új albuma, amelyen a 9. számnak az a címe: Bringásdal. Adta magát a dolog, hogy ez utóbbi klipjét az előbbiek statisztálásával forgassák le...

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

Nem először tekertünk a Zorall Bringás Baráti Körrel – csak a Velencei-tó megkerüléséből ebben a szezonban volt három. Az elsőt 2, azaz kettő fokban abszolváltuk, noha aznapra 9-et ígértek. Ez volt a szezonnyitó tavaszi kör, de annyira nyitó, hogy a második megállóként szolgáló kocsma (is) még zárva volt. A takarításban hirtelen megzavarta őket pár (szám szerint 60) ember, de becsületükre legyen mondva, kiszolgálták a kontingest, ami feltehetően a Hónap Legforgalmasabb Egy Órája néven vonult be a hely – és a település – történelmébe. Természetesen a zárókörben is érintettük őket – immáron jó ismerősként.

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

A sima zorallos bringatúra a Velencei-tó körül és a zorallos bringatúra klipforgatással a Velencei-tó körül abban különböznek egymástól, hogy még a megszokottnál is több a megálló. Az alaptúrán feltehetően egy lendületes és hajtós bringás hüppögve simogatná a küllőit nagyjából az első megállónál – ami a rajttól mintegy 500 méterre található –, és a helyzet ezután csak fokozódna. Szendrey Zsolt frontember és túravezető a szakaszos haladást a gyerekekre szokta fogni (akiket, ha elengednénk, 2x tekernék körbe a vizet a nagyok köre alatt).

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

Múlt vasárnap ragyogó idő volt, s ismét összejöttünk sokan, vagy hetvenen. És tényleg sokkal többször megtorpantunk, amivel kétségkívül kiborítottuk a nemzorallos, nemklipforgatós simabringások nagy részét, ezúton is bocsi. Nem volt feltűnő egyébként a kétfajta túra közti különbség, eltekinte attól, hogy ezúttal a komplett zenekar megjelent, általában csak Szasza teker velünk. Persze, volt pár beállított jelenet. Az megvan, hogy feltekersz a dombon, és szólnak, hogy vegyük újra...? Kocsmába berontó bringások, susnyás szélén zsinórban h*gy*zó bringások, bringázó bringások, söröző bringások, bringások Miska huszárral, tóval, zsíros kenyérrel... Emlékezetes nap volt ez mindenki számára, leginkább a tavat megkerülő 5 görkoris csajnak, akik nagyjából négyszer kőrözték le a csapatot – az utolsó alkalommal a szokás szerint a bringaúton tömörülő, kezükben sörös korsót szorongató pasik sorfala közt, óriási üdvrivalgástól kísérve. Csókolom! 

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

S mire ez az egész felhajtás? Három év után új lemezzel jelentkezett a ZORALL. A Presszó Metál címre keresztelt album pillanatokon belül, október 19-én jelenik meg. A Presszó Metál 8 hagyományos Zorall házasítást tartalmaz és 2 saját dalt. Ezek közül az egyik a Bringásdal. Hogy abból a káoszból miként lesz klip – márpedig lesz! –, azt laikusként elég nehéz elképzelni, mindenesetre ezekből a dolgokból szokott a legjobb kisülni. Bizonyítandó, hogy ha belefognak valamibe, abból valami egészen jó is kiekrekedhet, és azt, hogy nem csak kétkerekező félőrültekkel képesek filmezni, itt egy dal erről az új albumról:

A "Nézz rám tizedes" videó felvétele a tapolcai tankmúzeumban zajlott. A helyszín érdekessége, hogy az országban kevés
helyek egyike, ahol eredeti állapotban találhatók meg a tankok, így a klipben eredeti T34-es, és Tigris tankok láthatók,
ráadásul a fegyverek és jelmezek is mind autentikusak voltak.

A klipben látható, ahogy Barbarón, Pöpin és Bencén keresztülhalad egy tank, erre a hős Hangya és Szasza megmenti őket. Így utólag az ember kicsit örül, hogy nem ebben a klipben kellett statisztálnia...

Az új albumról még annyit, hogy elsőként a lemezbemutató bulin lehet majd beszerezni a Barba Negrában. Az október 20-án, szombaton megrendezésre kerülő koncert vendége a Blues Company lesz – és minden jegyvásárló ajándékba kapja majd az új CD-t.

Az alábbi fotón szereplők közül elég sokan ott lesznek ezen az estén a Barba Negrában. Négyen tuti! De a többi is elég valószínű. Kivéve a mentés fazon.

Fotó: Szűcs Ferenc (ZBBK)

 

 

Zorall, klipforgatás, Presszó Metál, lemezbemutató koncert, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára...

A zenész covidos lett, karanténba vonult – mindezt a közösségi médiájában jelentette be.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Három év után új lemezzel jelentkezett ZAZ

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, azaz Zaz három évvel utolsó lemeze, az 'Effet miroir' után idén nyár végén tért vissza "Imagine" című felvételével, amely soron következő albumának előfutára is egyben.

Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával énekel duettet Charlie

Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet.
Új koncertek