Ledózerolják a Benkő László fia által vezetett kultikus szórakozóhelyet Zamárdiban

2018/01/25  ·     ·  Juhász Vali

Zamárdi város önkormányzata úgy döntött a közelmúltban, hogy lebontatja a PartyFészek nevű szórakozóhelyet a Balaton-parton.

Fotó: YouTube

A Benkő Balázs (Benkő László fia) által vezetett szórakozóhely üde színfolt volt a Balaton Sound és a Strand Fesztivál környékén és közben is, ha az ember valami egészen másfajta zenét akart hallgatni, esetleg összefutni zenésztársakkal, barátokkal egy-egy meleg nyári görbe estén.

Számos alkalommal jártunk ott mi is koncerteken, és hogy találkozzunk zenészbarátainkkal, igyunk velük egyet-kettőt – kicsit olyan volt, mintha egy óriási backstage-ben ülnénk, és kötetlenül bulizhattunk velük koncertjeik előtt-után, vagy mert ők voltak a csaposok (megesett), esetleg csak lejöttek egyet bandázni, mert azon a héten/hétvégén éppen nem játszottak sehol.

A budapesti Fészek Művészklub pincehelyiségének bezárása után átköltözött ide annak a közönsége. Minden koncert ingyenes volt, sokszor játszottak ott olyan bandák, akik máshol nem nagyon kaptak teret a bemutatkozásra. Rengeteg színházi produkció, mini-fesztivál, workshop, zenei táborok eseményei zajlottak ott. Miután Zamárdi az egyik első település, ahogy leérünk az autópályán a Balatonra, tényleg sokan felkerekedtek egy-egy péntek este, és leszaladtak ide bulizni.

11 évadon át működött (nem is gondoltam, hogy ilyen régóta), normális árakon lehetett venni italt és hamburgert, aztán néha, ha úgy adódott, Balázs vezetésével bográcsparty vette kezdetét szenzációs lecsóval vagy pörkölttel.

Az ok egyelőre ismeretlen, hiszen a hely adóbefizetéseiből, a szállásadók bevételeiből nem kevés pénz folyt be innen az önkormányzathoz. Nyilván itt is valamilyen "kulturált partszakasz-kialakítás" állhat a háttérben.

A PartyFészek üzemeltetőinek közleménye:

"11 évvel ezelőtt azért hoztuk létre a PartyFészket, hogy helyszínt teremtsünk egy olyan közösségnek, ahol művészek és a művészet iránt érdeklődők, egy gyönyörű, szabad környezetben együtt létezhetnek, együtt lélegezhetnek. Hittünk és hiszünk benne, hogy ha megmutatjuk, hogy a kultúra része a mindennapjainknak, elérhető, érdekes, közünk van hozzá, akkor talán még több kedvelője, támogatója, értője és művelője lesz."

A hely weboldalán fel is sorolják, hány zenész, zenekar fordult meg ott, elég hosszú lista...

Több híres ember is kampányol a helyért, tegnap Till Attlia posztjába futottam bele Instagramon és Facebookon is, aki arra kéri a település önkormányzatát, hogy gondolja ezt át még egyszer.

Marad így az Astoriánál található Fészek Művészklub, de a nyári Balaton-parti hangulatot ezzel sajnos nem lehet maradéktalanul pótolni...

 


 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek