Ledózerolják a Benkő László fia által vezetett kultikus szórakozóhelyet Zamárdiban

2018/01/25  ·     ·  Juhász Vali

Zamárdi város önkormányzata úgy döntött a közelmúltban, hogy lebontatja a PartyFészek nevű szórakozóhelyet a Balaton-parton.

Fotó: YouTube

A Benkő Balázs (Benkő László fia) által vezetett szórakozóhely üde színfolt volt a Balaton Sound és a Strand Fesztivál környékén és közben is, ha az ember valami egészen másfajta zenét akart hallgatni, esetleg összefutni zenésztársakkal, barátokkal egy-egy meleg nyári görbe estén.

Számos alkalommal jártunk ott mi is koncerteken, és hogy találkozzunk zenészbarátainkkal, igyunk velük egyet-kettőt – kicsit olyan volt, mintha egy óriási backstage-ben ülnénk, és kötetlenül bulizhattunk velük koncertjeik előtt-után, vagy mert ők voltak a csaposok (megesett), esetleg csak lejöttek egyet bandázni, mert azon a héten/hétvégén éppen nem játszottak sehol.

A budapesti Fészek Művészklub pincehelyiségének bezárása után átköltözött ide annak a közönsége. Minden koncert ingyenes volt, sokszor játszottak ott olyan bandák, akik máshol nem nagyon kaptak teret a bemutatkozásra. Rengeteg színházi produkció, mini-fesztivál, workshop, zenei táborok eseményei zajlottak ott. Miután Zamárdi az egyik első település, ahogy leérünk az autópályán a Balatonra, tényleg sokan felkerekedtek egy-egy péntek este, és leszaladtak ide bulizni.

11 évadon át működött (nem is gondoltam, hogy ilyen régóta), normális árakon lehetett venni italt és hamburgert, aztán néha, ha úgy adódott, Balázs vezetésével bográcsparty vette kezdetét szenzációs lecsóval vagy pörkölttel.

Az ok egyelőre ismeretlen, hiszen a hely adóbefizetéseiből, a szállásadók bevételeiből nem kevés pénz folyt be innen az önkormányzathoz. Nyilván itt is valamilyen "kulturált partszakasz-kialakítás" állhat a háttérben.

A PartyFészek üzemeltetőinek közleménye:

"11 évvel ezelőtt azért hoztuk létre a PartyFészket, hogy helyszínt teremtsünk egy olyan közösségnek, ahol művészek és a művészet iránt érdeklődők, egy gyönyörű, szabad környezetben együtt létezhetnek, együtt lélegezhetnek. Hittünk és hiszünk benne, hogy ha megmutatjuk, hogy a kultúra része a mindennapjainknak, elérhető, érdekes, közünk van hozzá, akkor talán még több kedvelője, támogatója, értője és művelője lesz."

A hely weboldalán fel is sorolják, hány zenész, zenekar fordult meg ott, elég hosszú lista...

Több híres ember is kampányol a helyért, tegnap Till Attlia posztjába futottam bele Instagramon és Facebookon is, aki arra kéri a település önkormányzatát, hogy gondolja ezt át még egyszer.

Marad így az Astoriánál található Fészek Művészklub, de a nyári Balaton-parti hangulatot ezzel sajnos nem lehet maradéktalanul pótolni...

 


 

 

Szólj hozzá!


FOO záró – A Fishing-stratégiája

FOO záró – A Fishing-stratégiája

Egy kalap alá vesszük a két utolsó napot, kiosztunk pár különdíjat és megpróbáljuk megfejteni a Fishing titkát.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Az égi zenekar tiszteletére énekelnek a földi halandók az Arénában

Magyar zenészek Mindenszentekkor egy rendhagyó előadással emlékeznek azokra a legendás előadókra, akik az utóbbi évtizedekben távoztak el, és már csak az égiek színpadán zenélnek.

Ingyenes nyáresti előadások a Szent István Parkban

Már Fenyő Miklós is megénekelt, hogy "a legszebb pesti nyár" Angyalföldön jár, és a XIII. kerület szereti a zenét. Olyannyira, hogy a nyáron ingyenes esti előadásokat, koncerteket és utcabált is szerveznek majd a környékbeliek örömére.
Új koncertek